24 Jun

Dat is een vraag die mij vaak gesteld wordt. Het antwoord daarop is elk jaar verschillend.

 

Florida

Dit jaar zien we veel competitie in Florida. Veel investeerders bieden daar en in een veiling van “bid down the interest” gaan zij akkoord met rentes van 0,25% per lien. Vele investeerders weten dan dat ze 5% krijgen, vanwege de boete die minimaal 5% is. Prima!

Maar de redemption periode is 2 jaar. Wanneer je gokt op een snelle aflossing van de lien, kun je geluk hebben en dan is 5% uitstekend, maar wat als je de volle 2 jaar moet wachten, dan is je opbrengst slechts 5 % per jaar.

 

Arizona

Je zult hier geen hele superhoge rente mogen verwachten, maar het is mogelijk om een goede rente te ontvangen op je liens die verbonden zijn aan vacant land of aan een Single Family Home.

 

Sinds dit jaar is er een nieuwe wet aangenomen waarin het verboden is om onder verschillende (Simultaneous Bidding Rule) biedersnummers tegelijkertijd te bieden. Dus elke business mag maar 1 bieders-account hebben. Dat is om individuele bieders kans te blijven geven om ook liens te kunnen blijven kopen en dat niet alles gaat naar grote bedrijven of investeringsmaatschappijen. Goed nieuws dus voor individuele bieders. We zullen komend jaar ervaren of dit ons zal helpen.

 

In januari gaan onder andere in Arizona de tax lien veilingen weer van start en staan er weer vele duizenden tax liens klaar om verkocht te worden. Er zijn meerdere counties die hun veilingen online aanbieden, waardoor het bieden voor investeerders van buiten de VS ook interessant kan zijn. Gemiddelde rente opbrengst ligt net boven de 10% (gemiddeld).

 

Leave a Comment