27 Dec

Vroeger was het kopen van een tax lien of deed best een ingewikkelde kwestie. Elke county kent zijn eigen regels. Er zijn counties die alleen tax liens verkopen, er zijn staten die alleen tax deeds verkopen. Er zijn ook staten die na drie jaar onbetaalde tax liens, een tax deed aanbieden en dus eigenlijk een soort mix aanbieden.
Het kopen van een tax lien of deed betekende vroeger dus dat je naar het ‘gemeentehuis’ van een county toe moest gaan, daar een lijst moest opvragen met alle beschikbare tax liens en/of deeds. Vervolgens moet er onderzoek gedaan worden naar de beschikbare onderpanden. U wilt tenslotte geen kat in de zak kopen. Dit betekende veelal nog meer onderzoek in stoffige archieven en met de auto een rit maken langs alle woningen waar u in geïnteresseerd bent.
Een tijdrovende en zeer arbeidsintensieve bezigheid. Nog steeds lucratief overigens, maar wel eerder een full-time job.
Door de komst van het internet is er echter heel veel veranderd. Steeds meer counties zetten al hun gegevens op het internet. De lijsten met tax liens of deeds zijn online verkrijgbaar. De informatie die je graag wilt weten is te vinden in een van de vele openbare databases die de Verenigde Staten kent (privacy wordt daar niet heel belangrijk gevonden) en met google earth is het heel eenvoudig om al een eerste indruk te krijgen van de woning.
In belangrijke gevallen neemt u eenvoudig via Skype contact op met een lokale makelaar aan wie u vraagt een inschatting te geven van de woning. Dankzij het internet is de wereld heel klein geworden en is het mogelijk om te investeren in tax liens en deeds zonder dat u zelf naar Amerika hoeft!
De meeste tax liens en deeds worden verkocht via veilingen. Meer en meer van deze veilingen worden online gehouden. U kunt dus vanachter uw computer een bod uit brengen en meedoen aan een veiling aan de andere kant van de oceaan. Ook zijn er liens te koop bij de balie van de county . ‘Over the counter’ heet dit dan. Omdat er zoveel liens aangeboden worden en er vaak niet genoeg investeerders op een veiling zijn, blijft er een restlijst over die op het internet te vinden is onder het motto ‘wie het eerst komt, die het eerst maalt’.
Nog even en deze manier van investeren is niets meer dan een bestelling plaatsen in een webshop. (In sommige counties is dit al zo!)
Investeren in liens en deeds is dus een stuk eenvoudiger geworden. Meer en meer mensen vinden hun weg naar deze razend interessante manier van investeren. We raden iedereen aan die hierin geïnteresseerd is om niet te lang te wachten. Ga je er nu in verdiepen en zet je eerste stappen. Hoe eerder je eerste graankorrel op het bord ligt, hoe beter!
Nu beginnen? Meld u zich dan aan voor onze (gratis!) 7-daagse video-training

Leave a Comment