Dit is de derde dag van de 7-daagse gratis cursus “Investeren met Tax Lien en Tax Deeds”.
 
In deze video bespreken we hoe je ook kunt investeren in Tax liens, ook als je niet in de Verenigde Staten woont.
 
Ook als je niet naar een veiling kunt gaan, zijn er toch prima mogelijkheden om Tax liens te kopen. Wij vertellen je graag hoe dat gaat!
 
Ben je serieus geïnteresseerd? Wil je echt gaan voor je financiële vrijheid?
Doe dan ook de tweede opdracht in deze video.
 
Veel succes!
 
Wim Coster & Ina Wessels
 
Ps: vergeet niet je vragen en opmerkingen hieronder te plaatsen!
 

42 Comments

 • Adrianus SAA Kalin Nilsen August 23, 2016 at 6:16 pm

  Video 3 van de cursus .Ging over een onderwerp. Hoe je moet handelen als je bij voorbeeld een stuk grond wil kopen.
  Qua inhoud is de video makkelijk te begrijpen en met jullie uitleg daarbij wordt het heel makkelijk.

  Reply

 • beste September 7, 2015 at 9:26 am

  is er al crowdfunding mogelijk?
  dat heeft iemand hier al gevraagd, zo’n jaar geleden.

  hoe zit het met coaching, en kosten; graag meer info.

  Reply

  • Wim Coster September 8, 2015 at 11:48 am

   Dag,

   er zijn op dit moment crowdfunding projecten gaande door middel van investeringsgroepen van cursisten. Binnenkort zal op taxdeedplaza.com de mogelijkheid komen echt deel te nemen via de website.

   Wim Coster

   Reply

 • Mie August 4, 2015 at 8:04 pm

  Boeiend, dat in elk geval, maar toch nog vrij Chinees voor mij.

  Een vraag die ik heb is of je kan uitsluiten dat je eigenaar wordt? In de vorige video werd gezegd dat 99% van de liens uiteindelijk wel wordt betaald, waardoor je als investeerder het bedrag + de rente ontvangt.

  Echter, stel dat de lien niet terugbetaald wordt. Wordt je dan verplicht eigenaar?

  Het zal allicht duidelijk zijn dat ik absoluut geen eigenaar wil worden. 🙂

  Reply

  • Ina Wessels August 5, 2015 at 8:21 am

   ​Hallo Janneke
   Dank voor je goede vraag!
   ​Voor ons altijd goed te weten waar dingen nog niet helemaal duidelijk zijn.

   Je kunt inderdaad vooraf met vrij grote zekerheid zien of een lien terugbetaald wordt: als het een goede/mooie woning is waar de eigenaar nog in woont. Dan zal die eigenaar alles op alles zetten dat deze terugbetaald wordt.
   Wat ook een absolute zekerheid is wanneer je investeert in Hybride staten: dan wordt na afloop van de lien periode, de woning op de veiling gebracht en die wordt daar ook nog eens 99% zeker verkocht op de veiling.
   Blijft staan dat je vooraf goed onderzoek of het waardevol vastgoed is.

   Mocht je dan echt voor je openstaande lien een woning verkrijgen die je niet wenst: wij hebben zoveel investeerder die steeds op zoek zijn naar die pareltjes die niet afgelost worden, dan garandeer ik je dat je deze woning binnen een week kwijt bent (mits je er dan niet de hoofdprijs voor wilt)

   Al met al denk ik genoeg informatie om te weten dat als je geen woning wilt, je er niet mee hoeft te blijven zitten.​​​

   Reply

 • Riekelt de Vries June 27, 2015 at 1:54 pm

  Hallo,

  Het klinkt heel mooi.
  Hebbe jullie ook een lijstje van bruikbare URLS’s voor het opzoeken van TAX liens die te koop zijn?

  Reply

  • Wim Coster July 5, 2015 at 7:08 pm

   Dag Riekelt,

   Ja dat soort lijstjes en links zijn op onze website te vinden. Zoals je wellicht zult begrijpen zijn deze toegankelijk voor leden. We houden mensen regelmatig op de hoogte van waar de lien veilingen zijn en waar de over de counter lijsten te vinden zijn.

