Hoe je hoge rendementen haalt (16-36%) door te investeren in tax liens en tax deeds

In de Verenigde Staten gaat het anders dan in NederlandDe Verenigde Staten heeft een totaal andere vorm van maatschappelijke kapitaal financiering dan wij in Nederland en Europa gewend zijn. In Nederland is alles voornamelijk centraal gefinancierd vanuit onze regering. De Verenigde Staten kent een financiering die gericht is op de verschillende staten en zelfs counties (Provincies).

In de Verenigde Staten is er een grote mate van onafhankelijkheid van de staten. Binnen de staten zijn de counties ook op hun beurt weer sterk onafhankelijk. Dit betekent dat de counties hun eigen belastingen innen. Met dit belastinggeld wordt vervolgens weer het onderwijs en bijvoorbeeld de politie en brandweer en andere overheidsdiensten gefinancieerd. Het is dus van groot belang dat deze belastingen ook geïnd worden om er voor te zorgen dat de openbare diensten kunnen worden uitgevoerd. Er is geen backup van de overkoepelende staat of de Verenigde Staten in zijn algemeenheid. Een tekort aan financiën wordt niet aangevuld.

 

Niet betaalde onroerendgoed belasting wordt via een tax lien aangeboden aan investeerders

Omdat counties geen backup hebben vanuit de Verenigde Staten, biedt een county de openstaande belastingen (schulden) via tax lien certificaten te koop aan investeerders.

Betaalt een huiseigenaar later alsnog zijn belastingen, dan betaalt hij tevens een boete-rente van 16-36% (verschilt per staat) aan de investeerder. Doet hij dit niet dan wordt de woning uiteindelijk verkocht op een veiling of zelfs eigendom van de investeerder en worden alle andere leningen (waaronder de hypotheek) uitgewist.

Dit is de basis van het beleggen in tax liens en tax deeds en waarom het interessant kan zijn. Als investeerder heb je onroerend goed als onderpand met een veel grotere waarde dan je investering. Het rendement is dus minimaal de boeterente (16-36%!). Mocht het onderpand je eigendom worden dan vervalt de hypotheek en is de woning van jou, schuldenvrij!

 

Een simpel voorbeeld van een tax lien.

Dhr. A in Fort Meyers Florida heeft een woning met een waarde van ongeveer $ 90.000. Zijn jaarlijkse onroerendgoed belasting bedraagt ongeveer $1000. Deze heeft hij gedurende twee jaar niet betaald en de county besluit een tax lien uit te geven op de openstaande belasting. Er wordt een tax lien certificaat uitgegeven voor $1000 met als onderpand de woning. Jij besluit deze tax lien te kopen en ontvangt per jaar 18% rente.

Dhr. A heeft na een jaar voldoende geld bij elkaar gekregen om zijn belastingen te betalen en lost zijn schulden af. Binnen zeven dagen nadat dhr. A zijn schulden heeft afgelost, ontvang je een bijschrijving van $1180 op je bankrekening ($1000 +18%). Wanneer hij pas na twee jaar betaald, ontvang je $1360 ($1000 + 2×18%).

Na maximaal drie jaar wordt de woning in Florida op een veiling gebracht. Wanneer de woning verkocht wordt, ontvang je $1540 ($1000 + 3×18%). Wanneer de woning niet verkocht wordt, word je eigenaar van de woning. Doordat je de woning als onderpand hebt, is het investeringsrisico minimaal.

Dit is slechts een voorbeeld. Per county kunnen bedragen en rentepercentages verschillen. Ook het aantal jaren dat iemand zijn schulden kan afbetalen verschilt per county.

 

Klinkt als een droom?

Te mooi om waar te zijn? Wij weten inmiddels van niet! Neem eens contact met ons op en wij kunnen je verschillende voorbeelden geven waarbij de strategie voor ons nog veel succesvoller was.

 

Gratis video-cursus volgen

Meld je aan voor onze gratis en geheel vrijblijvende video-cursus van 7 dagen. Hierin leggen we alles uit wat je moet weten om zelf te kunnen beginnen!

13 Comments

Leave a Comment