Dit is de tweede dag van de 7-daagse gratis cursus “Investeren met Tax Lien en Tax Deeds”.
 
In deze video bespreken we hoe het proces van een Tax Lien Certificate nu precies in zijn werk gaat en hoe jij op deze manier geld kunt verdienen.
 
Let op: je eerste opdracht zit ook in deze video!
 
Veel succes!
 
Wim Coster & Ina Wessels
 
Ps: vergeet niet je vragen en opmerkingen hieronder te plaatsen!
 

 

51 Comments

 • Tanja September 22, 2016 at 11:32 am

  Hallo,
  Als ik dit zou gaan doen, zou ik eerst beginnen met alleen liens, om zo meer vermogen op te bouwen. Als dit goed blijkt te werken zou ik een stap verder kunnen gaan om een deed aan te schaffen. Dan kan ik met mijn opgebouwde vermogen de eerste kosten ondervangen.

  Nog een vraag, in de vragen en antwoorden onder het eerste filmpje was iemand die vroeg naar de administratiekosten van het kopen van een Lien. Deze zouden tussen de 50 en 200 $ liggen. Zijn deze alleen van toepassing als je daadwerkelijk de lien aanschaft of ook bij alleen een bod op een veiling waar iemand anders hoger biedt en je dus geen lien aanschaft?

  Alvast dank.

  Reply

 • Randy April 12, 2016 at 11:44 am

  Normaal gesproken als je pand gevorderd wordt is het de bank die als eerste zijn deel krijgt.
  Hoe is dit geregeld in de VS? Dus ik heb een TLC maar de bank heeft een hypotheek op het pand.
  Groetjes

  Reply

  • Wim Coster June 12, 2016 at 5:13 pm

   Hallo Randy
   Het gaat toch anders dan je zou denken. De TLC is een onderpand van de overheid, en net zoals in vele andere landen heeft de overheid voorrang op alle andere schuldeisers. Of er wel of geen hypotheek is, heeft geen invloed op jouw uitbetaling of jouw rente!

   Reply

 • beste September 6, 2015 at 9:37 am

  koop je in het voorbeeld vd. video, een woning met marktwaarde van ¤150000 voor maar 4000 euro?
  kun je hem dan weer daarna verkopen voor meer dan 1 ton?

  het geluid komt echo matig over.

  Reply

  • Wim Coster September 8, 2015 at 11:55 am

   Dag,

   We kopen regelmatig woningen op de tax deed veiling voor een klein percentage van de marktwaarde. Sommige woning kun je dan tegen de winst, soms na rehab, tegen de marktwaarde verkopen en zo winst realiseren. Afhankelijk hoe je de uitvoering doet kan de winst enkele duizenden tot veel meer winst zijn. Andere woningen kun je beter via een leaseoptie verkopen. Deze strategie bepaal je altijd vooraf en zo zorg je dat je altijd een scenario volgt die winst genereert.

   Wim Coster

   Reply

 • martin May 18, 2015 at 6:20 pm

  Wim en Ina
  Bedankt voor de heldere video.
  Ik vraag mij toch af of een mailtje sturen of even bellen met de county een foreclosure in gang wordt gezet. Gaat dit echt zo makkelijk? Ik neem aan dat je hier redelijk wat ervaring in moet hebben. Ik kan mij voorstellen dat het redelijk wat moeite kost aangezien ze daar ook ambtenaren hebben. Hebben jullie hier persoonlijk al ervaring in en hoe liep dit proces. Wat mij vervolgens verwonderd dat er ik jullie niet over een advocaat hoor praten, heeft zo iemand helemaal geen rol in dit proces?

  Reply

  • Wim Coster May 18, 2015 at 7:11 pm

   Dag Martin,

   Tja we kunnen het moeilijk maken maar dat is het niet. Een mailtje is genoeg om de foreclosure op te starten. Een advocaat komt inderdaad niet in het verhaal voor. Je zou hoogstens bij het verkrijgen van de cleartitle een advocaat in kunnen schakelen. De rest is gewaarborgd door de county clerck en de tax law.

