Dit is de eerste dag van de 7-daagse gratis cursus “Investeren met Tax Lien en Tax Deeds”.

Gefeliciteerd met het nemen van deze stap!
 
We bieden je de fundamentele kennis aan om te kunnen gaan investeren met Tax Lien Certificates.

Onder de video kun je je ideeën, opmerkingen en vragen aan ons kwijt. We zullen dan zo snel mogelijk reageren.
 
Veel succes!
 
Wim Coster & Ina Wessels
 

 

81 Comments

 • Adrianus SAA Kalin Nilsen August 21, 2016 at 4:09 pm

  Ik heb net de eerste video gezien vond dit interessant. Geen vragen hierover en ik kijk vooruit naar de volgende

  Reply

 • kees June 22, 2016 at 11:12 am

  word alles vertaald in het nederlands?

  Reply

 • Yves Dejonghe April 27, 2016 at 2:06 pm

  Best interessant :), op naar de volgende video…

  vraagjes;
  1. als je een TLC hebt, hoe groot/ klein is de kans dat je eigenaar wordt van het pand? gebeurt het veel de eigenaar zijn schulden niet betaald, en dat er via de veiling ook geen koper gevonden wordt? Mijn grootste interesse is het pand zelf … (om daarna te verhuren of leasen), bestaan hier statistieken van?
  2. als men zelf de verkoop vh pand heeft opgeëist, wordt men alsnog op de hoogte gebracht van de veiling + welke veiling en wanneer …

  Reply

 • Jeroen November 16, 2015 at 10:25 am

  Hallo Wim en Ina,

  de eerste videoles is helder en duidelijk uitgelegd.

  ik heb een vraag en deze heb ik niet terug kunnen lezen bij andere comments.

  stel iemand betaalt de 1000 dollar tax niet over dat jaar, dan kan ik hierin investeren. nu betaalt hij/zij ook het 2e jaar niet, maw weer 1000 dollar tax niet betaald over dat jaar. kan dan iemand anders deze lien aangaan of zal er altijd eerst aan mij worden gevraagd of ik ook dit keer de tax wil betalen. hoe werkt dit? wat als zijn property door wanbetaling vrijkomt, wie is dan de eerst gegadigde ( ergens in de comments heb ik hier wel over gelezen )

  kijk uit naar de volgende lessen

  Jeroen

  Reply

  • Wim Coster December 3, 2015 at 8:11 pm

   Hallo Jeroen.
   Het antwoord is niet eenduidig te geven: in de ene staat wordt de 2e lien wel aan je aangeboden en mag je kopen. In andere staten MOET je kopen. In andere staten moet je gewoon weer op de veiling kopen. Dat hangt dus af van de staat waarin je investeert. Als het uiteindelijk nog steeds niet is betaald, dan krijgt de EERSTE lien holder de kans om eigenaar te worden. Is dat duidelijk genoeg uitgelegd?

   Reply

  • Bruce Groenendal April 12, 2016 at 7:57 pm

   Duidelijk, interessant. wanneer is de 2 daagse cursus?

   Bruce

   Reply

 • Rita October 21, 2015 at 11:36 am

  Heel interessant, maar wat als er meerdere investeerders zijn?
  Kunnen die samen het pand opeisen of verhuren, verkopen?,Als belastingschuldige niet betaald.

  Gr.

  rita

  Reply

  • Wim Coster October 24, 2015 at 12:07 pm

   Hallo Rita.
   Een goede vraag. Het is niet mogelijk om met meerdere investeerders het pand op te eisen. De eerste lien houder is de enige die dit mag doen. Daar zijn dus duidelijke regels voor.

   Reply

 • Philippe Damen June 3, 2015 at 9:48 am

  Hallo Wim en Ina,

  Ik zoek tweede persoon om samen jullie 2-daagse cursus te volgen. Ook vind ik het belangrijk om mee te doen in investeringsgroep. Wat zijn de mogelijkheden hierin?

  Mvg. Philippe Damen

  P.S. Ik heb tijd, kan en wil hier meer tijd instoppen.
  mobiel: 06 45636456

  Reply

 • Martin Belder May 16, 2015 at 6:26 pm

  Hartelijk bedankt voor de heldere video. Ik ben geinteresseerd in dit concept, vooral omdat zoals jullie zeggen je klein kan beginnen, wat ik begrijp. Dit lijkt mij belangrijk omdat de video suggereerd dat het heel makkelijk is maar er zal zeker enige oefening voor nodig zijn lijkt mij.
  Ik had 2 vragen: De eerste is: Waarom doen jullie dit? Het lijkt mij totaal belangenloos maar ik kan mij voorstellen dat jullie er ook aan willen verdienen. De vraag klinkt iets zuur geef ik toe maar ik bedoel het niet zo aangezien ik het fantastisch vindt wat jullie allemaal gratis aanbieden. De tweede is: Jullie spraken over een soort partnership of mogelijkheid om met een grote groep te investeren in TAXliens, kan je daar iets meer over uitweiden, waar denken jullie aan?
  Bedankt tot dusver en kijk uit naar de volgende video
  Mvrgr Martin

  Reply

  • Wim Coster May 17, 2015 at 11:40 am

   Hallo Martin
   Dank voor je compliment over ons aanbod. Het investeren in taxliens is inderdaad niet erg moeilijk als je weet wat je doet. Op dit moment zijn er in Florida tax lien sales gaande en daar zou je naar kunnen kijken hoe dat in zijn werk gaat. Heb je mijn boek gelezen? want daar staan ook alle sites genoemd waar je die veilingen kunt vinden.

