24 Jan

Veel investeerders vragen zich af of er genoeg aanbod is op de tax lien en de tax deed markt. Het antwoord is ja!

 

De USA heeft 50 staten en rond de 3400 counties, en Florida is er 1 van. Elke staat heeft zijn eigen regels en manieren om niet betaalde onroerend goed belastingen alsnog binnen te krijgen.

 

Florida is een staat die bijna iedereen wel kent of mogelijk is geweest, vanwege het heerlijke klimaat en zachte winters. Veel oudere Amerikanen zoeken Florida in de winterperiode op en blijven dan tot de lente weer aanbreekt. Ze worden de “snowbirds” genoemd. Florida verdient een heel groot deel van haar inkomsten aan toerisme. Veel Amerikanen hebben in Florida een tweede woning of appartement.

 

Wanneer we onderzoek doen naar tax liens en tax deeds, komen er vaak woningen voor op de lijst die een vakantiewoning zijn. Het komt soms voor dat mensen door omstandigheden financieel in de problemen raken. Het is dan vaak zo dat mensen hun tweede woning als minder belangrijk zien, en dat is logisch. Wanneer mensen hun onroerend goed belastingen niet langer kunnen betalen, zullen ze besluiten afscheid te nemen van hun vakantiehuis.

 

In de USA is afscheid nemen van je huis een simpel iets: je levert je sleutels in bij de hypotheek verstrekker, of wanneer er geen hypotheek op zit kun je gewoon je onroerend goed belasting niet betalen, en dan komt vanzelf de county die je woning verkoopt.

 

Hoeveel?

Om aan te geven hoeveel tax deed veilingen er in de maand april staan gepland staan voor de verkoop van de woning met achterstallige belastingen? Dat zijn er alleen in Florida al 84 met een veelvoud aan aanbod van woningen.

 

In de maand april en mei staan de jaarlijkse tax lien veilingen weer gepland. Dat betekent ook dat alle counties, 67 stuks ook tax lien veiling hebben. Een gemiddelde tax lien lijst in Florida bevat duizenden tax liens, die en nog veel grotere waarde aan vastgoed vertegenwoordigen. We praten dan over miljoenen.

 

Genoeg dus voor iedereen.

 

Aanbod genoeg, maar hoe vind je nu een goede tax deed?

Allereerst is het goed om te kijken naar hoe de economische omstandigheden zijn in die county waarin je wilt gaan investeren. Alleen al de economie goed is, zul je goede rendementen kunnen maken met je vastgoed. Als die omstandigheden goed zijn kun je bij de county een lijst met tax deeds kunnen opvragen of downloaden. We onderzoeken deze lijsten altijd met een aantal criteria waarbij we het belangrijkste vinden wat de locatie is van de woning.

Bijvoorbeeld in de buurt van ziekenhuizen is een goede keuze vanwege het personeel dat graag dicht bij een ziekenhuis woont. Ook kan een goed “schooldistrict” van belang zijn wanneer je de woning aan een echtpaar met kinderen wilt verkopen.

 

Op deze wijze onderzoek je de lijsten vooraf gaande aan de veiling en aan de hand daarvan besluit je of je wilt gaan kopen of niet.

Komende maand April zijn er dus weer veel veilingen waarop wij of onze studenten weer gaan bieden en er weer mooie kansen zijn om een woning voor weinig aan te bieden.

 

Voor meer informatie kun je onze gratis 7 daagse cursus bekijken.

Klik dan hier!

 

Heb je behoefte aan meer informatie dan kun je altijd contact met ons opnemen en we vertellen je graag meer. Dit is ons email adres.

 

Op jouw succes!

Ina Wessels en Wim Coster

 

 

 

Leave a Comment