   Wim Coster

   Reply

 • Wim Koenes April 8, 2015 at 12:42 pm

  zojuist de tweede video bekeken alles wordt weer simpel uitgelegd tot zover heb ik hier geen vragen over dat zal en het verdere verloop van de cursus wel komen .
  De keuze voor welke vorm ik zou gaan? Dan lijkt me een aanschaf van een woning het meest lucratief.

  Reply

 • Nico April 1, 2015 at 5:26 pm

  Andermaal duidelijk uitgelegd.
  Om te starten denk ik is het raadzaam om voor de rente te gaan. Omdat het volgens mij het makkelijkst is om de ganse procedure onder de knie te krijgen.
  Maar na verloop van tijd is een combinatie van beide volgens mij perfect mogelijk.

  Reply

 • Kristof March 15, 2015 at 7:30 pm

  Ik zou willen gaan voor een huis in South Beach, Miami…

  Reply

 • Bart Boone March 6, 2015 at 8:50 am

  Best Ina en Wim,

  Ik kom uit België en heb hier namelijk nog zeer weinig van gehoort maar het klinkt allemaal wel zeer aantrekkelijk.

  -Bij uitblijven van betaling kan ik als lienhouder de foreclosure opstarten. Dit zal ik zelf moeten doen, maar hoe gaat communicatie met een locale overheid ? Hoe kom je aan contactpersonen?
  Als er niet betaald wordt, en ik geen zin heb in de 2000 dollar kosten van het op naam zetten en de 1500 dollar van de openstaande utilities…ben ik dan mijn inleg kwijt ?
  -Moet ik hier vlot Engels kunnen om goed de kunnen communiceren als er iets fout loopt of het huis de kunnen kopen
  -moet ik veel kennen om hier goed aan de verdiennen want ik heb een bouwvakker geweest en hier ken ik mijn stiel in maar BV bureel werk niet of met alle soorten papieren, niet dat ik dit niet wil leren.

  Reply

 • Ilse March 5, 2015 at 8:24 am

  Weer een goed verhaal. Er blijft nog wel wat te vragen echter. Bij uitblijven van betaling kan ik als lienhouder de foreclosure opstarten. Dit zal ik zelf moeten doen, maar hoe gaat communicatie met een locale overheid ? Hoe kom je aan contactpersonen?
  Als er niet betaald wordt, en ik geen zin heb in de 2000 dollar kosten van het op naam zetten en de 1500 dollar van de openstaande utilities……………ben ik dan mijn inleg kwijt ?

  Reply

 • Herman February 15, 2015 at 5:47 pm

  Mijn dank voor de 2 video’s tot nu toe.
  Dit is voor mij een totaal nieuwe wereld vandaar misschien wat simpele vragen.
  Het is waarschijnlijk mogelijk om beide strategieën naast elkaar uit te voeren hetgeen natuurlijk veel meer tijd en kennis zal vergen dan een enkele.
  Ik zal enige vragen stellen zoals wat precies het verschil is tussen werken als privé persoon of in een LLC ? Fiscaal , juridisch etc.
  In welke gevallen is het beter om een LLC op te zetten ?
  Ik ben alleen , is een LLC opzetten dan toch te doen ?
  Ik had gezien dat jullie meerdere LLC’s hebben opgezet met meerdere personen ?
  Dit lijkt mij een goed idee op het eerste gezicht omdat dan ook meer info binnenkomt met beslissingen die genomen worden.
  Als je belasting hierover betaalt doe je dit in Nederland of in de USA ?
  Is er verschil in belasting betalen tussen Liens en deeds ?
  Indien er belasting betaald wordt in de USA , hoe doe je dan aangifte ?
  Betreft leasen : Wie komt met dit voorstel ?
  Kunnen zowel bewoner als koper zijn ?
  Hoe wordt de lease prijs bepaald ?
  Wat te doen als degene die leased ineens niet meer betaald ?
  Als je een powerteam samenstelt doe je dit dan per staat of stad ?
  Hoe creëer je een powerteam ?
  Als je zo’n powerteam hebt , doen zij dan niet zelf in deeds als ze toch eenmaal een team zijn ?
  Waarschijnlijk zullen deze vragen in de 2-daagse cursus behandeld worden.

