20 Feb

Door te investeren in tax liens kun je mooie rendementen maken van 16-36%. Het is ook relatief risicoloos, want je schiet eigenlijk geld voor en de kans dat de ander terugbetaald is heel erg groot.

Je kunt ook investeren in tax deeds. Door het kopen van een tax deed krijg je de woning onmiddellijk in je bezit en vaak voor de prijs van de openstaande belastingen. Dit is vaak maar 10% van de geschatte waarde van de woning en de echte marktwaarde is vaak nog hoger!

De ene helft van de staten in de Verenigde Staten zijn tax lien staten, de andere helft tax deed staten. In een tax deed staat worden geen tax liens afgegeven. De county geeft niet elk jaar een tax lien uit voor openstaande belastingen, maar wacht de periode die er voor staat (dit varieert van 3-5 jaar) en gaat dan meteen over tot het uitbrengen van een tax deed, waarmee je de woning direct in je bezit krijgt.

Koop je een woning met een tax deed dan is deze vrij van hypotheek. Je betaalt dus alleen de achterstallige belastingen!

Het investeren in tax deeds verschilt niet eens zo heel veel van het investeren met tax liens. De deeds worden verkocht via veilingen die lijken op die van de tax lien veilingen. De uitkomsten zijn min of meer gelijk: afhankelijk van de locatie en de competitie van de andere bieders.

Je moet alleen iets beter je onderzoek doen (want je krijgt de woning daadwerkelijk in je bezit) en je moet bereid zijn contacten te leggen in de Verenigde Staten om de woning te eventueel eerst op te knappen en daarna te verkopen. Het is onze ervaring dat Amerikanen hier heel welwillend en behulpzaam in zijn.

En omdat je vaak mooie rendementen maakt, kun je een deel van je winst uitgeven aan het uitbesteden van allerlei taken. Dan blijft er nog steeds genoeg over en jij kan rustig achter je keukentafel blijven zitten, op zoek naar je volgende deal!

 

Leave a Comment