   Ons verdien model zit hem in mensen die graag een cursus willen volgen omdat ze hiermee veel sneller aan de slag kunnen met deze tax liens. We doen dan voor hoe wij het doen en daar gaan cursisten mee aan de slag, en er wordt veel praktisch geoefend. Dat geeft je als voordeel dat je alle “oponthoud en fouten” die wij hebben meegemaakt niet hoeft te doen, en dat geeft je een enorme tijdswinst. Wij verdienen aan het geven van cursussen en dat investeren wij weer in onze aankoop van huizen.

   Op 26 mei, volgende week dinsdag al, is er een workshop waarin Wim en ik uitleggen en laten zien hoe wij investeren in tax liens en laten alle documenten zien.
   De 1 daagse cursus tax lien is op 27 juni 2015.
   De investeringsgroep is iets dat we nu aanbieden omdat er mensen zijn die na de cursus het spannend vinden alleen thuis te gaan werken. Wat we dan aanbieden is na afloop van de cursusdag tax lien een groep samen stellen met ieder een inleg. Daarvan kopen we samen tax liens en de groep blijft betrokken, net zo lang tot de tax lien is afgelost, of we een woning “krijgen”

   WE hebben daarnaast nog de tax deed cursus, (tweedaags) dan ga je echt voor het vastgoed, en we geven binnenkort de laatste cursus waarin we beide combineren (dus zowel tax liens als tax deeds) en daar eindigen we altijd met een investeringsgroep die samen via een tax deed een huiskopen en verkopen. Dat is een korter traject, meestal 3-5 maanden en daarna wordt de winst uitbetaald en gaat de groep OF verder, OF iedereen gaat zelfstandig aan de slag, OF ze vormen een nieuwe groep.
   Deze cursus wordt voor de allerlaatste keer nog aangeboden op 12 en 13 juni 2015 in Amersfoort en mocht je daarin geïnteresseerd zijn, beslis dan vandaag nog, omdat de groep zo goed als vol zit.

   Is dat zo voldoende antwoord op je vraag? Anders hoor ik het graag.

   Reply

 • Wim Koenes April 7, 2015 at 1:21 pm

  het lijkt mij zeker een interessante beleggingsvorm die ik zeker verder wil uitwerken heb er vaak over gehoord en gelezen maar heb nu de daad bij het woord gevoegd .
  Natuurlijk zijn er veel vragen maar daar heb ik al genoeg van gelezen en ga dat dus niet herhalen.
  Heb toch nog wel 1 vraag dat gaat over de rentes ., de mogelijkheden zijn 8 tot 36% waarom zou je dan voor 8% gaan als er ook de mogelijkheid is om voor 36% graag zou ik hier wat over lezen.

  Vriendelijke groet,

  Wim Koenes

  Reply

  • Wim Coster April 7, 2015 at 3:22 pm

   Dag Wim,

   Goed dat je actie hebt ondernomen. Alleen dan kun je bepalen of deze strategie wat voor je is. Waarom zou je kiezen voor 8% als je ook 36% kunt krijgen. Daar kunnen een aantal redenen voor zijn bijvoorbeeld at jde 8 of 10 of 18% lien staat leuker of interessanter vindt. Er meer liens zijn of dat de regelgeving daar net iets eenvoudiger is. Kortom mogelijkheden genoeg om een strategie te passen die bij voor jouw situatie de beste is.

   Groet,

   Wim Coster

   Reply

 • max April 4, 2015 at 4:24 pm

  Bedankt voor jullie heldere video. Inderdaad interresant vanwege de keuzes voor de hoogte van je investering, alsmede de mogelijkheid tot leverage. Op dit moment geen vragen, kijk uit naar deel 2!

  Reply

 • Tom April 2, 2015 at 9:14 pm

  Beste Wim,

  Had nog even een vraag .? Hoe gaan jullie om met het valuta risico . Dollar is nu sterk ten opzichte van de euro. Ik ha investeren in een tax lien van 1000 dollar(nu 910euro koers 1.10). Hier krijg ik rendement over van 20% na 1 jaar dus 1200 dollar uitgekeerd. Als op dat moment de koers weer op 1,40 staat dan is die 1200 dollar nog maar 860 euro waard en dus negatief. Ik denk dat dit risico wel wordt onderschat. Nu gaat het de goeie kant op met een sterke dollar maar dit kan elk moment veranderen . Is daar over nagedacht???