  Reply

  • Wim Coster February 17, 2015 at 8:02 pm

   Dag Herman,

   Leuk dat je zo geinteresseerd bent. De meeste antwoorden op je vragen kun je vinden in artikelen op onze website. Daarnaast kan voor jou interessant zijn om eens workshop te bezoeken waar je direct antwoord op je vragen krijgt. De workshops zijn gratis. Zie onze website voor de data en plaatzen. http://taxlien.nl/events-2/

   Wim Coster

   Reply

 • Kees January 30, 2015 at 1:44 pm

  Hi Wim en Ina,

  Mijn eigen huis wordt binnenkort verkocht en ik ga daarna samenwonen met mijn vriendin. Ik hou wat geld over (gelukkig) en dit lijkt mij een mooie investering vooral ook omdat ik er niet zeker van ben of ik aan het werk blijf tot 67 (bovendien vindt ik dat te lang!). De liens ligt mij het meeste denk ik. Lijkt me wel wat om met meerder mensen samen te werken. Als eea geregeld is kom ik maar eens op cursus denk ik,
  groetjes,

  Kees

  Reply

 • Granville January 22, 2015 at 11:56 pm

  Beste Wim en Ina,
  jullie hebben mijn interesse gewekt met de video’s. Ik heb wel enkele vragen:
  1. Liens worden geveild aan de hoogste bieder.. zal de marktwerking er dan niet automatisch voor zorgen dat de rente die uiteindelijk overblijft, nadat anderen ook een bod hebben uitgebracht, gewoon een marktconforme rente zal zijn?
  2. Is het niet juist een heel erg asociale vorm van investeren, aangezien je mensen uit hun huis moet zetten voordat je je nieuwe huis inkan?
  3. Hoe verklaren jullie dat de banken niet de moeite nemen om de lien over te nemen? De enige verklaring die ik er namelijk voor kan geven is dat de restwaarde (waarde van het onroerend goed minus het totaal van de schulden dat wél overgedragen wordt, zoals nutsvoorzieningen) ongeveer gelijk is aan het bedrag van de lien, waardoor het voor de bank de moeite niet loont. Dan zou het voor iemand uit het buitenland (zoals iemand uit Nederland) al helemáál de moeite niet moeten zijn.
  4. Aan wie behoort het onroerend goed toe in het geval dat er meerdere mensen een lien op hetzelfde pand hebben. En heb je er uberhaupt controle over of er ook liens op hetzelfde bezit aan anderen worden verkocht?

  alvast bedankt voor jullie antwoorden.

  Met vriendelijke groet,

  Granville

  Reply

  • Wim Coster January 23, 2015 at 1:43 pm

   Dag Granville,

   1. wat betreft de liens klopthet wel dat er op meerdere plekken concurrentie is. In sommige gevallen is het bid down the interest en zul je niet de maximale rente er aan overhouden. In andere gevallen is er sprake van een premium en wordt er een bedrag op de lien gezet. Onze ervaring is dat de rente die overblijft nog altijd vele malen hoger is dan de rente die we hier op de spaarrekening krijgen. Wanneer je gaat voor de OTC lijsten heb je wel te maken met de maximale rente (bijvoorbeeld 18%) maar is er meer werk om de juiste lien te vinden. Kortom als je bereidt bent er wat werk voor te doen kun je zeker rendementen halen die ruim boven de marktconforme rente liggen.

