29 Jan

Met het volgende artikel willen we je laten kennismaken met een staat waarover je misschien nog niet hebt nagedacht om in te investeren. Het is belangrijkom altijd een oog te hebben voor potentiële nieuwe markten, of nieuwe staten om in te investeren.

Hierbij wil ik je aandacht vestigen op de staat Kansas. Terwijl grote delen van Kansas landelijk zijn (we adviseren niet om op het platteland te gaan investeren) zijn er ook meer bevolkte provincies zoals Johnson, Sedgwick, Shawnee, en Wyandotte. Gebruik de websites met bewonersaantallen, goede school district/ buurten, een hoge arbeidsparticipatie en een algehele groei. Dit zijn belangrijke dingen om te overwegen wanneer je een nieuwe staat wilt onderzoeken.

 

Live veilingen

De meeste counties in Kansas houden hun jaarlijkse deed veilingen tijdens de  maanden april-december. Alle veilingen worden gehouden op locatie, zijn ze niet online. Dit kan mogelijk lastiger zijn als je vanuit Europa investeert, maar als er interessante deeds bij zitten, is het te overwegen om iemand in te schakelen of samen met andere investeerders de reis te maken of dit samen met anderen te plannen.

 

Wil je erheen gaan, overweeg dan een dag of 3 van te voren aan te komen voor de veiling datum, zodat u kunt kennismaken met plaatselijke makelaars, aannemers, of medewerkers zij de county. Dat kan van grote waarde zijn voor de samenwerking. Je kunt ook zelf de woningen bekijken waar je op wilt bieden, een goede onbetaalbare ervaring om zo kennis te maken met de woningmarkt aldaar en je verrijken als vastgoed investeerder.

 

De deed van de woning wordt geveild en aan de hoogste bieder gegund. Er is geen redemption periode. Ongeveer binnen 3 weken zal er een laatste hoorzitting zijn en de uiteindelijke verkoop te bevestigen. Na deze goedkeuring van verkoop van de deed zal deze deed worden uitgegeven aan de winnende bieder. Dit hele proces kan 90 dagen duren. Ik adviseer je te bellen met de provincie waarin je wilt gaan bieden en vooraf vragen om een tijdlijn voor de afhandeling van het proces.

 

De veiling lijsten zijn meestal vrij tussen de 4-6 weken voorafgaand aan de veiling beschikbaar, en het is nooit te vroeg om te beginnen en je te oriënteren je kunt je bij sommige counties ook aanmelden voor hun email zodat je op de hoogte wordt gehouden van alle vorderingen en nieuwtjes over de tax deeds.

 

OTC

Kansas heeft over the counter deeds. Vaak zullen deze niet verkochte deeds later op de veiling worden verkocht, maar andere keren worden deze ook OTC aangeboden.  Voel je vrij om de county te bellen en te vragen voor meer informatie over hun proces omdat het verschilt van county tot county.

 

Past dit bij je doelen?

Neem even de tijd om je doelen te herinneren. Denk na over de vraag of je wilt beginnen met het onderzoeken van counties in Kansas, en misschien wel te kijken of er investeerders zijn die daar ook in geïnteresseerd zijn om zo de krachten te bundelen.

Denk je dat dit niet bij jouw strategie past, blijf gefocust op nieuwe investeringsmarkten..