  Reply

  • Wim Coster April 7, 2015 at 3:32 pm

   Dag Tom,

   Natuurlijk is het valuta risico altijd van belang. Wij gaan van het standpunt uit dat wij ons geld in de US houden en daar weer herinvesteren. Dit betekent dat we enigzins kunnen sturen wanneer we het naar Nederland halen.

   Wim Coster

   Reply

 • Nico March 31, 2015 at 4:46 pm

  Klaar en duidelijk uitgelegd.
  Het interessante eraan is dat je blijkbaar met kleine bedragen kunt werken.

  Reply

 • Kristof March 14, 2015 at 4:13 pm

  Geen vragen momenteel. Helder uitgelegd hoor! Proficiat daarvoor! Tot morgen!

  Reply

 • Bart Boone March 5, 2015 at 9:36 am

  Beste Wim en Ina,

  – Stel dat de huiseigenaar zijn belastingschuld blijft opbouwen. Op zeker moment komt dit huis dus op de markt. Er kunnen in die periode verschillende mensen een Tax Lien hebben gekocht voor dat pand. Wat gebeurt er als niemand dat pandrecht opeist? En wat gebeurt er dan met je investering die ik heb gadaan?
  -Wanneer een county failliet gaat blijf ik dan het pandrecht van de woning houden. Je hebt immers geen vordering op de county maar op de eigenaar van de woning.Hierop heb je dan ook het pandrecht. Wanneer de eigenaar failliet mocht gaan wordt je als preferente schuldeiser opgenomen in de boedel vordering.
  -Heb ik in Amerika een bank rekening nodig en hoeveel kan mij dit kosten?
  tenslotte woon ik in Belié.
  -Hoe gebeuren de contacten, ten slotte is mijn Engels zeer slecht
  -En hoe kan ik zien in welke country hoeveel ik moet betalen en wie regelt dit allemaal en hoeveel moet ik betalen voor de overschrijving?
  -Ik kijk uit naar
  Met Vriendelijke grroetjes,
  Bart Boone

  Reply

  • Wim Coster March 5, 2015 at 6:24 pm

   Dag Bart,

   Als een eerste lienhouder geen foreclosure aanvraagt kan een tweede lienhouder dat een jaar later doen, doet deze het ook niet dan kan de derde lienhouder het doen etc. etc. Zou niemand zijn lien opeisen dan vervalt het recht op de lien na gemiddeld zeven jaar (dit is per county verschillend) en vervalt hij aan de county. Maar voor die tijd is er meestal wel iemand die hem opeist.

   Een lien is altijd een preferente schuld op de property ook bij een faillissement. Bij een failliessement van de county blijven de crediteuren bestaan. In dit geval hebben wij een preferente vordering op de property. Het kan soms wel langer duren voordat de afwikkeling compleet is. Ik ben dit nog niet tegengekomen omdat de bankrupcy zaken tijdig van de veiling worden afgehaald.

   Het makkelijkste is een US bankrekening. Hiervoor is het handigst om naar de US te gaan, voorafgaand een ITIN of een EIN number aan te vragen en hiermee naar de bank te gaan. Je kunt ook met een creditcard in liens beleggen en vragen of de county via een cheque uitbetaald. Die kun je dan in BE op je bank zetten.
   Een bankrekening in de US kost $ 16 per maand of je moet een saldo hoger dan $3000 erop hebben staan. Je eerste storting moet minimaal $100 zijn.

   Bij het investeren in Liens heb je weinig tot geen direct contact nodig. Bij het investeren met deeds wel. Wij lanceren binnenkort taxdeedplaza.com waarin we al uitgezochte liens en deeds aanbieden voor cursisten van de twee daagse cursus. Alle contacten met de US hebben wij via skype

   Ik snap je vraag over de county niet helemaal maar per county is altijd een veiling, Hier weet je dan precies hoeveel je moet betalen.

   Wim Coster

   Reply

 • Ilse March 3, 2015 at 8:24 am

  Heldere uitleg. Door het lezen van eerdere comments zijn een aantal vragen al beantwoord. Ben benieuwd naar jullie stappenmodel en zie uit naar de volgende video.

  Dank!

  Reply

 • erwin February 25, 2015 at 1:16 pm

  hallo Ina & Wim,

  heldere uitleg en ik kijk uit naar jullie volgende video !

  groeten,
  Erwin

  Reply

 • a.d. February 18, 2015 at 1:02 pm

  Hallo Wim & Ina,
  met interesse jullie 1e video bekeken en ik kijk uit naar de volgende.
  mijn vraag is: wat is het verschil tussen een tax lien en een tax deed of zit daar geen verschil tussen?
  Groet,
  Albert

  Reply

  • Wim Coster February 22, 2015 at 8:05 pm

   Dag Albert,

   Bij een tax lien geef je een lening met als onderpand de woning. Wanneer de eigenaar niet betaald kun je uiteindelijk de woning in bezit krijgen. Bij een tax deed gaat de woning direct in eigendom over op de investeerder. Een deed is het eigendomsbewijs. Als je geen behoefte hebt aan het bezit van huizen kun je het beste met tax lien investeringen aan de slag gaan. Hierbij kun je rentes tussen de 8 en 36 % behalen afhankelijk van de county.

