07 Sep

“ OMG OMG OMG OMG , WE BOUGHT A HOUSE”

 

Een dinsdagmiddag in September. De veiling in Escambia is nog bezig, maar een van de studenten uit de cursus tax liens heeft geboden op een veiling, en was de hoogste bieder. En dit was haar reactie.

 

Na afloop van onze 2 daagse groepscursus waren er een 7 tal mensen die met elkaar graag wilden gaan investeren. Enerzijds om zo meer geld te besteden te hebben, anderzijds om in de veiligheid van een groep samen te beoordelen of we een woning wel of niet zouden kopen.

 

En nu was het zover. Na meerdere pogingen dan toch een huis gekocht in de USA, vanachter een PC in Nederland.

Gaaf!!!

 

Hoe kwamen we zover?

 

Al eerder in augustus maand hebben we uitgebreid onderzoek gedaan volgens het stappenmodel dat wij gebruiken. Het was duidelijk dat de woning een goede waarde had en goed verkoopbaar zou zijn. Een van de laatste stappen in dat model is dat je een plaatselijke makelaar vraagt om langs de woning te rijden om een advies aan ons uit te brengen. Deze makelaar was meteen enthousiast. De makelaar schatte de woning in op een waarde tussen de $40.000 en de $80.000, afhankelijk van hoe de woning er van binnen uit zou zien. De makelaar vertelde ons dat dit een zeer goede deal zou kunnen zijn, ze had zelfs iemand die zoiets wilde kopen.

Goed nieuws dus. Alle lichten stonden op groen. De makelaar maakte foto’ s voor ons, stuurde die per mail, zodat wij ook als laatste check konden zien dat de woning klopte met onze gegevens en dat de woning een goede waarde vertegenwoordigde.

 

Het beginnende bod was $ 5696,96. Vooraf hebben we vastgesteld wat wij maximaal voor de woning wilden betalen. Dat was $ 27.000.

 

 

 

511 BRANCH XING 32577  MOLINO, 32577  Florida

 

Uiteindelijk de dag van de veiling. Nog een laatste check of de woning nog op de veilinglijst stond: en toen dat  het geval bleek hebben we geboden.

We hebben $ 25.300 betaald voor deze woning op de veiling.

 

De makelaar is aan de slag met het benaderen van de potentiele kopers!

We houden je op de hoogte.

 

Ina Wessels en Wim Coster Taxlien.nl

 

 

Leave a Comment