   2. Wat is asociaal investeren. Wij hebben huizen gekocht waar mensen in woonde die nu de kans kregen om met behulp van lease opties de woning te kopen. Deze waren dus heel blij. Zij woonde in een huis dat niet van hen zelf was. Maar je kunt altijd ervoor kiezen om een woning te kopen die leeg staat of waar de eigenaar niet in de woning woont. Tot nu aan toe hebben wij positieve reacties gekregen op de woningen die wij gekocht hebben. Wanneer je in de gelegenheid bent om naar de workshop te komen zal ik je hierover verder informeren omdat wij denken dat het juist een sociale manier van investeren is.

   3. In heel veel gevallen is er geen sprake van een hypotheek. In andere gevallen is de openstande taxes veel minder dan de waarde van de woning. De verklaring die wij hebben is dat banken, doordat heel veel hypotheken op de beurs zijn verhandeld en veel banken het zicht op de hypotheken kwijt zijn. In de meeste gevallen wordt namelijk de bank die bekend is ingelicht over de aankomende veiling. Bijvoorbeeld een woning die een openstaande tax heeft van $ 6500 en een FMV van $115000 heeft wel degelijk meer waarde dan de openstaande belastingen. Zelfs als hier nog andere liens achter zouden liggen.

   4. Als een lien niet wordt afgelost is het onroerend goed voor de eerste lienholder. Deze moet wel de andere lienholders afbetalen. In een hybride staat is dit weer anders en wordt de lien als deed op veiling gebracht. In sommige staten krijg je als eerste lienhouder ook eerste keus bij opvolgende liens.

   Kortom er zijn mogelijkheden genoeg om een goed rendement te halen.

   Wim Coster

   Reply

 • STEFAN MATTHYS January 17, 2015 at 6:04 pm

  Dag Ina en Wim,
  Ik heet Stefan en kom uit België.
  Heb reeds 2 video’s uit jullie 7-daagse cursus achter de rug en jullie hebben mijn interesse gewekt.
  Voorlopig heb ik 2 vragen :
  – Hoeveel mensen die een van jullie opleidingen hebben gevolgd, passen inmiddels het systeem met succes toe ?
  – Waarom is deze vorm van beleggen zo weinig bekend gezien het lage risico en het blijkbaar zeer hoge rendement ?

  Alvast bedankt om te reageren en nog een prettig weekend,
  Stefan

  Reply

  • Wim Coster January 19, 2015 at 1:27 pm

   Dag Stefan,

   We hebben met een aantal cursisten een LLC gevormd en deze heeft onlangs zijn eerste Deed aangekocht in Escambia Florida. Deze woning hebben we aangekocht voor $ 25.000 en verkocht voor $ 80.000. Omdat we 3 maanden nodig hebben om een “clear title” te verkrijgen. Huurt de nieuwe bewoner de woning gedurende deze maanden. Ze wilden er namelijk graag in.

   Er zijn ook mensen individueel succesvol bezig met het investeren met tax liens en deeds. In onze openbare facebook groep kun je het ook aan de investeerders daar vragen.

   De bekend begint nu in Nederland te komen maar is in de US bekend. Ook in Duitsland en Engeland zijn tax lien en deed investeerders.

   Met vriendelijke groet,

   Wim Coster

   Reply

 • Wim Plantinga January 8, 2015 at 7:44 pm

  Hallo Ina en Wim,

  Wat als de vorige eigenaar de woning niet wil verlaten?

  Reply

  • Wim Coster January 8, 2015 at 8:00 pm

   Dag Wim,

   Vaak proberen we met een eigenaar tot overeenstemming te komen en bieden hem hiervoor ” keymoney” heel vaak is dit voldoende. Wanneer dit niet werkt starten we een eviction proces. Binnen twee maanden kun je dan iemand uit je woning krijgen. De ontruiming doet de sherrif. Maar in onze praktijk is dit echter nog nooit voorgekomen.

