14 Sep

Hoe kun je van start gaan met investeren?

Het investeren in tax liens is een interessant investeringsmodel. Het vraagt wat tijd en inzet om jezelf vertrouwd te maken met deze vorm van beleggen en om te ontdekken dat het echt kan.

Maar als je eenmaal de smaak te pakken hebt, dan is er waarschijnlijk geen houden meer aan!

Veel mensen beginnen met het aankopen van tax liens en deeds via het internet. Dat is voor ons investeerders, die niet in de VS wonen, net zo makkelijk. Je komt dan automatisch uit bij de Staten en counties die een online veiling hebben. Er zijn meerdere veilingssites maar niet meer dan een 6 tal door heel de VS. Ben je bekend met de veiling site, dan kan dat een oriëntatie punt zijn om van start te gaan.

En hoewel er genoeg tax liens aangeboden worden en de markt nog lang niet verzadigd is, kan het interessant zijn om net even verder te kijken dan je neus lang is. Er zijn echter ook veel Staten die nog geen verkoopmogelijkheden via het internet hebben maar zijn wel goed en overzichtelijk georganiseerd. Alle informatie is online terug te vinden en in plaats van een online veiling kun je per email je bod doorgeven. Dit klinkt allemaal net wat ingewikkelder waardoor veel mensen deze counties links laten liggen. Hierdoor kan het zo maar gebeuren dat jouw bod de enigste bieding is en je de lien of deed voor de gekozen prijs in handen krijgt! Zoals zo vaak valt er veel extra winst te behalen voor hen die bereidt zijn net even wat meer te doen.

In sommige Staten is de competitie groot of vastgoed zo gewild dat de tax deeds weggaan voor bijna de marktwaarde. Dat is bijvoorbeeld in Californië zo. Voor veel mensen geldt dat Californië een droom is waar je zou willen wonen en werken. Wanneer blijkt dat je maar weinig winst kunt maken op je tax deed is mijn advies om het niet te doen. Veel interessanter is het te kijken naar andere Staten waar er minder competitie is. Het is even goed rondkijken, maar zeker te vinden.

Wijzelf werken veel in Florida: vanwege de online veilingen en het heerlijke klimaat (we vliegen dan graag even naar Florida voor een “inspectie” , niet nodig, maar wel leuk). We zijn ons echter steeds meer aan het oriënteren naar andere Staten omdat daar nog grotere rendementen zijn te behalen.

Wanneer je ons via Facebook volgt en onze gratis cursus via onze website bekijkt, kun je een goed idee krijgen van hoe deze methodiek in de praktijk werkt, en wat de Top 3 is van de beste investeringen in tax liens en tax deeds!

Tot ziens. Ina Wessels

Taxlien.nl

Leave a Comment