29 Mar

Een quote van Kim Kyosaki die wij graag met jullie wil delen.

“The key to financial well being is to focus on acquiring assets, not on acquiring income”

Hoe waar is deze bewering, en hoe vaak doen wij het andersom?

Wanneer je bezig zou zijn met het vergaren van inkomen zal dat je niet helpen om financieel vrij te worden. Vaak zit je in de befaamde “rat race” en bent alleen maar aan het geld verdienen en die je vervolgens weer uitgeeft aan de vaste lasten en andere zaken die je geld kosten.
Ook het door velen aanbevolen sparen levert je niets op, integendeel!

Het vraagt een andere manier van benaderen van je financiële situatie. Leer vooral van wat de rijken al doen:

Investeer je geld, en geef wat je over hebt uit. Niet andersom.

Wij zijn geheel op onze eigen manier bezig met het verwerven van vastgoed door woningen te kopen voor een lage aanschaf waarde. De reden dat we dat doen heeft te maken met het feit dat wij daardoor sneller break even zijn en ons geld weer sneller vrijkomt voor een nieuwe woning. Deze manier van investeren maakt dat wij langzamerhand onze portefeuille uitbouwen en toch geen geld van derden nodig hebben. Dat laatste ervaren wij als prettig omdat je zo aan niemand geld verschuldigd bent en ook geen rente en dergelijke betaald. Wij denken op deze manier nog 2 jaar nodig te hebben om financieel vrij te zijn.

Studie van de kinderen
Wat ook wij onze kinderen gunnen is het opbouwen van een vastgoed portfolio, waardoor ook zij zonder lening kunnen studeren en zorgeloos kunnen starten met een carrière. Ook dat is een van de doelen die wij hebben.

Wij gunnen iedereen kennis van financiële strategieën die jou en je kinderen, je pensioen en financiële vrijheid kunnen geven.

Op jouw succes!

Leave a Comment