   Reply

 • Cathy January 2, 2015 at 1:51 pm

  hoi,
  Na les 2 zou ik zeggen TLC’s, maar dat is vooral omdat het me nog niet and echt duidelijk hoe je aan zo’n power team komt. Het passief inkomen van Deeds zou me de kans gecen mijn salaris aan te vullen en dus een dag minder te werken, wat met een 2e baby op komst wel erg aanlokkelijk is.
  Leggen jullie ook uit hoe je aan een US bankrekening komt en een LLC opzet?
  Cathy – from down under

  Reply

 • roel January 1, 2015 at 6:40 pm

  fijn geluisterd,ik kijk uit naar morgen,als ik mee ga doen ga ik voor de rente met vr.gr.

  Reply

 • A.H.Post October 14, 2014 at 10:26 am

  Ina en Wim,

  Ik denk dat ik voorlopig kies voor taks liens.
  Later kan ik dan af en toe dan ook deeds toevoegen.
  Toch probeer ik me al op beide investeringen in te stellen.
  Zou ik ook samen met iemand liens en deeds kunnen koipen?
  Bijv. in een LLC?

  Reply

  • Wim Coster October 14, 2014 at 3:51 pm

   Hallo Els,

   Natuurlijk kun je samen met iemand liens of deeds kopen. Dat kun je ook in een LLC. Wij participeren ook in meerdere investeringsclubs die soms voor een (1) investering bestaan en soms langer. Het is een kwestie van de juiste personen erbij zoeken. Wellicht tijdens de workshops of een cursus?

   Wim Coster

   Reply

 • E.R.van der Velde October 10, 2014 at 12:04 pm

  Ina en Wim,
  Wat me erg onwaarschijnlijk voorkomt, is dat een bank dus een geldlening verschaft zonder zekerheid van het onroerend goed. Gaat het recht van de bank niet over op de volgende eigenaar.
  Edwin

  Reply

  • Wim Coster October 10, 2014 at 6:37 pm

   Dag Edwin,

   De tax law in Amerika schrijft voor dat op het moment dat de woning via een tax deed verkocht wordt alle op het pand rustende leningen, inclusief de hypotheek, worden uitgewist. In het traject daar naartoe worden alle betrokken partijen, inclusief de bank, in kennis gesteld van de tax lien en het voornemen om per tax deed te gaan verkopen. De bank kan er dus voor kiezen om de tax lien af te lossen maar doet dit dus heel vaak niet. Maar hoe onwaarschijnlijk ook, het is verankert in de Amerikaanse wet.

   Reply

 • Francien van der Wardt October 10, 2014 at 10:22 am

  Ik wilde even kijken of ik antwoord had gekregen op mijn vraag van gisteren, maar ik kan niet meer op die pagina komen. En op deze pagina staan alleen vragen over les 2. Ik kijk uit naar de volgende les.

  Reply

 • conny October 9, 2014 at 8:57 pm

  Vraag die nu bij mij opkomt is: Waarom delen jullie dit met de wereld????

  Reply

 • Jack Spetter October 9, 2014 at 10:05 am

  Interessante vraag die u stelt. Wat wilt men onroerend goed of inkomen. Waarom nu reeds die keuze maken? Ik zou voor het geld gaan, maar niemand kan in de toekomst kijken. Als er een mogelijkheid komt om een leuke slag te slaan door het verkrijgen van onroerend goed en dit probeert zo snel mogelijk te verkopen, dan is het resultaat ook geld. Waarom dan geen tweesporen beleid? Ik hoop dat ik nu wel antwoord krijg om deze vraag.
  Met een vriendelijke groet
  Jack
  PS
  Is het mogelijk dat de tekst die in het comment getypt wordt, duidelijker zichtbaar is? Zelf heb ik zeer slechte ogen en het is voor mij nagenoeg ondoenlijk om de tekst die ik schrijf, te lezen. Ook hierover gaarne uw reactie. Jack.

