24 Mar

Wat is het meest rendabel is een vraag die ons veel gesteld wordt:

  • een tax lien,
  • een tax deed of een
  • redeemable deed

 

Het antwoord is niet voor iedereen hetzelfde.

 

Waar je het beste in kunt investeren ligt enerzijds aan het netwerk dat je hebt in de VS en specifiek in een bepaalde staat. Maar ook wat je doelen zijn.

 

Als je woningen wilt aankopen onder de marktwaarde, dan kun je het beste gaan voor tax deeds en niet voor tax liens.

 

Als je goed onderzoek doet naar een tax lien en je koopt die lien en daaronder zit als onderpand een interessante woning, dan is de kans dat er een foreclosure volgt, en de woning dus van jou wordt, heel klein.

Er zijn zelfs staten waar je als de lien niet wordt geredeemed, je dan toch niet de woning krijgt. Bijvoorbeeld in Florida. Als je tax lien niet wordt terugbetaald, gaat de woning eerst nog naar een veiling en wordt de tax lien met de opbrengst afbetaald. Wil je echter graag deze woning in je bezit krijgen, dan zul je moeten bieden op de veiling, met daarbij ook andere geïnteresseerden.

 

Als je dus graag een woning wilt bezitten in Florida, dan is tax lien investering niet jouw beste keuze. Maar als je juist niet een woning eraan wilt overhouden, maar wel je geld terug wilt met een goed rendement, dan zijn de tax liens in Florida wel een goede keuze.

 

Als je liever zaken doet in het westelijke deel van de VS, dan kom je al gauw uit bij tax deeds, dat komt omdat de west-kust allemaal tax deed staten zijn.

 

Maar als je geïnteresseerd bent in het bezitten van vastgoed EN een goed rendement, dan zijn de redeemable deed staten echt iets voor jou. Het is namelijk het een en het ander.

 

Het werkt als volgt: je koopt op een tax deed veiling een woning, maar er is een redemption periode, een wachtperiode voordat de woning echt van jou is. In deze periode kan de eigenaar alsnog redeemen en de woning terug vragen. Ze moeten dan wel een forse boete betalen in de meeste staten, en de boeterente is berekend op wat jij hebt betaald voor de tax deed. In Texas is de boetrente 25% en Georgia 20% Niet slecht toch? Een zeer goed rendement.

 

Het is ook interessant dat de grotere steden deze veilingen vaak meerdere keren per jaar aanbieden. Dat is beter dan wachten op een tax sale van eenmaal per jaar.

 

Maar als je gewoon in tax liens wilt gaan investeren en je er geen woning aan wilt overhouden maar wel je geld goed laten renderen, dan zijn tax lien investeringen echt een goede keus.

 

Wil je meer weten?

 

Kijk dan op www.taxlien.nl

 

 

Leave a Comment