09 Dec

Veel vastgoed investeerders hanteren de 3-1-2 methode. In dit artikel leg ik je graag uit wat dit betekent. Het is geen hogere wiskunde, maar een methode om je cashflow zo optimaal mogelijk te benutten.

 

Wanneer je 3 woningen aankoopt, verkoop je er 1 en verhuur je er 2 voor de cashflow. Deze strategie hanteren wij ook.

 

De woning die je verkoopt geeft je weer cash geld in handen om opnieuw vastgoed te kunnen aankopen en dit trucje te herhalen.

 

Leasen in plaats van verhuren

Maar weinig landen kennen de “lease-optie” voor woningen. In de USA is leasen zo bekend, dat er bij elk bordje “for sale” ook “for lease” staat. Wij passen deze 3-1-2 strategie dan ook aan op deze Amerikaanse markt. Wij bieden de 2 woningen niet te huur aan, maar leasen de woning.

Dit is vele malen lucratiever dan het verhuren omdat meteen na het tekenen van het contract het economische eigendom bij de toekomstige eigenaar ligt (het juridisch eigendom ligt bij jou). Dat betekent dat je de woning niet hoeft op te knappen en niet hoeft te onderhouden, want dat ligt allemaal bij de toekomstige eigenaar. Dat maakt dat je wel de lusten hebt van de cashflow van de woning, maar niet de lasten.

 

Het best bewaarde geheim

Je speelt als het ware voor bank: je geeft iemand een hypotheek voor 10 jaar en ontvangt daarvoor 9,9 % rente op de lening. Geld dat jij zelf niet hebt uitgegeven, omdat je de woning voor een fractie van de verkoopwaarde hebt gekocht.

 

Bij lease is het zo dat wanneer iemand binnen deze 10 jaar zijn betalingen niet nakomt, het contract nietig wordt verklaard en de persoon zijn inleg kwijt is en jij je woning terug hebt.

 

Vastgoed investeringen in met name de USA zijn daarom de meest lucratieve investeringen die er maar te vinden zijn. Rendementen tussen de 300 en 500% zijn gebruikelijk in 10 jaar. Het best bewaarde geheim!

Leave a Comment