   Wim Coster

   Reply

 • ton April 13, 2015 at 1:36 pm

  Hallo,

  vraag me nog steeds af waarom jullie dit gratis doen en er zoveel tijd aan besteden zonder er een bepaalde vergoeding voor te vragen. Overigens zou ik dit wel normaal vinden maar wellicht kunt u mij vertellen wat jullie voordeel hiervan is om dit aan iedereen uit te leggen?

  groeten Ton

  Reply

  • Wim Coster April 20, 2015 at 7:44 pm

   Dag Ton,

   Wij denken dat we je een goede manier bieden om een goed rendement op je geld te behalen. Wanneer je daar hulp bij nodig hebt kun je coaching van ons daarbij krijgen. De rest is gewoon gratis.

   Wim Coster

   Reply

 • Max Hoelen April 6, 2015 at 6:04 pm

  Hallo,

  Ook ik krijg het gevoel dat het nu wat ingewikkelder lijkt te worden, maar dat komt waarschijnlijk omdat het allemaal nog theorie is. Laten jullie in de komende video’s ook zien hoe het ” live ” in z’ n werk gaat? Of is dit meer voor de workshop? Morgen 7 april is voor mij helaas niet mogelijk.
  Hebben jullie nog andere op stapel staan?

  Reply

  • Wim Coster April 7, 2015 at 3:23 pm

   Dag Max,

   Hoe het live in zijn werk gaat kun je op veel veilingsites zien. Het is minder ingewikkeld dan je denkt maar het is net als met veel andere dingen zo “je moet het gewoon doen”.

   Er komen zeker nog weer workshops of webinars.

   Wim Coster

   Reply

 • Bart Boone March 9, 2015 at 8:00 am

  Beste Ina en Wim,
  -Het word me iederekeer duidelijker hoe je hier me de werk gaat zo als juli dit uitleggen lijkt het allemaal nogal simpel, maar dit is voor mij bewijzen van spreken nog wat Schinees? Omdat ik nooi veel met papieren de maken heb gehad.
  -zonet de 3 de video bekeken en het valt me op dat het steeds interessanter wordt maar meteen kom ik ook meer en meer op het besef dat je vooral de mogelijkheid moet hebben om hierin tijd te kunnen investeren vooral in de begin. Moet je hiervan al brood hebben gegeten om hier ook succesvol in de kunnen worden of is dit als beginneling even goed mogelijk?
  -Is de winst belast en hoe wordt dat afgewikkeld, moet ik dit aangeven hier in Belgie of loopt dit via Amerika. En wat zijn de kosten als ik het geld wil over schrijven van een Amerikaanse
  -Dit moet toch en heel gedoe zijn om de contact(mail) adressen van de verschillende counties te vinden. Is er n makkelijke methode voor dit op de zoeken zodat je alles in een schoon plaatje de zien krijgt?
  -Ik ga maar googlen! waar kunnen we dan de lists of lands available, of de OTC lists van de staten / counties vinden? Zijn er wat specifieke overheid sites hiervoor?
  dat in he Nederlands word uitgegeven.
  -Is de winst belast en hoe wordt dat afgewikkeld, moet ik dit aangeven hier in Belgie of loopt dit via Amerika. En wat zijn de kossten om de wins van een Amerikaanse bank over de schrijven naar een beglise rekening en de regeling die voor mij word gedaan hoeveel zal mij dit ook gaan kosten, is het dan nog even aantrekelijk?

  Vriendelijke groetjes,
  en tot de volgend video

  Reply

 • mieke daraei January 31, 2015 at 12:24 pm

  Is het mogelijk om geld in te leggen en dan de ROI 50/50 te delen? Het lijkt mij nl nogal tijdrovend om een bedrijf te starten in Amerika en ook lastig om daar een mailadres en bankrekening te krijgen. Jullie hebben dat allemaal al in kannen en kruiken. Bij een rendement tussen 12 en 36% dan houden alle partijen er toch genoeg aan over.
  Misschien zou er iets als crowdfunding kunnen ontstaan om projecten te kunnen financieren.

  Reply

  • Wim Coster February 2, 2015 at 3:44 pm

   Dag Mieke,

   De tijd investering valt op zich mee. Zeker als je ervaring hebt opgebouwd. We hebben deze vraag eerder gehoord en zijn bezig met bouwen van taxdeedplaza.com een soortgelijk crowdfunding platform waar mensen gezamenlijk kunnen investeren als ze dat willen. Wij vinden echter wel dat mensen moeten weten waarin zij investeren dus er zitten wel wat eisen vast aan deelname.