   Wim Coster

   Reply

 • Herman Degenhart January 28, 2015 at 1:40 am

  Het succes van deze manier van investeren zal afhangen van de praktische uitvoering van het concept. Zoals, hoe open je vanuit Nederland in de VS een rekening? Is een rekening ergens in de VS voldoende voor de hele VS? Bij welke bank open je die rekening? Hoe maak je geld over en hoe krijg je het weer terug? Stel je verwerft een pand met bijhorend stuk grond, hoe verkoop je die vanuit Nederland en hoe weet je dat je de goede prijs krijgt? Enzovoort, enzovoort. Ik verwacht wel dat Wim Coster de antwoorden op deze vragen weet.

  Reply

  • Wim Coster January 28, 2015 at 11:14 pm

   Dag Herman,

   Het klopt op deze vragen kan ik antwoord geven. Ik ben het overigens met je eens dat je succes afhangt van je praktische uitvoering. Maar dat is juist het mooiste wij doen bijna alles vanachter ons bureau of keukentafel in Nederland. Geld overmaken en terugkrijgen is geen enkel probleem. Ik nodig je uit om eens op een gratis workshop te komen dan komen dit soort vragen aan bod. De antwoorden zijn te omvattend om in een comment te beantwoorden. Daarnaast kun je de artikelen lezen op onze website. Daarin wordt ook op veel vragen antwoord gegeven. Ik wens je nog veel plezier met de cursus.

   Wim Coster

   Reply

 • Wim Plantinga January 10, 2015 at 12:17 pm

  Wim

  Dat betekent, dat dit in eder geval nog lucratief is zolang als de chaos niet is opgelost bij de banken. 3-6 jaar ? Ik ken dit ook uit de verzekeringswereld waar de administratie soms verre van up to date bleek.

  Reply

  • Wim Coster January 11, 2015 at 1:44 pm

   Dag Wim,

   Dat ben ik niet helemaal met je eens want er zijn ook voldoende tax deeds of liens waar de banken wel op de hoogte zijn gesteld (dit is te zien via de public records) en deze toch besluiten om niet te betalen. Een bank medewerker in de US waar ik dat eens mee besprak gaf aan dat hij dit toe schreef aan de enorme huizen inventaris die banken op dit moment hebben. Zoals je wellicht weet is in de US de hypotheek op de property en niet op de persoon. Dus de eigenaar kan technisch gezien de sleutel inleveren en vertrekken waarna de bank met de woning blijft zitten.

   Wim Coster

   Reply

 • Wim Plantinga January 8, 2015 at 7:27 pm

  Hallo Ina en Wim,
  1. Waarom kopen banken die de hypotheken verstrekt hebben niet massaal liens. Zij zijn immers hun uitgeleende geld kwijt als de woning aan jou, als lien investeerder toekomt.

  Reply

  • Wim Coster January 8, 2015 at 8:03 pm

   Dag Wim,

   Hypotheken zijn in de US een chaos. In 2008 zijn veel hypotheken op de beurs verhandelt. Dit heeft een enorme chaos opgeleverd en veel banken weten niet meer precies op welke huizen zij het hypotheek recht hebben. Zelfs als de bank wel bekend is en deze in het deed proces wordt aangeschreven komt het vaak voor dat zij niet de liens betalen. Waarom is niet altijd duidelijk. Wellicht is de enorme voorraad aan huizen die de banken op dit moment hebben, een aandeel hierin.

   Wim Coster

   Reply

 • albert January 2, 2015 at 4:25 pm

  Dank, duidelijke les.
  Er zijn verschillende rentetypes, wanneer is er sprake van 16 % , wanneer van 24 % en wanneer van 36 % ?

  Reply

  • Wim Coster January 2, 2015 at 7:41 pm

   Dag Albert,

   De verschillende rente percentages zijn afhankelijk van de counties of staten waarin je tax liens aankoopt. Florida heeft bijvoorbeeld 18 % maar er zijn ook staten met 8% of 24%.

   Wim Coster

   Reply

 • Cathy January 1, 2015 at 9:58 am

  hoi Ina & Wim,
  Leuke eerste introductie.
  Ik kijk uit nr de volgende video’s om meer inzicht te krijgen in de practische kant van de zaak. Pricipe van liens klinkt redelijk eenvoudig mr hoe regel je een bank rekening in de USA, zet je een bedrijfje op,..
  Cathy (vanuit Perth, Australia)

  Reply

  • Wim Coster January 1, 2015 at 6:20 pm

   Hallo Cathy,

   Het principe is ook eenvoudig en het feit dat er een goed onderpand is door middel van het pandrecht op de woning maakt dat het een zeer veilige investering is met een hoog rendement. Ook het opzetten van een bedrijf (LLC) is zeer eenvoudig. Aan een bankrekening zitten soms wat haken en ogen maar ook dit is nog wel te doen. Dit komt later aan de orden en lees anders de artikelen op onze website eens door.

