17 Nov

Is dat wel sociaal – investeren in tax liens en deeds?
Sommige mensen vragen zich af of het wel sociaal is om te investeren in tax liens en tax deeds. Ze denken dat je door de aankoop ervan mensen uit hun huis zet, waardoor ze op straat zouden moeten leven. Dit is gelukkig niet waar.

De meeste mensen die hun belastingen niet op tijd betalen zitten bijvoorbeeld tijdelijk krap. Doordat jij de belasting voor hen betaald, hebben zij meer tijd om er weer bovenop te komen. Sommige tax liens worden al binnen een paar dagen of een maand terugbetaald!

Ook is het mogelijk om – als je een woning in je bezit krijgt – dit te verhuren aan de huidige bewoner of de bewoner de mogelijkheid geven de woning te kopen voor een interessant bedrag.

Een deel van de huizen zijn tweede of vakantiewoningen van Amerikanen. Omdat ze de kosten voor het onderhoud bijvoorbeeld niet meer konden opbrengen, hebben ze het huis achtergelaten en hebben ze er ook geen belang meer bij.

In Nederland misschien onvoorstelbaar, maar dat heeft te maken met de hypotheek regeling. In Nederland is het zo dat je hypotheek verbonden is aan jou als persoon. De hypotheeklening staat op jouw naam en of jij nu wel of niet in het huis woont, jij bent verantwoordelijk. In Amerika is de hypotheek gekoppeld aan het huis (dus niet aan een persoon).

Het is dus in theorie mogelijk om in Amerika met je huissleutels naar je hypotheek-bank te lopen, deze op de balie te leggen en te zeggen: “Succes ermee!”, je om te draaien en schuldenvrij weg te lopen. Overigens zijn veel van de woningen in de VS hypotheekvrij (ca. 40%).

Daarnaast is het een sociale manier van investeren omdat je op deze manier de county geld “geeft” om hun taken te kunnen uitvoeren. Hierdoor kan de county de salarissen van leerkrachten betalen, de ziekenhuizen faciliteren, wegen herstellen en nog veel meer. Stel je voor wat er zou gebeuren als daar geen geld meer voor zou zijn.

Daar draag jij dus aan bij, en dat maakt dat hierbij een win-win situatie ontstaat voor alle betrokkenen.
Wil je meer weten? Kijk in onze agenda voor een gratis workshop of webinar. Of meld je aan voor de 2daagse seminar!

Leave a Comment