   We houden je op de hoogte.

   Wim Coster

   Reply

 • STEFAN MATTHYS January 18, 2015 at 11:04 am

  Beste Ina en Wim,
  Zonet de 3de video bekeken en het valt me op dat het steeds interessanter wordt maar meteen kom ik ook meer en meer tot het besef dat je vooral de mogelijkheid moet hebben om hierin tijd te investeren (vooral in de begin fase). Tijd waaraan het mij momenteel helaas een beetje ontbreekt …
  Daarom vraag ik me af waarom jullie geen alternatieve instap-mogelijkheden aanbieden aan mensen die wel geloven in het potentieel van Tax liens en deeds maar die weinig tijd hebben.
  Je zou bvb kunnen werken met een minimaal investeringsinleg waarmee jullie met al jullie expertise en ervaring efficiënt aan de slag kunnen gaan uiteraard tegen een bepaalde fee (bij investeringsfondsen betaal je uiteindelijk ook instapkosten als vergoeding voor het beheer) of bvb een systeem “no cure no pay”. Het risico blijft uiteraard bij de investeerder maar ik heb begrepen dat jullie een stappenplan hebben om dit tot een minimum te herleiden.

  Alvast bedankt om te reageren,
  Stefan

  Reply

  • Wim Coster January 19, 2015 at 1:39 pm

   Dag Stefan,

   Deze vraag krijgen we heel vaak. Wij vinden echter dat wanneer je gaat investeren je zelf goed op de hoogte moet zijn van de mogelijkheden en risico’s. Dus daarom moet je weten wat je doet.
   Wat wij niet willen en doen is het investeren met geld van anderen. Wat wij soms wel doen is het mee participeren in investeringsgroepen met cursisten. Dan draag je een gezamenlijk risico en verantwoordelijkheden en kan de groep van onze ervaringen leren. Zoals ik in een eerdere reply benoemde komen hier soms leuke resultaten uit en hebben we met deze investeringsgroep een woning aangekocht ter waarde van $ 25.000 en verkocht voor $ 80.000. Er zijn dus zeker mogelijkheden om dit vanuit Nederland te doen.

   Je hebt wel gelijk dat er wel wat werk in zit. Het is geen methode waar je zonder inspanning rijk van wordt. Alle activiteiten zijn echter vanuit Nederland te doen en wij hebben een goed netwerk in de US waar je gratis gebruik van kan maken. Het begin is inderdaad altijd lastig omdat je overspoelt wordt met informatie. Wij denken dat je met alle informatie uit de gratis cursus aan de slag zou moeten kunnen. Voor een vliegende start zou je een cursus kunnen volgen.

   Wim Coster

   Reply

 • Wim Plantinga January 8, 2015 at 8:06 pm

  Hallo Ina en Wim
  Volgende vraag: Hoe gaat een veiling in zijn werk van een woning die je in bezit hebt gekregen na de foreclosure, op basis van de tax liens (kans 1 op 100).

  Reply

  • Wim Coster January 11, 2015 at 1:03 pm

   Dag Wim,
   Alleen in hybride staten zoals bijvoorbeeld Florida is een veiling nadat de periode van de lien is verlopen. In alle andere lien staten krijg je de deed van de woning. Wanneer je de foreclosure aan wilt vragen is het, op de juiste tijd, een mail sturen naar de tax collector voldoende. De county doet dan de rest.

   Wim Coster

   Reply

 • dirk November 6, 2014 at 3:21 pm

  Hallo Wim

  Ik kom uit Belgiê. Hoe gaat dit alles in zijn werk wat betreft de aangifte aan de belastingen in Belgiê? (cash geld/ woning verwerven en verhuren/ woning verwerven en binnen hetzelfde jaar terug verkopen, …)
  Dirk

  Reply

  • Wim Coster November 30, 2014 at 4:02 pm

   Dag Dirk,
   Volgens mij is dat voor een groot gedeelte hetzelfde als in Nederland. Zolang het in een LLC in Amerika blijft wordt het daar belast en zul je te maken krijgen met aanmerkelijk belang. Wanneer je een bedrijf in Belgie hebt kun je jezelf een management fee uitkeren. Een lening aan je LLC in Nederland kun je met rente belasten. Deze moet je wel aangeven. Ik zal nader advies vragen bij een Belgische fiscalist en kom hierop terug.

