20 Jul

Tijd is de nieuwe luxe.

-Linda Evangelista

 

 

Steeds meer mensen beseffen zich dat luxe betekent dat je vrij bent om niets te doen, zoals Gerard Hormanbeschrijft in zijn boek “Het Nieuwe niets doen”.

 

Steeds vaker zijn mensen in Nederland volledig gestresst door de 24/7 economie. Ook werken mensen vaak veel en hard om geld te verdienen voor een welverdiende vakantie ongeveer 2 keer per jaar.

 

We hebben meer middelen dan ooit tot onze beschikking om tijd en energie te besparen, maar toch zijn we druk bezig geld te verdienen om die apparaten aan te schaffen.
Onze calvinistische opvoeding leert ons ook om vooral veel en hard te werken. En dat doen we dan ook vooral.

 

Vrije tijd bestaat eigenlijk niet meer in de twintigste eeuw. Volgens filosofe Joke Hermsen wordt onze tijd geregeerd door de economie: alle minuten van de dag vullen we functioneel in. Er is geen ruimte om te niksen. Terwijl Plato en Aristoteles rust en nietsdoen juist zagen als voorwaarden van cultuur en beschaving.

 

Wie echt rijk is, gaat over zijn eigen agenda

 

Met dit gegeven in je achterhoofd herken je misschien wel je eigen wens om minder te gaan werken. Heb je ooit de behoefte gevoeld om ‘s middags vrij te nemen en iets leuks te gaan doen of ‘s ochtends gewoon helemaal niet op te staan en lekker in bed te blijven liggen?

Heb je ooit de behoefte gevoeld om lekker te luieren?

 

Wij wel, en wij denken dat minder werken het beste in ons naar boven haalt.

 

Niets doen brengt geen geld in het laatje en vandaar dat wij op zoek gingen naar manieren om dit te bereiken. Met passief inkomen bedoelen we dan ook echt passief inkomen: na een kleine inspanning volgt er gedurende langere tijd een automatische geldstroom op je rekening, zonder dat dit extra inspanningen van jou vergt.

 

Deze manier kan je een automatisch inkomen geven, die je in staat stelt te doen wat je zou willen doen, vooral dat wat je leuk vindt.

 

Hoeveel inkomen heb je nodig?

Om deze vraag te kunnen beantwoorden zul je al je vaste lasten onder de loep moeten nemen en je kunt eenvoudig zien hoe hoog het maandelijkse bedrag is dat je nodig hebt per maand. Sommige mensen hebben aan €1500 genoeg, anderen hebben € 3000 nodig.

 

Je kunt zelf berekenen hoeveel passief inkomen je nodig hebt om een prettig leven te kunnen leiden, en aan jou is te bepalen hoeveel dat zou moeten zijn.

 

Er zijn verschillende manieren om dit passieve inkomen te verkrijgen en ik noem er hier een aantal:

  • Sparen tegen een goede rente (hoger dan de inflatie)
  • Beleggen
  • Verhuren van eigendommen (huis, auto etc)
  • Internet “vastgoed”
  • Vastgoed

 

Voor ons bleek vastgoed de juiste methode. Dit geeft ons volledige vrijheid. Het is niet voor niets dat de meeste miljonairs dat zijn geworden met vastgoed!

 

Mocht je nieuwsgierig zijn naar hoe wij dat hebben gedaan, dan kun je op onze site van www.taxlien.nl na inschrijving een serie van 7 gratis filmpjes bekijken.

Vragen en opmerkingen zijn welkom: info@taxlien.nl

 

 

Leave a Comment