  Reply

  • Ina Wessels October 9, 2014 at 5:04 pm

   Hallo Jack,
   Dank voor jouw reactie. De keuze die men nu maakt of je wel of geen vastgoed wilt, is in principe belangrijk al bij voorbaat omdat wanneer je dat NIET wilt, je moet weten welke staat je uitkiest. Als je vastgoed geen probleem vindt, dan kan allebei heel goed, en zelfs naast elkaar. Het is bijvoorbeeld niet zo dat het ene beter is dan het andere, taxliens kunnen bijvoorbeeld heel interessant zijn als men niet zoveel tijd wil gebruiken. Tax deeds heel grotere rendementen maar vraagt ook meer tijd. Dat zal ieder voor zich moeten beslissen. Daarom stellen we ook steeds die vraag!
   (Ik zal vragen of de letterkleur in het comment stukje wat beter kan, dank voor je tip)

   Reply

 • Patrick October 8, 2014 at 9:52 pm

  Weer erg interessant. Ik kijk al weer uit naar de volgende les
  Maar naar aanleiding van deze voorlopig 2 vragen:
  Wat gebeurt er als je na het verlopen van de tlc besluit om niet de procedure voor het verkrijgen van het onderpand te starten?
  Zijn er manieren te achterhalen of een bank wel of niet zal reageren op het schrijven van de county bij het verlopen van de tlc?

  Reply

  • Ina Wessels October 9, 2014 at 5:18 pm

   Hallo Patrick,
   Een goede vraag wat betreft het verlopen van de tax lien. Wanneer je besluit om niets te doen na de redemption periode gebeurt er niets, maar je ontvangt ook niets. je zult altijd zelf de county moeten benaderen dat je je recht wilt opeisen. Uiteindelijk zal wanneer je niets doet met je lien, je lien verlopen en zul je je aanspraak kwijt zijn. Zaak dus om wel je administratie goed bij te houden en in je agenda een bericht in te stellen wanneer je in actie moet komen.
   Het antwoord op je tweede vraag is dat wanneer de bank denk dat de waarde van de woning nauwelijks hoger is dan de lien, dan zullen ze niet in actie komen. Overigens is het aantal hypotheken dat je hier zult tegenkomen minder dan je gewend bent in Nederland: de woningen zijn goedkoper, en men kan er meestal maar tot 70% lenen. dat maakt dat veel hypotheken al voor een groot deel zij afgelost. En je treft ook veel woningen zonder hypotheek.

   Reply

 • Jan October 7, 2014 at 5:22 pm

  Dus als je eigenaar wordt van het huis met een hypotheekschuld, dan moet jij de hypotheek terugbetalen ?

  Reply

  • Wim Coster October 8, 2014 at 6:18 pm

   Dag Jan,

   Wanneer jij de tax deed koopt en daarmee de woning worden alle schulden, met uitzondering van county en utility gebonden schulden, van de property gewist. Dus alle hypotheekschulden vallen dan weg. Dit is zo bepaald in de US tax law. Bijvoorbeeld een woning met een marktwaarde van ongeveer $ 80.000 met een hypotheek van $ 40.000 en gas en elektra schuld van $ 1000. De tax schulden bedragen $ 3500. Jij koopt een tax deed voor $8000. Hiervan wordt $ 3500 aan openstaande taxes betaald, $ 1000 aan de utility schulden. De hypotheekschuld wordt niet afbetaald of wanneer de bank alert is kunnen zij de $ 3500 bij de County opvragen. De hypotheekschuld op de property wordt dus gewist.

   Reply

 • Lionell Emanuelson September 27, 2014 at 2:49 pm

  Hoi Wim. Stel je wordt eigenaar van een huis, en stel er zitten nog schulden op dit huis (gemaakt door de eigenaar). Ben jij dan van deze schulden ook eigenaar of voor verantwoordelijk?

