25 Oct

Belgen stappen massaal over naar tax lien en tax deed investeringen

De Belgische regeringspartners kwamen begin deze maand overeen een zogeheten ‘speculatietaks‘ te gaan heffen op de winst die wordt behaald op aandelen en warrants en andere afgeleide producten die minder dan zes maanden na aankoop weer worden verkocht.

Uit een enquete van de Binck Bank blijkt dat 88% van de ruim 3000 mensen verwachtten dat de voorgestelde belasting hen zou treffen. De Belegger stelde vast dat bij ruim 2000 lezers blijkt dat zij gemiddeld 22% van hun aandelenportefeuille verkopen binnen zes maanden.

 

Geen speculatietaks: een interessante suggestie!

Veel actieve beleggers zinnen nu op het openen van een buitenlandse effectenrekening. Op die manier kunnen ze niet de geplande speculatietaks omzeilen, maar wel de zogeheten ‘TOB’. de taks op de beursverrichtingen, die — afhankelijk van de beleggingscategorie — tussen de 0,09% en 1,36% per transactie bedraagt.

De speculatietaks kunnen zij omzeilen door te investeren met tax lien of deeds. Dit kan omdat de tax lien en deeds over het algemeen langer dan zes maanden in het bezit zijn van de investeerder. Bovendien zijn deze vaak nog lucratiever omdat tax lien en deeds rendementen tussen de 16 en 36% opleveren.

Tax lien en deeds zijn de oplossing om te voorkomen dat je een speculatietaks in Belgie moet gaan betalen en bovendien haal je een zeer goed rendement. Wil je meer informatie volg dan gratis de 7 daagse cursus of neem contact met ons op. We vertellen je er graag meer over.

Leave a Comment