   Vriendelijke groet,

   Wim Coster

   Reply

   • Cathy January 2, 2015 at 2:09 pm

    hey Wim,
    Fantastisch dat jullie je kennis willen delen mr hebben jullie ook al eens overwogen om beginnelingen tegen een management fee gebruik te laten maken van jullie bedrijf. Vb ik koop een TLC, en laat de investering & rente via jullie on een US rekening zetten waarvoor ik bv 25$ betaal , omzetten en overschrijfkosten tlv ontvanger of ik laat bedrag even renteloos op julie rekening staan tot ik een nieuwe investering heb. Bij deeds $100 vr een research dossier op het huis, buurt, een asvies waar geen rechten aan vebonden kunnen worden

    Cat

    Reply

 • roel December 31, 2014 at 6:33 pm

  ik heb gekeken, en je hebt mijn interesse gewekt tot morgen vr.gr.

  Reply

 • mark November 24, 2014 at 8:40 pm

  Een interessante manier van investeren.
  Vraagje : Aan wie wordt de investering betaald ?
  Moet er hiervoor een bankrekening in Amerika geopend worden ?

  Ik kijk uit naar de volgende video.

  Dank

  Reply

  • Wim Coster November 30, 2014 at 4:20 pm

   Dag Mark,

   Je kunt als prive persoon of als LLC investeren. Diegene die de lien koopt krijgt ook de uiteindelijke betaling weer op zijn rekening. Onze ervaring is dat de county alleen naar Amerikaanse rekening uitbetaald. Je hebt dus een Amerikaanse bankrekening nodig.

   Wim Coster

   Reply

 • Thed November 16, 2014 at 2:51 pm

  Interessant, stel dat je op een gegeven moment het onroerende goed krijgt en dit niet snel verkopen kunt dan heb je wel te maken belastingen en mogelijk account kosten….
  Ik zou persoonlijk alleen geïnteresseerd zijn in de leningen met rendement in plaats van onroerend goed.
  Wellicht komt dit nog ter sprake tijdens de vervolg cursus.

  Reply

  • Wim Coster November 30, 2014 at 4:16 pm

   Dat klopt. Echter de belastingen zijn een stuk lager dan in Nederland en je kunt dan ook kiezen om de woning met een leaseoptie te verkopen waarbij de koper alle belastingen betaald.

   Een tax lien is altijd interessant en wanneer je het bezit ook nog zoveel mogelijk wilt uitsluiten kun je ook nog kiezen voor een hybride staat. Dan wordt de woning geveild als een tax deed aan het einde van de taxlien periode.

   Heb je je ingeschreven voor een van de workshops? Daarin komen ook nog aanvullende vragen aan bod.

   Wim Coste

   Reply

 • Mariska Langeveld November 3, 2014 at 11:48 am

  Interessante video. Ik kijk al uit naar de volgende.
  Wanneer je investeert in een taxlien kan je dan onderzoek/gegevens vinden m.b.t. de huidige eigenaar van het pand? Zodat je misschien enig idee hebt of die zijn schulden zal gaan betalen.

  Reply

 • erik van halderen October 22, 2014 at 4:51 pm

  Tot zover heel helder en duidelijk. Paar vragen die ik had, m.n. wat er gebeurt als de eigenaar zijn/haar verplichtingen niet nakomt. zijn al grotendeels in de andere vraag/antwoord combinaties behandeld.
  Zie uit naar de volgende video!

  Reply

  • Wim Coster October 22, 2014 at 7:48 pm

   Wanneer de eigenaar van de lien zijn verplichtingen niet nakomt zal in de meeste gevallen de lien vervallen aan de eerste lienholder. Deze moet de overige lienholders afbetalen. Is dat wat je bedoelt Erik?

   Wim Coster

   Reply

 • Eddy October 19, 2014 at 6:10 pm

  Na èèn les zijn vragen voorbarig. Toch een bedenking. Elke vorm van investeren houdt een risico in. Het goed kunnen inschatten van risico’s is essentieel om succesvol te investeren. Over mogelijke risico’s hebben jullie het nog niet gehad. Wat bij een faissement van de eigenaar. Iemand die zijn belastingen niet betaalt heeft waarschijnlijk financiele problemen. Wat als hij ook bv zijn hypotheek niet afbetaalt en de bank het huis verkoopt. Wie gaat dan die tax lien terugbetalen? De onvermogende vorige eigenaar of de nieuwe. Ik zal proberen om zo snel als mogelijk de verdere videos te bekijken, dan kan ik mij ongetwijfeld een duidelijker beeld vormen over deze investeringsmogelijkheid.
  Groetjes,
  Eddy

  Reply

  • Wim Coster October 22, 2014 at 8:04 pm

   Dag Eddy,

   Alhoewel de vragen allemaal beantwoord worden kan ik het niet laten om te antwoorden 🙂
   Risico’s zijn er altijd maar wanneer je goede research doet kun je dit bijna terugbrengen naar heel weinig. Wanneer er een faillissement is wordt de lien of deed vaak voor de verkoop terug getrokken. Mocht onverhoopt tijdens de looptijd een faillissement vallen (wat ik nog niet heb meegemaakt) dan ben je alsnog preferent schuldeiser en wordt als eerste betaald. In dat geval kan het iets langer duren voor je investering terug is maar wel met extra rente want deze loopt door.

