04 May

Online Veilingen kunnen uitdagend zijn

Online veilingen  zijn een geweldig hulpmiddel voor investeerders van buiten de verenigde staten.  Ze zijn toegankelijk voor iedereen en maken het biedingsproces minder intimiderend voor de deelnemers. De zaken die worden geveild, zijn ook gemakkelijker te onderzoeken omdat de veilingsite vaak details geeft over het betreffende onroerend goed.

Hoewel er veel voordelen zijn, is het ook belangrijk de eventuele valkuilen te herkennen en hoe je daarmee om kunt gaan. We hebben hieronder mogelijke nadelen opgesomd en hoe deze kunt overwinnen.

  1. Er zijn talloze online veilingsites, dus het kan moeilijk zijn om ze allemaal te kennen en hun werkwijze te snappen. Probeer de volgende websites te bekijken  en maak gedetailleerde aantekeningen over welke staten / provincies elk veilinghuis beheert, zodat je precies weet waar je heen moet wanneer je een specifieke regio onderzoekt: bid4assets, realauction, grantstreet, zeusauction, tax-sale.info, sri-taxsale. Deze online veilinghuizen organiseren verschillende veilingen, waaronder taxlien en tax-deed veilingen. Zodra je de websites bezoekt, zie je welke staten en counties ze aanbieden.
  1. Met eenvoudige online  toegang komt er natuurlijk ook meer concurrentie. Je zult veel meer deelnemers aan online veilingen vinden dan bij  live veilingen. Maar laat dit je niet ontmoedigen. Gooi gewoon een breder net uit. Onderzoek en reserveer meer woningen/kavels bij elke online veiling en woon zoveel veilingen bij als je planning toelaat. Overweeg om ook mee te doen aan live veilingen. Hoe meer strategieën je hebt, hoe sneller je succes zult hebben.
  1. Houd er rekening mee dat bijna alle online veilinghuizen flinke bedragen vooraf vragen om te kunnen deelnemen. Als je over beperkte middelen beschikt, kan dit een uitdaging zijn, omdat het de hoeveelheid online veilingen waaraan je kunt deelnemen, beperkt. Dit komt door hoe langzaam sommige veilinghuizen kunnen zijn bij het terugstorten van de aanbetaling als je geen onroerend goed wint op hun veiling. Als dit voor jou het geval is, overweeg dan om live veilingen bij te wonen (of laat je vertegenwoordigen) terwijl je wacht tot je aanbetaling aan je wordt geretourneerd. Op deze manier blijf je actief totdat je kunt deelnemen aan een andere online mogelijkheid.
  1. Online veilingen kunnen intimiderend zijn voor degenen die niet bekend zijn met computers en of veilingen. Wij adviseren iedereen aan om een ​​paar keer alleen maar te kijken naar een online veiling voordat je eraan deelneemt. Sommige veilingsites hebben zelfs demo’s of trainingen die je kunt bekijken. Door je goed voor te bereiden zul je  zeker succes boeken.

Op jouw succes!