22 Feb

Het investeren in tax liens en deeds is een soort publiek geheim. Vele vastgoed miljonairs zijn door deze methode rijk geworden, maar het wordt niet aan de grote klok gehangen.

 

Veel Amerikanen zelf zijn zich niet bewust van deze wetten. Als je immers altijd keurig je belasting betaalt, dan krijg je nooit met deze zaken te maken. Andere Amerikanen gebruiken deze strategie om voor een habbekrats een mooi zomerhuisje of tweede woning in bezit te krijgen.

 

Ook veel banken investeren in tax liens en deeds en behalen mooie rendementen van 16-36% met jouw spaargeld. Stel je voor dat je zelf kon investeren in tax liens en deeds zonder je bank?

 

Dat kan steeds meer en steeds eenvoudiger. Dit is het moment om te beginnen met investeren in tax liens en deeds.

 

Relatief onbekend

Deze strategie is nog relatief onbekend. We voorspellen dat dit echter in de komende jaren zal veranderen, waardoor steeds meer mensen op deze manier hun geld zullen investeren. Aan de andere kant staat er voor miljarden open aan tax liens en deeds, dus voordat de markt verzadigd is, zal het nog wel even duren. Maar zeker zal zijn dat naarmate meer mensen mee doen op een veiling, de biedprijs zal stijgen en het rendement dus zal verminderen (maar nog steeds heel interessant blijft!)

 

Meer en meer online

Dit is ook het moment om te beginnen omdat steeds meer counties overstappen op het internet. Alle informatie om een goede keuze te maken is beschikbaar en de veilingen worden ook meer en meer online aangeboden. Investeren in tax liens en deeds is dus niet alleen meer voorbehouden aan Amerikanen of mensen die bereid zijn naar de VS te gaan en fysiek aanwezig te zijn op de veilingen. Investeren aan de keukentafel is meer en meer mogelijk.

 

Banken hebben hun boekhouding niet op orde

Door de huizenmarkt crisis in Amerika hebben veel mensen hun vakantiehuisje of tweede woning verlaten. Deze staan nu veelal leeg en de belastingen worden niet betaald. De hypotheeklast is teruggegeven aan de bank (dat kan in de VS), dus de eigenaren interesseert het niet meer zo veel wat er met de woning gebeurt. Dit is een uitgelezen kan om dergelijke woningen via een tax lien of deed op te pikken. Zelfs als u een dergelijke woning verkoopt voor 60% van de marktwaarde, maakt u nog steeds aantrekkelijke winsten!

 

Veel banken hebben hun administratie niet op orde en hebben het overzicht over welke hypotheken bij hun zijn onder gebracht totaal verloren. Hierdoor mist de bank veel kansen. Deze kansen liggen echter wel voor het oprapen voor de investeerder die zich nu gaat verdiepen in deze strategie.

Leave a Comment