09 Nov

Helaas hebben geen van de 3 staten, met de hoogste opbrengst bij tax lien investering, een online tax sale. Je moet persoonlijk naar de tax sale of laat een agent of vertegenwoordiger dit voor je doen. Twee van deze top drie zijn eigenlijk niet eens lien staten. Het zijn redeemable deed staten.

 

Wat is een redeemable Deed?

Een redeemable tax deed is gelijk aan een gewone deed met die uitzondering dat de originele eigenaar van de grond of het huis waar de deed op ligt, terug kan komen om de deed af te lossen. Dit heet de Redemption periode.

 

Redemption Periode

Een redemption periode is de tijd waarin de originele eigenaar zijn grond of land nog kan opeisen. Om de grond of het huis te “redeemen” moet de originele eigenaar de aankoopkosten op de veiling plus een hoge boete betalen. De boete varieert van staat tot staat.

 

Redeemable deed staten

Er zijn 7 redeemable staten, maar twee van hen hebben de hoogte opbrengst met een korte ( 1 jaar of minder) redemption periode. Deze staten zijn Texas en Georgia. Naast dat ze de staten zijn met de hoogste opbrengst en daarmee erg aantrekkelijk zijn om in te investeren, vinden hier meer tax sales plaats dan in andere redeemable deed staten.

 

De grotere counties in Texas en Georgia hebben een keer per maand tax sales. De rechten en verantwoordelijkheden in de twee staten zijn verschillend. Ondanks dat het beide redeemable deed staten zijn, worden de deeds in elke staat weer anders behandeld.

 

Taxlien staat met hoge opbrengst

De derde staat met de hoogste opbrengst voor tax lien investering is een tax lien staat. In deze ontvangt de investeerder een boete en geen rente percentage zoals in de redeemable staten. Een boete heeft in zich dat het een hogere opbrengst voor de investeerder kan geven omdat het geen maandelijks of jaarlijkse rente is die oploopt in de tijd.

 

Dat betekent wanneer de lien enkele dagen na de veiling wordt afgelost de investeerder het volledig bedrag van de vastgestelde boete krijgt in plaats van een percentage van de rente gebaseerd op een paar dagen.

 

Een voorbeeld ter verduidelijking, laten we zeggen dat je een lien aankoopt in een van de lien staten met een hoge rente en je kunt aankopen op de gemiddelde rente. We nemen een rente van 18% per jaar. Maar wanneer de lien een maand na de tax verkoop wordt afgelost ontvang je geen 18% op je investering. Je ontvangt een jaarlijkse rente van 18% wat betekent dat je effectief 1 maand rente is 1,5% ontvangt.

 

Wanneer je de aangekochte lien in een staat aankoopt die een penalty of boete vraagt in plaats van rente en je biedt hier 18% dan ontvang je 18% op je investering ook als dat 1 maand na aankoop van de lien is.

 

Welke staat is nu diegene met de meest profijt opleverende tax Liens? Het is Illionois, maar wanner je een tax Lien certificaat koopt in deze staat heb je wel bepaalde verantwoordelijkheden die je door de staat worden opgelegd, die je moet uitvoeren om je investering te beschermen.

 

Een goede voorbereiding

Investeren in tax liens of redeemable deeds in deze staten is geen ingewikkeld proces en is goed te doen maar als je niet weet wat je doet kun je in het uiterste geval je investering kwijtraken.

 

Als je wilt investeren in een van deze staten moet je wel weten wat je doet voordat je gaat bieden bij de tax sale. Een alternatief is dat je een expert dit voor je laat doen. Van het onderzoek naar due dilligence tot en met het in gang zetten en de procedure afronden voor een foreclosure. Zelfs het onderhoud en het opknappen van de woning nadat de redemption periode voorbij is kun je uitbesteden.

 

 

Leave a Comment