17 Jan

Tax liens & deeds – voor wie het echt groot aan wil pakken.

Het investeren in tax liens is een veilige vorm van investeren met weinig risico’s. U koopt een tax lien en ontvangt binnen een jaar een interessante rente op uw investering. Uw geld staat dus gemiddeld een jaar vast.

Soms is dit korter, als de eigenaar van de woning zijn schulden eerder aflost. Soms is dit echter ook langer, als de eigenaar zijn schuld niet afbetaald. Uw tax lien wordt dan verlengd onder dezelfde voorwaarden, dus met een extra rente er bovenop. Uw investering kan dus gemiddeld drie jaar vast staan, per staat variërend tussen de 1 en 5 jaar.

Na gemiddeld drie jaar heeft u het recht om te eisen dat de woning verkocht of geveild wordt en u op die manier al uw geld terugkrijgt. In sommige staten krijgt u zelfs de woning , zonder hypotheek, vrij op naam. Een niet betalende eigenaar hoeft dus zeker nog geen strop te betekenen. Integendeel.

Desondanks kunt u tegen het punt aanlopen dat al uw geld geïnvesteerd is, maar dat u nog steeds mooie woningen voorbij ziet komen met lucratieve verdien mogelijkheden. Dan kan het interessant zijn om te onderzoeken in hoeverre u kunt gaan werken met investeerders.

We raden deze strategie niet aan voor mensen die op een eenvoudige manier, zonder al te veel gedoe en risico, wat extra rendement willen maken op hun spaargeld. Maar voor hen die hier een eigen bedrijf van willen maken zijn er zeker mogelijkheden.

Zodra u kunt aantonen – aan de hand van uw vorige investeringen – dat u kunt zorgen voor goede rendementen op het geld dat via u geïnvesteerd wordt, zullen er mensen op u af komen die hier graag een graantje van willen meepikken.

Zo kunt u aanbieden om een taks lien of deed voor iemand te kopen tegen een bepaalde vergoeding, waarna de lien of deed in het bezit komt van uw investeerder. Of u kunt het hele proces doorlopen van aankoop tot verkoop van de lien of deed, voor bijvoorbeeld 50% van de winst. Voor een investeerder – die hier verder niets voor hoeft te doen – blijft dit nog steeds een heel interessant aanbod.

Leave a Comment