27 Dec

Er zijn twee soorten certificaten te koop: een tax lien en een tax deed. In dit artikel leggen we je graag uit wat het verschil is tussen deze twee, zodat u kunt bepalen welke strategie het beste bij u past.
Een tax lien is een vordering vanuit de county (gemeente), met de woning van de betrokkene als onderpand. Koopt u een tax lien, dan betaalt u de openstaande belastingschuld voor een huiseigenaar. Deze betaalt de schuld meestal binnen een jaar weer terug, met een boeterente die naar de investeerder – u – gaat. U bent dus geen eigenaar van het pand. Alle contacten lopen via de county en ook alle administratie wordt door hen geregeld.
Alleen als de eigenaar de lien niet terugbetaald, is het mogelijk dat u – na een verjaringstermijn – in bezit komt van de woning. In het merendeel van de gevallen gebeurt dit echter niet en heeft u vooral een mooi rendement (ca. 16-36%) op een vrij eenvoudige en risicoarme manier.
Koopt u een tax deed dan koopt u daarmee meteen het pand. U wordt dus eigenaar van de woning. De hoogte van de tax deed bestaat vaak uit de achterstallige belastingen met nog wat administratieve kosten en ligt dus uiteindelijk vaak rond de 10-15% van de daadwerkelijk waarde van de woning. Het kopen van een tax deed is vaak duurder dan een tax lien (hoewel dit natuurlijk ook afhankelijk is van de waarde van het onderpand), maar het rendement is ook vele malen interessanter.
Stel u koopt een tax deed voor $8.000. De woning heeft een marktwaarde van ongeveer $30.000. U verkoopt de woning snel en eenvoudig door deze voor 60% van de waarde op de markt te zetten. Voor deze prijs blijft u nooit met de woning zitten. U verkoopt voor $18.000. Uw winst $10.000. Dit kan al binnen een paar maanden tijd. Een verdubbeling van uw inleg!
Als u uw winst meteen weer herinvesteert in een nieuwe tax deed ontstaat er al zeer snel een situatie die Albert Einstein beschreef als het achtste wereldwonder: cumulatieve groei.
U kent vast wel het beroemde verhaal over het schaakbord waarbij op het eerste vak een graankorrel werd gelegd en elk volgende vakje een verdubbeling van het aantal graankorrels van het vorige vak. Het begint met 1, dan 2, dan 4, dan 8 etc. Het lijkt niet snel te gaan, maar na 64 vakjes ging het over meer graan dan in de hele stad te vinden was!
Bent u ook geïnteresseerd om uw vermogen op deze manier snel te laten groeien en grote stappen te maken, dan is het aankopen van tax deeds zeker een goede optie voor u.
Bent u meer gesteld op rustig aan en wat minder ‘gedoe’ en tevreden met een wat lager (maar nog steeds heel mooi) rendement, dan is het investeren in tax liens voor u de manier.
Meer hierover in onze (gratis!) 7-daagse video-training.

Leave a Comment