   De hypotheek is nooit een issue. Wanneer de bank voor de afloop van de tijd de back taxes betaalt krijg jij je lien uitbetaald plus de rente. Wanneer de bank de foreclosure in wil gaan moeten zij eerst de backtaxes aan de county betalen anders kan er geen foreclosure door de bank worden opgestart. Wanneer de property jouw eigendom wordt door middel van een lien of deed zijn alle schulden die niet county gebonden zijn van de property vewijdert. Dat is de wet.

   Wim Coster

   Reply

 • A.H.Post October 9, 2014 at 12:51 pm

  Hallo Wim en Ina,
  Een goed vervolg op jullie E-book.
  Ik had een paar jaar geleden al iets gelezen in een Amerikaans boek, maar duidelijke stappen kreeg ik niet.
  Ik denk dat de taks leen en taks deeds veel mogelijkheden bieden.
  Voor zover het via internet te doen is, zal ik met jullie nog komende uitleg. waarschijnlijk wel kunnen beginnen.
  Uitgebreid schriftelijk of telefonisch contact met bijv. een county, is voor mij moeilijk omdat ik wel Engels lees,
  maar minder goed schrijf of spreek.
  Is er al direct een bank in Amerika nodig? Of kan dat ook via de genoemde investeringsgoed?

  Reply

  • Ina Wessels October 9, 2014 at 4:58 pm

   Hallo A.H. Post,
   Dank voor je compliment. Het klopt dat je met onze informatie van start kunt gaan. Mocht je toch nog vragen hebben, dan weet je ons te vinden!
   Wat betreft de bankrekening: dat is inderdaad wel noodzakelijk. Je kunt met een creditcard bijvoorbeeld prima een lien kopen, maar de counties betalen niet uit (als de lien wordt afgelost) op een buitenlands bankrekening nummer. Dus een Amerikaans bankrekening is echt noodzakelijk.

   Reply

 • Francien van der Wardt October 9, 2014 at 7:32 am

  Het lijkt een hele interessante manier van beleggen. Ben nog een beetje terughoudend omdat ik net een vervelende ervaring met beleggen achter de rug heb. Ik heb nog tal van vragen maar ga er vanuit dat deze in de komende video’s behandeld worden. Een klein vraagje. Jullie hebben het steeds over tax liens en tax leads ?? Over tax leads wordt niks verteld. Wat wordt hiermee bedoeld?

  Reply

  • Ina Wessels October 9, 2014 at 5:07 pm

   Hallo Francien,
   Dank voor je vraag. Het is inderdaad een bewuste keus van ons om het eerst nog niet op tax deeds te hebben, daar komen we later in de 7 daagse cursus wel op terug hoor. Het is namelijk verwarrend als we beide begrippen door elkaar gebruiken wanneer we de theorie willen overbrengen. Daarom leggen we eerst de liens goed uit, en komen daarna terug op de tax deeds. Ik hoor het graag wanneer je later nog vragen hebt hierover.

   Reply

 • Jack October 8, 2014 at 5:36 pm

  Ik heb de eerste video gezien en ben het eens met de meeste reacties zoals hiervoor verwoord. De vraag van Vicky 30 november 2013 en van Tineke 23 december 2013 worden helaas niet beantwoord; het kan ook zijn dat deze antwoorden weggevallen zijn. Deze vragen had ik eveneens willen stellen. Vraag: ik neem een tax lien op een pand over 2014. Eigenaar betaalt niet terug. Ook over 2015 blijft de eigenaar in gebreke en er wordt wederom een tax lien te koop aangeboden. Deze tax lien wordt niet door mij gekocht. Ina Wessels koopt deze. Eigenaar blijft wederom in gebreke over 2016. Die tax lien wordt door Wim Coster gekocht. In 2017 wordt het pand onteigend door de county. Wie wordt de eigenaar van het pand? Misschien is deze vraag prematuur en wordt de vraag in een der volgende video’s beantwoord. Indien dit zo is, dan gaarne uw mededeling inzake. Voor het overige: een mooi initiatief! Vriendelijke groet Jack

  Reply

  • Wim Coster October 8, 2014 at 5:53 pm

   Dat is een goede vraag die ook nog beantwoord zal worden. Alvast het antwoord 🙂 Diegene die als eerste een lien heeft gekocht kan de foreclosure opstarten. Dat betekent dat hij bij de county aangeeft dat hij zijn geld terug wil. Dit is meestal een gemiddelde periode van 3 jaar maar kan per county verschillen. Om de foreclosure op te starten moet de eigenaar van de eerste lien de andere liens afkopen. Dat betekent dat hij de tweede en derde lien plus rente moet afkopen. Dit totaal bedrag wordt dan in de foreclosure meegenomen. Dus in jouw voorbeeld zou het zo zijn dat jij in 2017 de Foreclosure start de lien van Ina Wessels en Wim Coster plus rente betaalt en vervolgens de foreclusere procedure uitloopt waarbij jij of het gehele bedrag van de drie liens plus rente krijgt of de woning.

