16 Sep

Morgen is het weer zover, we gaan naar de tax deed veiling van Hillsborough die onder andere woningen verkoopt die gelegen zijn in Tampa en directe omgeving. Voor degene die niet meteen de kaart van Florida voor zich zien: in het midden van de westkust, aan de golf van Mexico ligt Tampa. Prachtige blauwe zee, hagelwitte, lege stranden en een heerlijk klimaat. Verderop in richting het noorden ligt Clearwater: je kunt wel raden waarom dat zo genoemd wordt.

Dat is dus de omgeving waarin wij deze week met een groep van ruimt 10 personen aan het werk zijn: we willen allemaal vastgoed kopen. Vastgoed voor lage prijzen zodat we mooie winsten kunnen halen.

 

Dat doen we op de tax deed veiling. Een tax deed is niets anders dan dat de county een woning verkoopt op een veiling om zo openstaande belastingen te innen. In Nederland gebeurd dit ook onder de naam executie veilingen.

 

Maar iedereen die dit wel eens heeft geprobeerd om dat te doen in Nederland weet dat dat bijna niet mogelijk is: hoge prijzen, groet competitie en ook nog eens praktijken die meer thuishoren in een gangsterfilm als geïntimideerd worden na binnenkomst.

 

Zo werkt dat niet hier in de VS. Heel veel veilingen worden online gehouden en daar kun je heel eenvoudig aan mee doen. Morgen gaan we naar Hillsborough omdat het soms voorkomt dat de competitie op een live veiling minder is, omdat er minder aanwezigen zijn. Dat gaat niet altijd op, maar soms werkt dat zo.

 

We hebben in groepsverband ons voorbereid op de veiling. We hebben onderzoek gedaan naar de waarde van de woning, de ligging, demografische gegevens bekeken en ook of er openstaande liens op de woning zijn.

Vandaag hebben we met diezelfde groep langs de woning gereden en gekeken hoe deze er in het echt uitzag, en dat was niet slecht, integendeel, het zag er vrij aardig uit: nog wel wat kosten die gedaan moeten worden om het verkoop klaar te maken, maar we schatten dat niet al te hoog in, als is het dak en de AC en de keuken en badkamer bijna altijd nodig om dat te vervangen of te repareren. Nu zijn de kosten inde VS daarvoor heel anders dan wij gewend zijn. Dat scheelt.

 

We gaan morgen kijken of de woning veel biedingen krijgt. Het is niet zozeer ons doel om morgen deze woning te kopen, maar meer het hele proces te kennen zodat de cursisten het volgende keer allemaal zelf of in een groep kunnen doen.

 

Enthousiaste mensen allemaal en we zullen jullie op de hoogte houden van de afloop!

Leave a Comment