24 Feb

Als je gaat investeren in tax liens of deeds kom je dit woord regelmatig tegen. Maar wat betekent het nu eigenlijk?

 

Letterlijk vertaald is de redemption period de periode waarin je nog spijt kunt krijgen en je beslissing kunt terugdraaien.

 

Als het gaat over investeren in taxliens en deed betekent dit concreet het volgende:

 

Redemption period bij tax liens

Als er sprake is van een tax lien dan geldt er een redemption periode van 3 tot 5 jaar (dit kan per county verschillen) vanaf het moment dat de county de tax lien heeft uitgegeven.

 

Bijvoorbeeld in de staat Florida is er een redemption period voor taxliens van 3 jaar. Dit betekent dat als de eigenaar zijn belastingen van 2014 niet heeft betaald, dan schrijft de county een tax lien uit voor het openstaande bedrag in 2015 en kan de eigenaar nog tot 2018 de belastingen terugbetalen (met boete!). Doet de eigenaar dit niet, dan mag de bezitter van de tax lien na 3 jaar een ‘foreclosure’ aanvragen.

 

Dit betekent dat de eigenaar van de lien een procedure in gang kan zetten om de woning te laten veilen. Met de opbrengst van de veiling worden dan alle tax liens weer terugbetaald.

 

Redemption period bij taxdeeds

Als er sprake is van een tax deed dan is de redemption period al voorbij. Als je een tax deed koopt, ben je daarna eigenaar van de woning en hoef je niet langer te wachten.

 

Redemption period bij taxdeeds – uitzonderingen!

De ene helft van de staten in de Verenigde Staten zijn tax lien staten, de andere helft tax deed staten. Er zijn echter ook een aantal van deze staten die een beetje van allebei doen, de zogenaamde ‘hybride’ staten.

 

Ze geven een taxdeed uit, die je kunt kopen, maar dan moet je nog wel 3 tot 6 maanden, soms een jaar wachten.

 

Altijd goed informeren

Zoals altijd geldt ook hier dat je je altijd goed moet laten informeren en dat je goed moet onderzoeken welke regels er gelden in die specifieke county waar je een taxlien of deed wilt gaan kopen. Zo kom je nooit voor rare verrassingen te staan!

 

 

Leave a Comment