28 Dec

Als u investeert in tax liens, dan neemt u tijdelijk de openstaande belastingschuld aan de county over van een huiseigenaar in die county. De huiseigenaar betaalt later alsnog zijn schuld en u – als investeerder – ontvangt een aantrekkelijke rente over uw inleg. Indien de huiseigenaar niet in staat is om zijn schuld uiteindelijk terug te betalen, wordt het onderpand – de woning – uw eigendom.
Dit kan lijken alsof investeren met tax liens betekent dat arme mensen op straat worden gezet. De werkelijkheid ligt natuurlijk iets genuanceerder.
Ten eerste is het de county die de woningeigenaar deze belasting oplegt. U staat daar verder los van. Ook bij het investeren in tax liens heeft u alleen te maken met de county. Zij regelen alles en nemen alle administratie uit handen. Het is zelfs verboden om contact op te nemen als investeerder met de woningbezitter.
Ten tweede de belastingen moeten toch betaald worden. Linksom of rechtsom. Door de mogelijkheid aan investeerders te geven om de schuld af te betalen, krijgt de huiseigenaar meer tijd om zijn financiële zaakjes op orde te krijgen. Vaak is er sprake van tijdelijke omstandigheden waardoor de eigenaar net niet in staat was voor de gestelde termijn zijn belastingen te betalen. Met een paar maanden tot een jaar extra speling is er meer ruimte om alles weer op de rit te krijgen.
Ten derde de hypotheek van een huis is in de VS gekoppeld aan het pand en niet aan een persoon. Het is dus mogelijk in de VS om naar de bank te lopen, de sleutels af te geven aan de balie en te zeggen “succes ermee” en zonder lening of persoonlijke schuld de deur uit te lopen. Ook dit is totaal anders dan in Nederland en vraagt enig omdenken. Veelal zijn het tweede huizen of vakantiewoningen die al door de eigenaar verlaten zijn en waarvan hij het niet meer de moeite waard vindt om te belastingen voor te betalen.
Het investeren in tax liens en deeds is dus eigenlijk een investering in de county en kan de eigenaar net over de streep helpen om zijn zaakjes op orde te krijgen zonder dat hij uit zijn huis wordt gezet.
We geven meer informatie over tax liens en tax deeds in onze gratis 7 daagse online cursus.
Ook geven wij regelmatig gratis webinars over tax liens en tax deeds.

Leave a Comment