06 Oct

Van start gaan met Tax Lien investeren:

Tax lien investeringen werden oorspronkelijk vooral door een aantal rijke mensen gedaan die hier hun voordeel mee deden en er veel mee geld verdienden. Jaren achtereen was het een onbekend investeringsvehicle. Maar sinds de komst van internet is er een heleboel veranderd. Steeds meer mensen kennen de hoge opbrengsten en het beperkte risico. Er zijn veel mensen die er wel eens van gehoord hebben, maar vragen zich af of het iets voor hen zou kunnen zijn.

 

Tax lien certificaten zijn een aantrekkelijke manier om geld te laten renderen en ook voor de investeerder met de kleine beurs is hier goed rendement te behalen en je hoeft aan niemand iets te betalen om hieraan mee te doen.

Er zijn natuurlijk ook uitdagingen: het is onmogelijk om alle tax liens aanbod te kennen van al die staten van de VS die dit aan bieden. Je zult tijd moeten steken in het kennen van de manier waarop die specifieke staat de tax liens aanbiedt en je kunt niet zomaar een handelaar bellen en zeggen: koop me maar een paar tax liens tegen 24 % rente. Het werkt iets anders.

De overheid verkoopt de tax liens en veel tax liens worden maar eenmaal per jaar verkocht. Sommigen eenmaal per kwartaal en soms zelfs per maand.

 

Je zult moeten uitvinden waar deze tax liens verkocht worden, goed onderzoek doen naar het onderliggende vastgoed en de veiling bezoeken, live of online.

Als je de tax lien hebt kunnen kopen dan moet je soms deze lien ook nog laten registreren bij de county clerck en moet je zelf je agenda in de gaten houden wanneer de lien is afgelopen.

Maar als je het leuk vind om woningen te bekijken en iets nieuws te leren dan kan deze methode wel iets voor je zijn.

 

Het is ook verstandig wanneer je vanuit Nederland gaat investeren, dat je onderzoekt waar de online veilingen zijn, of dat je kijkt of je iemand beschikbaar hebt ter plaatse die je kan vertegenwoordigen op de veiling.

De basis beginselen.

Weet je niet waar je moet beginnen? Wij hebben de 5 stappen voor je op een rijtje gezet.

 

  1. Kies waar je wilt investeren:

kies de staat waarin je zou willen beginnen en kies daarna de county. Wil je beginnen met tax liens? Kies dan alleen staten die tax liens aanbieden. Daarna kies je een county, die je misschien al kent van een vakantie of een familielid die daar woont, of anders een county die wel interessant lijkt. Kies ook voor een county die online tax liens veilingen aanbieden als dat is wat je zoekt. Maar het allerbelangrijkste is dat je een county kiest die een populatiegroei heeft, dit betekent dat er mensen gaan wonen, in plaats van wegtrekken.

  1. Vind de informatie over de tax sale.

Als je eenmaal hebt besloten waar je wilt gaan beginnen met investeren, zoek dan alles wat je maar kunt vinden over de tax sale. De meeste counties hebben de tax sale jaarlijks en veel counties hebben de informatie online beschikbaar, ook de lijst van de tax liens. Neem een tax lien lijst en kijk naar welke informatie er beschikbaar is. Mocht er geen informatie beschikbaar zijn online, dan heb je altijd nog de kans om een lijst te kopen via een bedrijf die deze tax lien lijsten beschikbaar heeft voor een bepaald bedrag.

  1. Doe je onderzoek

Nu je een lijst hebt van woningen op de tax sale en de regels kent over de procedure en de verkoop, doe dan je onderzoek naar het onderliggende vastgoed. Je wilt zeker weten dat het vastgoed dat onder de lien hangt, voldoende waarde heeft als garantie voor je lien. Kijk daarvoor wat de marktwaarde is van het vastgoed en de jaarlijkse belastingen. Voor het bieden op een tax deed gaat je onderzoek nog flink wat verder. Wanneer je een stukje grond zou willen kopen is het belangrijk dat je ook onderzoekt wat de “zoning laws” zijn, o.a. of je er mag bouwen. Het is ook goed om iemand ter plaatse om advies te vragen.

  1. Bereid je biedingen voor:

Nu je weet op welke woningen je wilt gaan bieden, en hoeveel je er voor wilt betalen, of hoeveel rente je minimaal wilt ontvangen, kun je het bod voorbereiden. Je gaat onderzoeken hoe je een bod kunt doen en aan welke voorwaarden dat moet voldoen. In veel gevallen zul je een aanbetaling en een registratie vooraf aan de veiling moeten doen.

  1. Bied op de veiling

Je huiswerk is gedaan en nu ben je klaar om te bieden. Weet zeker dat je alles klaar hebt staan en alle gegevens bij de hand hebt om succesvol te zijn op de veiling.

 

 

Zoals je kunt lezen is het makkelijker dan je zou denken. Je bent klaar om van start te gaan.

Op jouw succes!

Leave a Comment