   Reply

 • Tom October 8, 2014 at 3:10 pm

  Leuke video. Hoe zijn de zaken geregeld op het moment dat de county failliet gaat of gegaan is? In deze tijd niet geheel ondenkbaar.
  Ik ben zeer benieuwd naar de volgende video en natuurlijk ook naar jullie verdienmodel.

  Reply

  • Wim Coster October 8, 2014 at 5:58 pm

   Dag Tom, dat is een goede vraag die ik even moest nazoeken en navragen. Wanneer een county failliet gaat blijf jij het pandrecht op de woning houden. Je hebt immers geen vordering op de county maar op de eigenaar van de woning. Hierop heb je dan ook het pandrecht. Wanneer de eigenaar failliet mocht gaan wordt je als preferente schuldeiser opgenomen in de boedel vordering.

   Wim Coster

   Reply

 • Léon Vrins October 8, 2014 at 12:36 pm

  Heldere uitleg, kan wel ietsje beknopter.
  Ben benieuwd naar de rest, zeker waar het de manier om risico’s te vermijden betreft.

  vriendelijke groet,
  Léon Vrins

  Reply

 • alex vandingelen October 8, 2014 at 12:23 pm

  Welke belastingen moet je betalen op het rendement in USA en in België? Indien dit de Roerende Voorheffing is in België, hoe wordt die dan berekend als je de woning verwerft?

  Reply

 • Monique October 2, 2014 at 11:20 am

  Ik heb met belangstelling uw video bekeken en ben zeer enthousiast! Wat bedoelt u met passief inkomen?
  Verder dacht ik dat je met een taxlien eigenaar wordt na een bepaalde termijn. Nu lees ik dat de woning ook
  geveild kan worden? In Nederland heeft de bank eerste recht van hypotheek. Hoe zit dat in Amerika? Is dat de county of de hypotheekverstrekker of beiden? Met vriendelijke groet, Monique

  Reply

  • Ina Wessels October 5, 2014 at 1:55 pm

   Hallo Monique,
   Dank voor je goede vragen. Allereerst is passief inkomen geld dat automatisch op je rekening komt, zoals je ziet bij een tax lien. Na aankoop van een tax lien hoef je niets meer te doen, alleen maar wachten tot de eigenaar gaat betalen en de county het geld plus boeterente binnen 5 werkdagen op jouw rekening stort. Bij de tax deed, de andere strategie is het passieve inkomen de maandelijkse inkomsten uit verhuur of lease van de woning.
   De woning kan ook geveild worden, maar dat gebeurd alleen in Staten met een bepaalde aanpak: de duale of hybride staten. Volgende week in de cursus leggen we dat helemaal uit. En je laatste vraag is simpel, met een hypotheek heb je niets van doen als investeerder. Als de county besluit de woning met een tax deed te veilen, dan wordt de hypotheek op de woning verwijderd door de county en is de woning zonder hypotheek van jou.

   Reply

 • Wilfred September 11, 2014 at 9:50 pm

  Video is helder. Alleen worden er niet gezegd welke verplichtingen erbij k8men kijken wanneer het huis jouw eigendom wordt. Wat zijn de belastingen / andere kosten die erbij komen kijken? Wordt deze info op voorhand verstrekt door de county? Als jij als pandrechthouder het huis niet kwijtraakt op een veiling bijvoorbeeld ( kans is wel klein maar de kans is er wel.

  Graag ontvang ik uw gedachten wisseling hierover.

  Mvg,

  Wilfred

  Reply

  • Wim Coster September 12, 2014 at 8:58 am

   Wanneer je de woning wil houden betaal je jaarlijks property tax. Hoe hoog die zijn is per staat verschillend maar dat kun je vooraf bij de county opzoeken. Dit is onderdeel van het stappenmodel dat door ons ontwikkeld is waardoor je alle mogelijke risico’s kunt uitbannen. Wanneer je de woning niet door verkoop kwijtraakt kun je hem ook via een leaseoption verkopen. De kosten voor belasting en verzekering liggen dan bij de leaseoption koper.
   Hierdoor kun je door een geringe investering een langdurig passief inkomen genereren zonder bijkomende kosten.