   Reply

 • Francien van der Wardt October 17, 2014 at 3:57 pm

  Jullie hebben het in deze video over de 14 stappen.
  Wat bedoelen jullie hiermee?

  Reply

 • A.H.Post October 14, 2014 at 1:22 pm

  Hallo Ina en Wim,

  Fijn dat we niet alleen via een Auction aan taxs leens kunnen komen,
  maar ook door te jagen op left-overs en dat o.m. door te zoeken naar sherif sales of listsof land available.
  Vooral on-line lijkt me bijzonder plezierig.
  Bij het googelen, bleek me wel dat er zo veel te zoeken is, dat het inderdaad verstandigl lijkt om te specialiseren in maar een paar counties.
  De workshop in Best kan ik helaas nu niet bezoeken.
  Mochten jullie nog eens in bijv. Groningen een workshp houden,dan hou ik me aaanbevolen.

  Reply

  • Wim Coster October 14, 2014 at 3:53 pm

   Hallo Els,

   Nou wellicht kunnen we binnenkort ook in Groningen een workshop houden. Ken jij nog mensen uit je omgeving die geïnteresseerd zijn attendeer ze dan de cursus. Wanneer er meer mensen uit Groningen of de omgeving komen kunnen we dit organiseren.

   Reply

 • Nico October 13, 2014 at 4:58 pm

  Beste Wim,

  Bedankt voor de uitvoerige uitleg, het waren nogal wat vragen:)

  Nog even voor de duidelijkheid je zegt bij een foreclosure moet de eerste Lien Houder de andere Liens inlossen. Ik neem aan alleen in het geval hij de eigenaar van de woning wordt?

  Dus mocht het huis geveild worden en verkocht aan een ander dan de eerste Lienhouder dan lost de county alles in vanuit de opbrengst?

  Ik heb inderdaad op de site van de tax collector gekeken en daar staat dan hoeveel liens er zijn, hoeveel redeemd en hoeveel nog uitstaan. Mijn vraag was dan hoe dit te interpreteren? Het aantal Liens betekent dan dat ze ook daadwerkelijk verkocht of
  uigegeven zijn?

  In sommige gevallen zag ik staan 7 liens, 2 redeemd en 5 nog open. Dat kan alleen van diverse jaren dus als ze verkocht waren geweest dan had de foreclosure allang door een van de lienhouders aangevraagd moeten zijn. Of zijn ze niet verkocht?

  Ik stoei nog even met deze interpretatie.

  Ik bedenkt net dat als ik het goed begrijp is er pas sprake van een Lien als iemand die gekocht heeft en dus uitstaat tegen het betreffende huis

  Wim ik zou dolgraag aanwezig willen zijn bij de workshop maar het probleem is dat ik momenteel geen eigen vervoer heb vanuit Antwerpen gaat dat lastig zijn. Ik heb altijd een auto van de zaak gehad en wacht nog op de volgende werkgever die mij waardig is:)

  Groeten,

  Nico

  Reply

  • Wim Coster October 13, 2014 at 7:42 pm

   Dag Nico,

   In een duale staat zoals Florida heb je een lien. Wanneer deze de aflossingstermijn van 3 jaar over gaat kun je en foreclosure aanvragen bij de county en wordt het een deed. Hiervoor los je de andere twee liens af inclusief de rente en start de foreclosure. De woning zal dan op de veiling worden gebracht voor het totaal bedrag van openstaande taxes inclusief de rente (minimum bid). Wanneer de woning op de veiling niet wordt gekocht is de woning je eigendom.

   Over de openstaande liens. Soms is het zo dat er meerdere liens openstaan. Belangrijk is om te weten hoe lang de openstaande periode is om de lien te redeemen. Dit varieert per state. Soms zijn er liens die deze tijd over gaan zonder dat de lienhouder foreclosure aanvraagt. Soms is dit niet te verklaren en soms omdat er inmiddels een verandering in de situatie is opgetreden.