  Reply

  • Ina Wessels October 5, 2014 at 1:58 pm

   Hallo Lionell
   Je bent inderdaad als “nieuwe eigenaar” van de woning verantwoordelijk voor schulden die op een woning rusten. Zoals je weet werkt dat in de USA anders als hier. Echter 1 van de 14 stappen die wij gebruiken om te beoordelen of we een woning wel of niet kopen, is te onderzoeken of er schulden rusten op de woning, en vooraf te bepalen of je dat wilt of niet. Dat heet een “Title Search”.

   Reply

 • Julia April 9, 2014 at 8:04 pm

  In deze les wordt er een paar maal op gewezen een keuze te maken naar welke strategie je voorkeur uitgaat. Ik heb de pensioenleeftijd al bereikt en heb vooral interesse in een aanvulling op mijn huidige inkomsten. Ik ga dus liever niet voor de langere termijn. Ik las in de agenda dat in de webinar van 23 mei tax liens besproken zullen worden met en korte looptijd. Wellicht is dat iets voor mij.

  Reply

  • Wim Coster April 11, 2014 at 6:07 pm

   Dag Julia, je kunt met zowel liens als deeds een korte termijn strategie behalen. Deeds kun je aankopen en dan vervolgens verkopen via bijvoorbeeld een lease optie. Ook met liens kun je voor de kortere termijn gaan bijvoorbeeld voor 3 maanden. Dit komt later ook nog wel aan de orde. Vell plezier met de rest van de cursus.

   Reply

 • Moses March 19, 2014 at 1:39 am

  interessant weer. bedankt voor de moeite.

  meest interessante is dat dit vanuit nederland mogelijk is. ik kende dit namelijk al maar dacht dat het alleen voor Amerikanen was.

  dus bedankt!

  Reply

 • Nursen January 8, 2014 at 6:51 pm

  Ik ga momenteel zekers voor de Tax Deeds om de openstaande schulden af te lossen.
  Is het ook mogelijk of handig om ze allebei te doen, dus de Tax Deeds en Tax Liens of juist niet?
  Stel ik word eigenaar d.m.v Tax Liens, hoe snel kan ik de woning weer doorverkopen?

  Reply

  • Nursen January 8, 2014 at 6:52 pm

   P.S: Ik bedoel ik word dan eigenaar, omdat de huidige eigenaar binnen de opgelegde periode de Tax niet heeft betaald.

   Reply

  • Wim Coster January 8, 2014 at 9:50 pm

   Hoi Nursen, het is zo dat na afloop van de lien je eigenaar kunt worden van de propertie. Na ongeveer twee weken heb je dan de deed van de woning in huis. Je kunt dan in principe de woning doorverkopen. In sommige counties is er dan echter nog een redemption periode. In deze periode mag je de woning niet doorverkopen. Dit is echter per county verschillend.

   Reply

  • Wim Coster January 10, 2014 at 1:50 pm

   Je kunt zowel tax liens als tax deeds tegelijkertijd doen. Het hangt echter af van de strategie die je hebt gekozen waar je het beste voor kunt kiezen of in welke verhouding. In de coaching gaan we aan de slag met het opstellen van een strategie die past bij jullie situatie.

   Als je eigenaar wordt van een tax lien heb je niet de eigendomsrechten van de woning maar alleen de woning als onderpand. Wanneer de eigenaar na drie jaar de lien niet aflost start je een foreclosure traject bij de county. Hierna zou je eigenaar van de woning kunnen worden of je geld plus rente (tussen 8 en 36%) terug krijgen. De periode van aankoop van een deed tot verkopen duurt ongeveer 3 maanden.

