20 Feb

Wie op zoek is naar een lucratieve en toch veilig manier om zijn geld snel te vermeerderen, moet zich zeker verdiepen in het investeren in tax deeds in de VS.

 

Net als in Nederland betalen alle woningbezitters in de VS ook een soort gemeentebelasting. Deze belastingen worden gebruikt voor onderhoud van wegen, onderwijs, zorg, brandweer en andere algemene voorzieningen.

 

Omdat de verschillende gemeentes (counties) geen financiële backup krijgen vanuit de staat, is het van groot belang dat iedereen zijn belastingen betaald. Een county heeft dan ook een uniek pressiemiddel.

 

Tax liens en tax deeds

Als een huiseigenaar zijn belasting niet betaald, mag een county het jaar erop andere investeerders vragen om de belasting te betalen. Als de huiseigenaar later alsnog zijn belastingen wil betalen, komt er een boetepercentage overheen. Dit percentage wordt rechtstreeks doorberekend aan de investeerder en kan oplopen tot wel 36% per jaar!

 

Als iemand drie jaar (of vijf jaar) lang geen belastingen betaald, is een county gerechtigd om de woning te veilen. De prijs die wordt gevraagd is het totaal aan openstaande gemeentebelastingen. Een huis komt dus op de veiling voor een fractie (ca 10-20%) van de marktwaarde!

 

Enorme kansen in de vastgoedmarkt

Over heel de VS zijn er maandelijks vele van dit soort veilingen, waar het mogelijk is om huizen te kopen tegen een fractie van de marktwaarde.

 

Deze strategie vraagt meer werk (beter onderzoek en meer acties na aankoop van een woning), maar het rendement is dan ook vele malen hoger dan bij tax liens.

 

Snelle turn-over met hoge ROI

Wie handigheid krijgt in het aan- en verkopen van woningen via tax deeds kan binnen enkele maanden grote rendementen behalen. Ook als je niet zelf naar de VS wilt om zaken ter plekke te regelen, kan je dit uitbesteden. Dit drukt op je winst, maar dan nog blijft het rendement hoog voor de hoeveelheid moeite en tijd die je er in stopt.

 

Een praktijkvoorbeeld

Op een veiling in een county van Florida kochten we een woning voor 20.000 dollar. We namen een aannemer in de arm om de benodigde reparaties te doen en het pand verkoop klaar te maken. In het totaal waren we ongeveer 18.000 dollar kwijt toen de woning de markt op ging en verkocht werd voor 60.000 dollar. Een rendement van 22.000 dollar in bijna een half jaar!

 

Meer weten?

Als je geïnteresseerd bent om hier meer over te weten, meld je dan aan voor onze gratis video-cursus. In deze cursus leggen we je precies uit hoe een en ander in elkaar steekt.

Klik hier om gratis en vrijblijvend meer informatie te ontvangen

 

Leave a Comment