   Een lien wordt uitgegeven door de county op het moment dat de taxes niet betaald zijn of ze nou gekocht zijn of niet. Wanneer ze niet gekocht zijn op een veiling komen ze op de OTC lijst en kun je ze daar kopen.

   Jammer dat je niet bij de workshop kan zijn. Het is net even te ver om je op te halen 🙂
   Wim Coster

   Reply

 • Nico October 12, 2014 at 10:35 pm

  Hallo Wim en Ina,

  Bedankt voor de vele informatie die jullie op een duidelijke en motiverende manier overbrengen.

  Ik heb de volgende vragen:

  Heb ik een Ean-nummer nodig om te kunnen starten met het aankopen van Tax- Liens en/of Deeds

  Is de winst belast en hoe wordt dat afgewikkeld, moet ik dit aangeven hier in Belgie of loopt dit via Amerika

  Hoe kan ik bepalen dat ik de enige dan wel eerst Lien Houder ben als je namelijk kijkt op de betreffende online formulieren dan staat daar bijvoorbeeld hoeveel Liens er openstaan, hoeveel redeemd zijn en hoeveel er nog openstaan. Hoe maak ik hieruit op of de betreffende liens daadwerkelijk zijn verkocht

  Wat gebeurt er als er bij een Foreclosure meerdere Lien houders zijn zie je je geld dan nog terug, feit is namelijk dat je niet zoals jullie zeggen het huis krijgt als er geen sprake is van Redeem er zal dan eerst een Auction plaats vinden. Als het huis/land dan verkocht wordt worden alle Lien houders dan uitbetaald

  En iz het altijd zo dat je bij een Auction een minimum bedrag moet storten om mee te kunnen bieden dat kom ik namelijk tegen en als je dan de winnende bieder bent dan moet je voor een bepaald uur de volgende dag betaald hebben zo niet dan ben je diverse kosten verschuldigd stempelgeld, auctionkosten, reclame kosten ed

  Ik begrijp best dat alles niet zo gedetailleerd wordt uitgelegd omdat dit slechts een introductie cursus is om interesse aan te wakkeren. Niks mis mee uiteraard hebben jullie vele uren gestoken in het zo deskundig raken in hetgeen. Ik ben nu pas een week hiermee bezig dag en nacht mag ik wel zeggen en wil mijn geld niet zomaar op de bank hebben staan zonder er iets mee te doen ik zoek al lange tijd naar mogelijkheden. Zelf nog gespit in de richting van het handelen in opties. Maar dit spreekt mij meer aan meer zekerheid.

  Mensen hier nog even een tip kijk op Zillo.com daar kun je het adres in tikken en het object bekijken op waarde en ook de omgeving op waarde schatten. Werkt super.

  Ik kijk met smart uit naar de antwoorden op mijn vragen.

  Mensen bedankt voor de moeite.

  Groeten,

  Nico

  Reply

  • Wim Coster October 13, 2014 at 8:07 am

   Dag Nico,

   Leuk om te horen dat je zo enthousiast bent. Wat betreft je vragen.

   Je hebt een EIN nummer of een Ititn of social security number nodig om te kunnen bieden op de veilingsites. Hoe de winst in Belgie wordt afgehandeld week ik niet helemaal zeker. Ik vraag dit na en kom hierop terug. Wat betreft in de afhandeling in NL is dit afhankelijk van hoe je insteek is. We kunnen het daar eens over hebben en er zijn ook een aantal artikelen over geschreven.

   De informatie over de tax lien, bijvoorbeeld of je de eerste lienholder bent, kun je terug vinden op de site van de tax collector of treasurer. Hier vindt je ook informatie over eerder geredeemde liens. Wanneer een foreclosure wordt opgestart moet de eerste lien holder die dit aanvraagt de andere liens ook inlossen. Je krijgt dus als lienholder altijd je inleg plus rente terug als iemand anders de foreclosure start. De afhandeling van de lien is afhankelijk of je in een lien of duale staat investeert. Dit maakt uit of de lien geveild wordt of dat jij eigendom over de property krijgt. Elke staat heeft hiervoor zijn eigen regels en wetten.