   Reply

 • Eric Tanori November 20, 2013 at 12:25 pm

  Mijn belangrijkste inzicht van Les 2 is dat ik eigenlijk nog heel veel wil leren en weten.
  Over zowel de Tax Liens als de Tax Deeds.
  Ons doel is in eerste instantie het opbouwen van kapitaal.
  In tweede instantie (en op wat langere termijn) het realiseren van een passief inkomen.
  En ander inzicht is dat je, door heel bewust en weloverwogen te investeren in diverse Tax Liens, je eigenlijk meteen doet aan risicospreiding.
  Een vraag die ons nu bezig houdt is wat we moeten regelen in geval van het verkrijgen van een “property”.
  En dan met name wie (mensen, instanties) we ter plaatse nodig hebben om het zo goed en veilig mogelijk af te handelen.
  We zagen vanmiddag op youtube een filmpje, waar iemand voor 15.000 dollar bij een tax deed een woning had gekocht.
  Aan deze woning moest nog het één en ander opgeknapt worden om het, in onze ogen, verkoop- dan wel bewoonbaar te maken.
  Wat mij verbaast is dat er blijkbaar nogal onduidelijkheden zijn over welke bank welke hypotheken heeft verleend.

  Reply

  • Wim Coster November 20, 2013 at 3:26 pm

   Voor het verkrijgen van een property moet je vooraf, net voordat je gaat bieden op de veiling al zorgen dat je informatie over de woning hebt. Dat kun je doen door een drive by van een makelaar of wanneer je in dezelfde area al meerdere properties hebt een lid van je team langs laten rijden. Komend weekend hebben jullie coaching en in het coachingstraject komt ook uitgebreidt aan de orde wat je moet doen wanneer je via een tax deed een woning koopt. Het komt eigenlijk heel simpel erop neer dat je een powerteam samenstelt die aan de slag gaat met opknappen en verkopen. Dat is prima door de telefoon te doen. Trouwens onze goedkoopste woning via een tax deed was $ 7.600.

   Reply

  • Wim Coster November 20, 2013 at 3:27 pm

   Wat betreft de hypotheken, tja het is en blijft Amerika. Door, onder andere, de verhandeling van hypotheken op de beursvloer is er ontzettend veel onduidelijkheid en chaos ontstaan in hypothekenland en bankenland. Daar heeft de crisis van 2008 niet echt geholpen om meer zicht te krijgen. In deze en hieropvolgende jaren leverde heel veel mensen de sleutels in van hun woning en kregen de banken vele honderden huizen terug. Hieruit is een enorme chaos ontstaan die nog steeds niet is opgelost.

   Reply

 • Michiel Peters November 19, 2013 at 3:23 pm

  Misschien dat het ook mogelijk is om in het begin te beginnen met het kopen van Tax Liens en als je wat meer ervaring hier mee hebt opgebouwd dat je vervolgens kunt beginnen met Tax Deeds? Wil je dit samen gaan doen met andere investeerders, dan zou je beter kunnen beginnen met Tax Deeds begrijp ik.
  Om kapitaal op te bouwen of een passief inkomen op te bouwen is dit wel interessanter maar ook duurder.
  Maar even over de het foreclosure traject. Als de banken worden aangeschreven dan zouden ze toch dom zijn om die Lien niet te betalen? Misschien dat het te ingewikkeld is, maar anders maken ze wel een enorm verlies?
  Misschien dat als de eigenaar zijn belasting al niet kan betalen, dat de eigenaar al in financiele problemen zit en misschien ook moeite heeft met het betalen van de Hypotheek of dat de eigenaar er niet meer woont enz… Maar als zij de lien alsnog betalen dan kunnen zij de woning toch alsnog via de veiling laten verkopen?

  Reply

  • Wim Coster November 20, 2013 at 12:24 pm

   Een aantal banken weten feitelijk niet meer van welke woningen zij eigenaar zijn omdat een heleboel hypotyheken op de beurs verhandeld zijn. Een aantal banken koopt wel degelijk de liens terug. Feit is echter dat wij dagelijks hele hordes woningen zien waarvan bekend is dat zij een hypotheek hebben en waarvan de bank deze niet terugkoopt.

   Reply

Leave a Comment