20 Feb

Wie eenmaal weet hoe eenvoudig je je geld kunt laten renderen door middel van tax liens en tax deeds, zal dit graag meer en meer willen doen. Als je tegen de grens van je eigen financiële vermogens aanloopt, kan de vraag gesteld worden: hoe kan ik een investeerder vinden?

 

Of als je deze strategie wel begrijpt en weet hoe het werkt, maar je hebt zelf niet genoeg geld om te kunnen starten. Ook dan is dit een interessante vraag.

 

Hoe vind ik een investeerder OPM (Other People’ s Money) ?

Niemand geeft je zo maar zijn geld. Belangrijk is dus dat je a) gelooft in je product en b) je strategie helder kunt uitleggen.

De manier waarop je vraagt aan iemand anders om samen met je krachten bundelen, is belangrijk. Je zou jezelf allereerst dezelfde vraag moeten stellen: “Zou ik mijzelf geld lenen?”

Als het antwoord nee is, weet je al genoeg.

 

Of stel dat jij 100.000 euro had en iemand zou je om geld vragen, wat zou jij dan willen weten? Heb je antwoorden op die vragen?

 

Verwacht niet dat anderen je geld geven als je niet in jezelf zou investeren of geen antwoorden kunt geven op belangrijke vragen.

Eerst zelf doen – portfolio opbouwen

Doe vooral zelf eerst wat je wilt verkopen, koop zelf eerst een aantal liens, koop eerst zelf een aantal deeds, sociaal bewijs heet dat. Laat zien dat je weet waar je over praat. Het maakt niet uit voor hoeveel geld. Maar documenteer alles, maar kopieën van de check, het overmaken van het geld, een kopie van de documenten, foto’s van de woning. Stop het in plastic mapjes, voeg het samen en maak het mooi.

 

Wanneer je met iemand zit, kun je laten zien wat je gedaan hebt. Dat hoeven geen grote bedragen te zijn. Het resultaat is hetzelfde. Je krijgt de hoge rente of je krijgt een woning.

 

Mensen die geld hebben worden vaak benaderd door mensen die aankloppen om geld. Niets is zo vervelend als iemand die komt en vraagt: ik heb een goed idee, geef me geld en ik zorg voor iets geweldigs. Waar de investeerder naar kijkt is: laat me zien wat je van plan bent en laat me zien wat het me oplevert.

 

Goede voorbereiding is het halve werk

De investeerder zal je dezelfde vragen stellen die je wel vaker hoort: als het zo lucratief is, waarom doet niet iedereen het? Maar laat vooral zien wat je hebt en dat je weet hoe het werkt.

 

Kijk naar het verschil van iemand die wel een rapport heeft gemaakt en iemand die geen rapport heeft? Wie zou jij hier iets toevertrouwen?

 

Je kunt jezelf afvragen of je later als jezelf meer vermogen hebt, nog steeds wilt samenwerken met investeerders, maar voor nu kan het een goede oplossing zijn. Maar het zou fijn zijn wanneer je nu kunt kiezen.

 

Schrijf je rapport heel eenvoudig, alsof je een het voor een 14 jarig kind is , die zou het moeten kunnen snappen. Niet om iemand te beledigen maar wel om het zo simpel mogelijk te maken.

 

Stel dat je de vraag stelt, wil je investeren en iemand zegt nee, om wat voor reden dan ook, dan vraag jij: “Ken je iemand die wel geïnteresseerd zou zijn?” Geloof me, ze hebben altijd wel iemand in het achterhoofd. Een vriend of kennis is altijd een goede binnenkomer bij de andere partij als je bent aanbevolen.

 

Leave a Comment