   Wanneer je met een veiling gaat meedoen moet je een deposit storten. Wanneer je een succesvolle bieding hebt wordt de deposit in mindering van je nog te betalen bedrag gebracht. Je bent alleen je deposit kwijt wanneer je besluit toch de lien niet te kopen en geen betaling doet.

   Kortom er zijn genoeg mogelijkheden. Wellciht interessant voor jou om ook je verder te laten voorlichten op de workshop op 17 oktober a.s. in Best (Brabant). Zie ook de link hieronder.

   http://taxlien.nl/workshop-succesvol-investeren-met-tax-liens/

   Wim Coster

   Reply

 • Jack October 10, 2014 at 10:12 am

  Hallo Ina en Wim,
  Het wordt met de dag interessanter! Compliment zoals jullie dit brengen, zo relaxed! Ik zal gelijk het boek dat jullie promoten bestellen want ik neem aan dat daarin beschreven staat wat jullie onderwijzen tijdens de 2-daagse cursus.
  Ik kijk uit naar de volgende video’s. Vriendelijke groet Jack

  Reply

 • Jan October 8, 2014 at 5:00 pm

  Er wordt gesproken over een 14 stappenplan. Heb ik iets gemist ?

  Reply

 • Julia April 11, 2014 at 7:18 am

  Weer een interessante les 3 en gelijk huiswerk meegekregen:-)
  Ben gaan googelen en moet zeggen er gaat een wereld voor mij open. Ik denk echter iets gemist te hebben betreffende de oprichting van een LLC, adviseren jullie de cursisten daarin ook?
  Dit was pas les 3 maar ik heb al voldoende leerstof om het hele weekend mee bezig te zijn!

  Reply

 • Nursen January 9, 2014 at 9:39 pm

  Betreft het googlen van sherif sales t/m list of lands vond ik makkelijk, je moet er vooral rustig voor gaan zitten en googlen maar 🙂
  Deze cursus, was weer informatief thanx hiervoor. Ik heb nog een vraag;
  Als ik bijvoorbeeld een LLC opricht in New York, kan ik dan ook in andere counties investeren?

  Reply

  • Wim Coster January 10, 2014 at 2:07 pm

   Ja dat kan. In principe maakt het voor het investeren niet uit waar je je LLC opricht je mag grensoverschrijdend werken. De wetgeving per county en belastingtarieven kunnen wel verschillen dus het is goed om hier even over na te denken.

   Reply

 • Vicky December 2, 2013 at 7:39 am

  ‘Ga maar googlen’! waar kunnen we dan de lists of lands available, of de OTC lists van de staten / counties vinden? Zijn er wat specifieke overheid sites hiervoor?

  Reply

  • Wim Coster December 2, 2013 at 10:40 am

   Hoi Vicky, helaas hoe veel informatie je ook kunt vinden in de United States echt georganiseerd zijn ze nog niet. Wel op countie niveau soms. Dat betekent dat je wel op county niveau lijsten kunt vinden. Wanneer je een strategie hebt uitgezet kunnen wij je helpen gemakkelijk deze lijsten te vinden.

   Reply

 • Tom Simonis November 28, 2013 at 7:37 am

  Begrijp ik het nu goed dat je als ‘beginner’ beter naar deze ‘left overs’ kunt gaan kijken daar de grote investeerders al via de ‘normale’ manier de TLC’s opgekocht hebben?
  Oftewel: Heb je dan minder concurrentie tijdens het bieden?

  Reply

  • Wim Coster December 28, 2013 at 12:38 am

   Als beginnend investeerder is het interessant om overal te kijken het is net alsof je in een grote snoepwinkel loopt en overal krijg je een bonus. Left over zijn overgebleven van de veiling. Dus het kan zijn dat daar de concurrentie minder groot is maar dat is geen vast staand gegeven. Lefot overs zijn een goede manier om ook te investeren in tax liens.

   Reply

   • Ruud Paauwe October 16, 2014 at 11:47 am

    Moet toch n heel gedoe zijn om de contact(mail)adressen van de verschillende counties te vinden. Is er n makkelijke methode voor?

    Reply

    • Wim Coster October 16, 2014 at 6:54 pm

     Op he member gedeelte van onze site hebben we heel veel van dat soort informatie. Aan de andere kant is het ook handig om je te beperken tot een of twee counties eerst.

     Wim Coster

     Reply

Leave a Comment