20 May

Wie een veilige manier zoekt om zijn geld te laten renderen, moet zich zeker eens verdiepen in de strategie van tax liens en tax deeds.

 

Net als hier in Nederland moeten ook in de VS alle inwoners een vorm van gemeentebelasting betalen. Alleen is het in de VS mogelijk om deze gemeentebelasting door iemand anders te laten betalen, als je zelf even krap bij kas zit.

 

Hoge rendementen (10-36%)

Een externe investeerder kan het bedrag dan voorschieten. Dit heet een tax lien certificaat. Dit bedrag wordt later terugbetaald met een aantrekkelijke rente. De rente verschilt per staat maar valt meestal tussen de 10 en soms wel 36%!

 

Veilige investering

Een huiseigenaar is zeer gemotiveerd om dit bedrag weer terug te betalen, omdat de gemeente de woning als onderpand van de schuld claimt. Betaalt de huiseigenaar zijn schulden niet, dan kan dit uiteindelijk leiden tot verlies van de woning. Het percentage leningen die weer worden terugbetaald is dan ook zeer hoog, wat dit een hele veilige manier van investeren maakt.

 

Zelfs als het ‘mis’ gaat, is er rendement.

In de paar gevallen (ca 2-5%) dat de schuld niet wordt terugbetaald door de eigenaar, kan het zijn dat de woning wordt geveild en je zo alsnog wordt terugbetaald òf dat je zelfs eigenaar wordt van de woning!

 

Omdat je de woning dan in bezit krijgt voor slechts een fractie van de marktwaarde, is het eenvoudig deze met een aantrekkelijke extra winst door te verkopen.

 

Een praktijkvoorbeeld

Zo kochten we laatst een tax lien op een woning in Florida voor rond de 500,- dollar. Deze werd na 8 maanden terugbetaald met een rente van 12%. Op jaarbasis is dit 18% rendement op onze inleg!

 

Kansen genoeg voor grote en kleine beurzen

Er staat voor miljoenen open aan tax liens in de VS. Deze tax liens zijn steeds meer online aan te kopen, zodat u kunt investeren vanaf de keukentafel. Zowel voor de grote investeerder als mensen met een kleinere beurs biedt deze strategie volop kansen.

Als je eenmaal weet hoe, is dit een eenvoudige strategie die ons in twee jaar tijd een verdubbeling van onze inleg opleverde!

 

Meer weten?

Als je geïnteresseerd bent om hier meer over te weten, meld je dan aan voor onze gratis video-cursus. In deze cursus leggen we je precies uit hoe een en ander in elkaar steekt.

 

Klik hier om gratis en vrijblijvend meer informatie te ontvangen.

 

 

Leave a Comment