Heb je aan 1 LLC per staat genoeg om zaken in die staat te kunnen doen en kan je vanuit  1 LLC ook zaken doen in een andere staat?

Je kunt vanuit 1 llc in een staat over heel de US zaken doen. Dus je hebt maar 1 LLC nodig.

 

Belastingtechnisch slim om dit met meer dan 1 persoon te doen, dit kan dus ook in een verhouding 95%/5%, kan dit ook in een combinatie van een Nederlandse BV met een privepersoon  of is er ook een mogelijkheid dit toch alleen te doen maar wel van de fiscale voordelen te profiteren

Het is inderdaad slim om het met 2 of meer personen te doen. In dat geval is het een multi member LLC en is er sprake van Limited Liabilty. Een singel member wordt gezien als een soort van eenmanszaak met hoofdelijke aansprakelijkheid. Dit kan in 95%/5%. Je kunt dit niet alleen doen. Je kunt een LLC met een BV en een prive persoon opstarten.

 

Is er verschil tussen een boete en het te betalen rentepercentage

Tussen boete en rentepercentage zit geen verschil. Wel is er verschil in de manier waarop deze wordt uit betaald. In sommige staten is dit annual wat betekent dat je naarmate de tijd verstrijkt het percentage groter wordt. Als voorbeeld hierbij is dat wanneer je 12% rente op jaarbasis krijgt, je begint met 1% in de eerste maand en 2% in de tweede maand en zo voort. In andere staten is het “flat” dit betekent dat je meteen vanaf de eerste dag het volledige rente percentage krijgt. Dus in voorgaand voorbeeld geldt al meteen 12%.

 

Het is van belang dat je de preferred Lien holder bent (first position Lien holder). Hoe kun je dit checken en wat is überhaupt het belnag van het zijn van een Lien Holder met een niet preferente positie (second, third etc.), alleen het ontvangen van de rente (en van wie dan als er niet wordt betaald van de first Lien Holder )?

Je kunt dit checken, online indien mogelijk, bij de tax collector van de county. De first position lien holder kan de foreclosure opstarten en de property uiteindelijk op naam krijgen. Hij moet hiervoor wel de andere lienholders afbetalen. Dus een niet preferent lienholder krijgt zijn geld plus rente terug en geen property.

 

Wanneer weet je in de regel of de huisieigenaar aan de county heeft betaald, of blijkt dat pas als jijzelf je geld krijgt overgemaakt?

Na aflossing van de lien door de huis eigenaar moet de county jou als lienholder binnen vijf tot zeven werkdagen betalen. Dit is federaal wettelijk vastgelegd.

 

Gezien de noodzakelijke researchactiviteiten die jullie beschrijven, lijkt het mij van belang een goede balans te vinden tussen de prijs van de Lien (lees onderliggende waarde) en de tijd die er aan research mee gepaard gaat. Dit zou in mijn geval naar mijn inschatting leiden tot een Lien in de range van USD 500,- tot USD 2.500,-. Wat is jullie eigen ervaring op dit gebied?

Dat klopt de tijd en de waarde van de lien, nog niet eens de onderliggende propertie bepalen de hoeveelheid research.  Wij investeren over het algemeen in liens tussen de $100 en de $ 2500.

 

Jullie spreken een aantal keren over een Powerteam, maar ik heb nergens gehoord of gelezen wie hier dan deel van uit zouden moeten maken.

Het powerteam hangt af van wat je strategie is. Een powerteam bestaat over het algemeen uit een realtor, advocaat, locksmit, constructor, property manager, Gardner, Plummer, roofing.

 

Wat wordt bedoeld met flippen?

Flippen is het aankopen van een woning en die binnen korte tijd doorverkopen.

 

Ik zie het specifieke voordeel van de commissioner sales in Texas niet, het lijkt me vrij omslachtig en levert geen extra hoog rendement op toch?

In Texas is het zo dat wanneer een tax deed niet op de veiling verkocht wordt hij meestal opnieuw wordt aangeboden en anders op de OTC lijst of de lijst van Struck off properties terecht komt. Texas heeft een hoog rentepercentage en is daarom aantrekkelijk. De redemption periode is 6 maanden voor homestead en 2 jaar voor niet homestead.

Leave a Comment