20 Mar

Vandaag las ik een quote van Kim Kyosaki (vrouw van Robert Kyosaki en schrijver van het boek “Rich dad, poor dad.”. De uitspraak is zo interessant dat ik het de moeite waard vond om met je te delen.

 

“The key to financial well-being is to focus on acquiring assets, not on acquiring income”

 

Dit is voor veel mensen helemaal niet vanzelfsprekend. Zijn we niet allemaal opgevoed met het idee dat je geld moet verdienen, het liefst na je opleiding, vanaf de 20e tot je 67e jaar en een goede baan moet zoeken? Ons onderwijs richt zich daarop, en deze opvatting volgen de veel mensen die wij kennen dan ook trouw.

 

Maar als onze economie, de wereld zoals we die al jaren kennen nu drastisch zou veranderen?

  • Als onze ziektekosten verzekeringen anders zouden worden, met hogere eigen bijdragen?
  • Als de studiefinanciering zou stoppen,
  • Als we pas na 67 jaar met pensioen zouden kunnen of
  • Als onze woning nog dieper “onder water” komt te staan?
  • Als de belastingen nog hoger worden en de producten duurder?

 

Laten we hopen dat het zover niet komt, maar het blijft een goed idee om het bestaande model eens kritisch te bekijken. Voor ons was het reden genoeg om te zoeken naar grotere rendementen op ons geld, en “assets” (waardevaste of in waardevermeerderende bezittingen) in de vorm van vastgoed.

 

Omdat het vastgoed in Nederland zo duur is en er zoveel beperkingen gelden om hiermee geld te verdienen en er nauwelijks mogelijkheden zijn om dit gefinancierd te krijgen, zijn wij uitgeweken naar de USA. Het grote voordeel van de USA is dat de vastgoedmarkt daar volslagen anders is als hier in Europa.

 

In de VS liggen de huizenprijzen vele malen lager dan in Europa en vooral Nederland. De kwaliteit van de woning is veelal minder en dat maakt dat een woning kopen eenvoudiger, maar het opknappen en herstellen ook weinig kost. Allemaal positieve punten.

 

Daarnaast biedt het vastgoed ook nog eens vele kansen aan creatieve geesten. Er zijn allebei vormen voor het kopen, verkopen, verhuren en leasen van vastgoed Er zijn zelfs strategieën waarbij je zelfs geen eigen geld meebrengt.

 

Aankopen van woningen in de tax deed veilingen

De eenvoudigste en meest lucratieve manier die wij zelf ook actief uitoefenen is de aankoop van vastgoed via de tax deed veilingen: woningen die geveild worden door de overheid nadat de onroerend goedbelastingen niet waren betaald.

Tegen de openstaande onroerendgoed-belastingen kun je dan een woning op de veiling kopen: waarbij alle schulden worden kwijtgescholden, zoals een op de woning rustende hypotheek. Zo kun je dus voor 10-25% van de waarde mooie “assets” kopen, zoals Kim je aanbeveelt.

 

Nieuwsgierig geworden? Inmiddels doen wij dit alweer enkele jaren en we mogen ons wel expert op dit gebied noemen. Wij hebben een boek geschreven over dit onderwerp geven gratis workshop en geven lezingen en cursussen.

 

Graag delen wij onze kennis: kijk hiervoor op onze website.

 

Leave a Comment