30 Dec

U bent geïnteresseerd geraakt in het investeren met tax liens en deeds. U begrijpt dat het systeem in de Verenigde Staten anders is dan hier in Nederland en u staat open om deze nieuwe wereld te leren kennen. De rendementen spreken u aan. En bovendien is dit een van de weinige strategieën die voldoen aan de oude Babylonische geld wet: investeer alleen als je weet dat je je minimaal je inleg weer terug kunt krijgen.
Maar u bent ook een nuchtere Hollander. Dit klinkt haast te mooi om waar te zijn. Als dit dan zo geweldig werkt, waarom doet niet iedereen dit? Wat is het addertje onder het gras?
Elke vorm van investeren brengt een risico met zich mee. Als u geen risico wilt lopen, stopt u uw geld in een oude sok onder een matras. Uw vermogen zal hierdoor natuurlijk ook niet groeien. Dit is de prijs die men betaalt voor geen risico willen lopen.
Dat niet meer mensen investeren op deze manier is dezelfde als voor andere investerings-strategieën. Sommige mensen houden niet van risico’s, spelen liever op zeker, houden niet van het onbekende en/of willen niet de tijd investeren die gemoeid is bij het leren van een nieuwe vaardigheid. Sommige mensen stappen niet graag buiten hun comfort-zone.
Gelukkig leven we in een vrij land en mag iedereen zijn leven zo inrichten zoals hij of zij dat wil, ook ten aanzien van zijn financiën.
Bent u wel bereid om verder te kijken dan uw neus lang is, dan raden we u aan u verder te verdiepen in deze strategie. Hier komt het addertje onder het gras.
Als investeerder wilt en kunt u niet zo maar uw geld over de schutting gooien. Het kopen van een tax lien of een tax deed vraagt dus enig vooronderzoek. Hoewel bijna alle risico’s zijn uit te zoeken, zijn er dus wel risico’s en moeten deze dus wel worden uitgezocht. Dit vraagt tijd en inzet.
Het belangrijkste wat u wilt weten is of het onderpand (de woning) genoeg waarde heeft om u inleg te dekken. De vraag is dus hoe gemakkelijk verkoop ik de woning in geval van nood en tegen welk bedrag.
Het is daarom goed om van te voren onder andere te onderzoeken waar de woning staat. Hoe is de buurt? Zijn er sociale voorzieningen? Wat voor prijzen hebben andere woningen in de buurt? Staat er zware industrie in de buurt? Is de wijk aan het leeglopen en zo ja waarom? Staat het huis er nog, of is het bijvoorbeeld recentelijk gesloopt. Als er al tien jaar geen belasting meer is betaald en niemand heeft de tax lien tot nu toe opgekocht, wat is er dan mis met de woning? Wat is de staat van het onderhoud van de woning etc.
Allerlei vragen die je eigenlijk ook stelt als je zelf een huis koopt (soms meer). Al deze informatie is via internet terug te vinden. Op deze manier kunt u een goede inschatting maken van het risico. Cowe Invest heeft een 14 stappenplan ontwikkeld, waarmee u stap voor stap alle risico’s aftikt. In onze 2daagse seminar laten we u precies zien hoe dat gaat.
Kom naar een gratis workshop of meldt u zich meteen aan voor de intensieve 2-daagse training. Data vindt u op onze website www.taxlien.nl.

Leave a Comment