20 Feb

“45 seconds left … 30 seconds left … less than 15 seconds left …

Sold to 3rd party bidder!”

We (Wim en ik) weten het nog als de dag van gisteren. Onze eerste aankoop op een online veiling. We staren naar het scherm van onze computer en zien langzaam de teller naar beneden gaan, terwijl bij het laatste bod onze naam blijft staan. 

Daarna de verlossende woorden op het scherm: “Sold to 3rd party bidder”. Dat waren wij! High five! Felicitaties over en weer. Alweer in 2012 kochten wij op deze manier onze eerste woning.

Een gevoel van opwinding en spanning, want het was ons gelukt. Dit betekende een grote stap in de ontwikkeling van ons investeringsbedrijf. Maar we voelden ons ook wel onzeker. Want wat zou er nu allemaal op ons afkomen?

We wisten dat we al het voorwerk hadden gedaan. We wisten wat we gekocht hadden, maar alleen van foto en van onderzoek door de ogen van een ander. Zou het systeem werken? Zou het gaan lukken?

Nadat de veiling was afgelopen en de stof weer was neergedaald bleken we in het bezit te zijn van een woning die we voor $ 9.700 hadden gekocht, met een marktwaarde van rond de $35.000 -$40.000.

Na enige papierwerk waardoor de woning op onze naam kwam te staan, kregen we een aanbod van een makelaar die de woning graag wilde gaan opknappen om te verhuren. Hij bood ons $22.500 cash.

Binnen 4 maanden hadden we zo een winst gerealiseerd van $10.000, na aftrek van alle kosten. Niet slecht voor een eerste deal vanuit Europa!

Het gevoel te weten dat het werkt is onbetaalbaar. We wisten als we dit 1x kunnen, dan kunnen we het ook 2x en 3 en 4 en zo vaak als we willen! Onze financiële vrijheid lag ineens wel heel erg concreet binnen handbereik!

Nog steeds kan ik me dat gevoel van de eerste aankoop goed herinneren. Naderhand hebben we nog vele andere woningen gekocht en verkocht, maar die allereerste woning blijft toch altijd heel speciaal.

Ook deze ervaring? Laat ons je helpen!

 

 

 

 

Leave a Comment