24 Nov

Investeren in tax liens – stiekem hoop je dat je ‘verliest’ …

Het blijft een wat wondere wereld van het investeren in taxliens en deeds. We merken steeds weer dat veel mensen het niet kunnen geloven of er wantrouwend tegenover staan. Voor ons was dat net zo, totdat we het zijn gaan doen en hebben gezien dat het echt kan.

Het systeem in de Verenigde Staten is gewoon heel anders. Zolang je daar met je Nederlandse ideeën over hypotheken en belastingen en huizenprijzen naar blijft kijken, kun je het waarschijnlijk niet ‘recht breien’ in je hoofd. Het zou jammer zijn als je hierdoor je niet zou verdiepen in deze zeer interessante investeringsmethode!

Probeer dus om alles wat je weet over de Nederlandse situatie te parkeren en met een schone lei te leren over het systeem in de Verenigde Staten. Ga zelf op onderzoek uit!

Eenvoudige manier om je geld te laten renderen

Het kopen van een tax lien (eigenlijk het voorschieten van de belastingen die een woningeigenaar aan de county moet betalen) is een vrij eenvoudige manier om je investering goed te laten renderen. De percentages verschillen van 10-36%, elke county kent zijn eigen regels.

Een van de belangrijkste dingen waar je op moet letten bij het kopen van een tax lien is dat de onderliggende waarde van de woning hoger is dan het tax lien bedrag. Dan zit je vrijwel altijd safe.

Als het goed is betaald de eigenaar van de woning het door jou voorgeschoten bedrag terug (en daarbij dus een interessant boete-percentage). De meeste tax liens worden binnen het jaar terugbetaald (in het engels: redeemed).

Zelfs al heb je pech … win je nog!
Maar zelfs al heb je pech … de eigenaar betaalt niet terug … dan ben je je geld niet kwijt. Sterker nog je kunt dan aanspraak maken op de woning, die meer waard is dan wat jij hebt geïnvesteerd.

Dus in het ‘ergste’ geval bezit je ineens een woning die waarschijnlijk 10x zoveel waard is, als jij ervoor hebt betaald.

Je kunt dan kiezen om de woning op te knappen en door te verkopen of te verhuren. Maar klinkt dit niet als iets voor jou, dan zet je de woning te koop voor bijv. 60% van de marktwaarde.

Dan zijn er zo andere investeerders die het pand graag van je overnemen en ben je het weer kwijt zonder ingewikkelde zaken! Je rendement is dan nog steeds vele malen hoger dan die van je spaarrekening.

Leave a Comment