14 Nov

 • By Ina Wessels
 • In Nieuws
 • Comments 1

Due Diligence?
Zodra je je een beetje gaat verdiepen in het investeren in tax liens en deeds kom je dit woord onmiddellijk en overal tegen. Dat niet alleen er wordt ook nog eens veel nadruk gelegd op het belang van ‘due diligence’. Maar wat betekent het nou precies?

Als je ‘due diligence’ vertaald naar het Nederlands dan kom je uit op zoiets als ‘gepast zorgvuldigheid’. In de zakenwereld wordt de term ook gebruikt bij overnames. De betekenis is dan meer ‘boekenonderzoek’. Voordat een bedrijf wordt overgenomen heeft degene die het bedrijf gaat kopen de kans om in de boekhouding te kijken om te bepalen wat de waarde is van het bedrijf.

Bij het investeren in tax liens en deeds zijn beide definities eigenlijk van toepassing.

Gepaste zorgvuldigheid
Ook al is investeren in tax liens een vrij veilige manier van investeren, het is niet aan te raden om zo maar lukraak een lien of een deed te kopen, omdat het ‘toch zo veilig is?’. Je gaat ook geen berg beklimmen zonder zekeringen en je stapt niet een auto in zonder rijbewijs. (Er zijn mensen die het doen, maar het loopt meestal niet goed af).

Zoals met elke vorm van investeren is het belangrijk om te weten wat je doet en je te verdiepen in de procedures. Als je weet wat je doet en je neemt de nodige veiligheidsmaatregelen in acht dan kan zelfs ramen wassen van een wolkenkrabber een veilige baan zijn. Gepaste zorgvuldigheid dus.

Boekenonderzoek
Daarnaast is het – net als bij elke aankoop – van belang dat je informatie zoekt over wat je koopt. Net zoals bij auto’s. Wat voor merk wil ik? Wat zijn de sterke en zwakke kanten van het merk? Hoeveel PK wil ik? Wil ik een 3-deurs of een 5-deurs etc. Je moet dus eerst voor jezelf bepalen wat je ongeveer zoekt. Zodra je dat weet, kun je gericht gaan zoeken, tot je verschillende opties hebt gevonden. Daarna ga je die opties met elkaar vergelijken. Wanneer kan ik de auto krijgen? Hoeveel inruilwaarde krijg ik bij de dealers voor mijn oude auto? Hoeveel garantie geven de verschillende garage’s etc.

Zo gaat het ook bij het kopen van een tax lien of deed. Je moet eerst voor jezelf helder hebben wat jij graag wilt. Wil je gewoon een lekker rendement halen, zonder al te veel zorgen? Wil je vooral je vermogen snel vergroten? Heb je een voorkeur voor een staat? Ben je bereid naar de VS te reizen of wil je alles online kunnen doen? Welk bedrag ben je bereid te investeren etc. Zodra je dit weet, kun je gericht gaan zoeken naar voor jou geschikte tax liens of deeds.

Zodra je er een paar gevonden hebt, ga je weer verder op onderzoek uit. Waar staat de woning? Is het bewoond of niet? Wat is de staat van onderhoud? etc etc.

Veel werk? Niet met het 14-stappen-plan!
Dat klinkt allemaal misschien als heel veel werk. En toegegeven: in het begin kan het allemaal erg overweldigend lijken door de enorme hoeveelheid informatie.

Vandaar dat we er in onze 2daagse veel belang aan hechten om onze cursisten duidelijke praktische stappen te laten zetten. Hierdoor blijf je door de bomen het bos zien.

We hebben dan ook een 14 stappen plan ontwikkeld. 14 stappen die je kunt doorlopen en aan het eind weet jij zeker waar je in investeert en of dit past bij jouw strategie.

Misschien is dat ook iets voor jou? In december 2014 (Amersfoort) en in januari 2015 (Antwerpen) geven we weer een 2-daagse. Zo leer je meteen ook andere mensen kennen en kun je elkaar ook ondersteunen bij de eerste stappen op de weg van deze zeer interessante investeringsstrategie.

Als het je interessant lijkt, wacht niet te lang met aanmelden!
Wie weet tot daar!

Wim Coster & Ina Wessels

1 Comment

 • jan kant November 14, 2014 at 4:04 pm

  Dag Wim en Ina,

  We hebben al eerder per mail contact met elkaar gehad. (Telefonisch nog niet gelukt). Ik ben zeer geïnteresseerd om deel te nemen aan de cursus. Omdat ik vanaf 10 december tot 31 december in NL ben, kan ik hier 1 dag aan deelnemen aangezien ik 20 december andere verplichtingen heb.

  Aangezien ik dan maar de helft van de cursus kan volgen, vraag ik me af of het zinvol is om toch deel te nemen.

  Misschien is het handig om binnenkort toch telefonisch contact te hebben. Hierbij mijn VS telefoonnummer om nader met elkaar te overleggen,

  Met vriendelijke groet,
  Jan Kant

  +1 (913) 710 5003

  Reply

Leave a Comment