FAQ

Wat zijn de risico’ s met betrekking tot het investeren met tax liens?

A: Alle risico’ s die er zijn worden geëlimineerd door ons 14 stappen evaluatiemodel. Dit is een model waarbij je stap voor stap beoordeeld of het onderhangende vastgoed een goede marktwaarde heeft, of het verkoop of verhuurbaar is, staat het in een goede buurt etcetera. Dat maakt dat je na het beantwoorden van al die vragen met een positieve uitkomst, het risico nul is.

 

Wat als de vastgoed markt in de USA volledig instort?

A: Dat heeft geen invloed op je rendement. Je koopt de woning voor tien tot twintig % van de marktwaarde, waarbij je ook in slechte markten altijd een koper vindt die voor 50% van de marktwaarde van je wil kopen.

 

Zijn er nog meer kosten aan verbonden dan het kopen van een lien op de veiling?

A: De enige bijkomende kosten zijn dat je de county (provincie) een bedrag betaalt voor de administratie. Dat gaat meestal om een bedrag tussen de $ 50 en $200.

 

Als dit zo geweldig is, waarom doet dan niet iedereen dat?

A: De wedervraag is, waarom doe jij het (nog) niet? Waarschijnlijk omdat je het niet kent. Zelfs in de USA hebben we zoveel mensen gesproken die dit niet kennen. Daarnaast is niet iedereen geïnteresseerd in investeren. Ook niet iedereen heeft interesse in vastgoed. Wij wel en met ons een steeds grotere groep Nederlanders die dit concept toepassen om te investeren.

 

Mag dit vanuit Nederland gedaan worden?

A: Ja, dat mag. Wel heb je een EIN nummer nodig in de USA, een employee Identification Number, een soort van BSN nummer. Die kun je online aanvragen en daar helpen we je graag bij. Wil je het echt professioneel aanpakken zul je een LLC (BV) moeten openen en een bankrekeningnummer, maar ook dat is heel eenvoudig om te doen met weining kosten. We adviseren je hierbij met alle plezier.

 

Is dit niet investeren over andermans rug? Iemand raakt tenslotte zijn woning kwijt?

A: Dit is, vergeleken bij Nederland, een hele sociale manier van investeren. In de USA krijgt iemand die zijn belasting betaald veel tijd om het alsnog te betalen en als investeerder ben jij dan de partij die de county zijn geld leent, om toch taken ten behoeve van de maatschappij te doen. Probeer maar eens in Nederland je belasting niet te betalen. Hoe lang duurt het voordat je de deurwaarder op je stoep hebt en je loonbeslag hebt of je woning wordt geveild? Je helpt de investeerder door hem tijd te geven, de county help je zodat ze hun werk kunnen blijven doen.

 

Waarom bied je een cursus aan? Zo creëer je je eigen concurrentie?

A: Er is geen concurrentie! Er zijn voor miljarden dollars aan openstaande tax liens en er zijn miljoenen tax liens beschikbaar. Meer dan dat er investeerders zijn. Ervaar het zelf!

 

Waar kan ik die tax liens vinden?

A: Tax liens worden uitgegeven door de county, daar kun je ze opvragen. Dat kan per mail, per brief, maar steeds vaker zijn er lijsten te downloaden vanaf de website van de county. Dat maakt het investeren met taxliens steeds eenvoudiger.

13 Comments

 • D.Meerwijk January 16, 2018 at 10:16 am

  Hoe kun je een bankrekening openen in Amerika als buitenlander zonder SocialSecuritynr? Zonder dat kun je niets kopen. MVG

  Reply

 • andre May 20, 2015 at 6:14 pm

  Bedte wim , wat bedoelen ze nu met de volgende tekst:, die ze bij deauction regels vermelden
  Can a homestead property be sold by tax deed?
  Yes, but the opening bid on property assessed on the latest tax roll as homestead property shall include, in addition to the amount of money paid to the Records, Taxes and Treasury Division by the certificate holder at the time of application, the amount required to redeem the applicants tax certificate, and an amount equal to one-half of the assessed value of the homestead property as listed on the current years tax roll.

  Alvast bedankt

  Reply

  • Wim Coster May 21, 2015 at 6:46 pm

   Hiermee bedoelen ze dat alle kosten tot het moment van de sale zullen worden doorberekend. Dus als koper dien je ook de huidige taxes te betalen. Hier moet je dus rekening mee houden bij je bod.

   Wim Coster

   Reply

 • Jo Kortekaas February 25, 2015 at 11:23 am

  Nog een vraagje:
  kun je er na bijvoorbeeld 3 jaar ook weer mee stoppen?
  mvrgr,
  Jo

  Reply

  • Wim Coster February 25, 2015 at 6:49 pm

   Dag Jo,

   In principe kun je stoppen wanneer de lien wordt geredeemed. Dat kan zijn na een maand, na 2 maanden na een half jaar of na drie jaar. Dan besluit je om of te stoppen of opnieuw een lien aan te kopen.

   Wim Coster

   Reply

 • Jo Kortekaas February 25, 2015 at 11:20 am

  Stel, ik heb maar 2000 euro om te investeren, is het dan raadzaam
  om dit te doen?
  Vriendelijke groet,
  Jo

  Reply

  • Wim Coster February 25, 2015 at 6:47 pm

   Dag Jo, Ik kan niet in iemands portemonnee kijken.
   Ik kan uitleggen dat je hierbij een goed rendement tussen de 8 en 36% kunt maken en ik kan laten zien hoe je dat doet. Je zult altijd aanloop kosten moeten maken en het is aan jou de vraag of je dat kunt missen en of het je waard is.

   Wim Coster

   Reply

 • paul.huylebroeck5 February 14, 2015 at 7:09 pm

  Wat is een website

  Reply

 • wijffels November 14, 2014 at 9:23 pm

  Moet je in de VS belasting betalen over de rente die je vanuit de VS ontvangt?
  Moet je in Nederland belasting betalen over de rente die je vanuit de VS ontvangt?
  Moet je belasting betalen over de verkoop van een door jou toegekomen huis via tax deeds?

  Reply

  • Wim Coster November 30, 2014 at 4:11 pm

   Dag Filip,

   In de VS hoef je geen belasting te betalen over rente die je naar Nederland betaald over bijvoorbeeld een lening om te kunnen investern. Wanneer je dit in een LLC doet kun je dit zeker aftrekken van je rendement als kosten. In Nederland vallen ontvangen rente onder inkomsten dus hier moet je daar belasting over betalen. Hoeveel hangt af van je inkomen. Wanneer je een huis aankoopt en deze verkoopt moet je over de winst min de kosten belasting betalen.

   Wim Coster

   Reply

Leave a Comment