   Reply

 • Renie August 12, 2014 at 6:00 pm

  Heel interessant natuurlijk aan deze manier is dat je kunt investeren met behoud van je inleg. Dat komt je niet vaak tegen 🙂 Ben benieuwd naar de andere video’s

  Reply

  • Wim Coster September 12, 2014 at 9:01 am

   Dat klopt Renie en het allermooiste is dat het risico minimaal is omdat het pandrecht op de woning vaak vele malen hoger is dan je inleg. Blijft wel dat je goed onderzoek moet doen via het stappenmodel om alle risico’s uit te bannen.

   Reply

 • Julia April 8, 2014 at 7:24 pm

  Wat ben ik blij dat ik jullie site heb ontdekt! Met zulke interessante informatie. Het valt mij op dat niet alle hierboven gestelde vragen beantwoord werden maar ik ga er vanuit dat dat in de volgende lessen nog wel ter sprake komt. Ik kijk al uit naar les 2.

  Reply

 • Moses March 18, 2014 at 12:03 am

  Interessante video!

  Bedankt!

  En ik kreeg opeens een ingeving van waar de naam Cowe vandaan komt. Dat is een combinatie van jullie achternamen. Wilde ik ff zeggen:p

  Reply

  • Wim Coster March 18, 2014 at 8:20 am

   Helemaal goed Moses. Daarnaast zit het woordje Cow erin wat weer refereert aan onze Nederlandse koeien ofzo 🙂 Fijn dat je 1e les interessant vindt! Ben benieuwd wat je van de rest vindt. Ik hoop dat je net zo enthousiast wordt als wij. Succes.

   Reply

 • Arjaon January 7, 2014 at 9:50 am

  Zeer intressante video. duidelijke uitleg gekregen wat tax liens/deeds zijn en hoe hier mooie rendementen mee te behalen zijn.

  duidelijk is ook dat je niet vermogend hoef te zijn om te kunnen deelnemen.
  ben benieuwd naar video 2

  Reply

 • Tineke December 23, 2013 at 2:19 pm

  Heel bijzonder wat jullie vertellen. De 1e vraag die bij mij op komt is hoe je kan weten of jij als investeerder de eerste lienholder bent

  Reply

 • Vicky November 30, 2013 at 4:18 pm

  Iets later maar wel begonnen. Aantal vragen over deze eerste les:
  – wanneer ik een lien koop en de eigenaar zijn schulden binnen een week / maand daarna gaat aflossen krijg ik dan rente uitbetaald, of wordt dat alleen per jaar gedaan
  – het was niet verteld in de presentatie maar lees bij de commenten boven dat er meerdere mensen kunnen zijn die de lien kopen (moet ik dit zo zien dat als de lien 1000 dollar is dan 4 mensen betalen 4*250 dollar bewijze van, of alle 4 betalen 1000 en je moet het maar zien wie het huis uiteindelijk gaat krijgen. Kan ik dit beperken en zeggen dat ik de enige wil zijn die hem koopt?
  – Als de eigenaar de lien niet terugkoopt en een veiling wordt gehouden moet ik dan als lien houden ook meedoen op de veiling als ik het huis wil hebben, en woedt mijn mijn inleg van 1000 en rente erop meegeteld in mijn bod? Als die niet verkocht wordt op de veiling hoe krijg ik de 1000 + rente terug?

  Reply

 • Eric Tanori November 20, 2013 at 3:16 pm

  Beste Wim, dank je voor je uitvoerige en duidelijke antwoorden.

  Reply

 • Wim Coster November 20, 2013 at 11:16 am

  Als de eigenaar de lien niet terugkoopt wordt de foreclusure aangevraagd door een van de lienholders. Vervolgens wordt het pand verkocht op een veiling. Wanneer het pand niet verkocht wordt is op de veiling wordt de eerste lienholder eigenaar van de woning.
  Als dan ook niemand van de investeerders de investering opeist kan in principe de lien vervallen en gaat de propertie naar de county. Je bent in dat geval je geld kwijt, maar het zou dom zijn als je dat liet verlopen

  Reply

 • Eric Tanori November 20, 2013 at 10:12 am

  Duidelijke uitleg wat een Taks Lien is.
  Enkele belangrijke inzichten:
  – Tax Liens; dat kan voor iedereen een manier van investeren met een mooi rendement zijn.
  – Tax Liens bieden een zekere mate van veiligheid
  – Ga niet onzorgvuldig of onvoldoende voorbereid te werk
  Vragen:
  – als de huiseigenaar sneller zijn belastingschuld aflost, krijg je dan ook sneller je geld terug met het rendement, naar rato van de tijd?
  – als ik het goed begrijp, zou het kunnen, dat je je geld voor een aantal jaren “vastzet”, als de eigenaar de belastingschuld maar niet aflost. Is het rendement van 8% tot 36% dan per jaar of over de gehele “looptijd”?
  – Stel dat de huiseigenaar zijn belastingschuld blijft opbouwen. Op zeker moment komt dit huis dus “op de markt”. Er kunnen in die periode verschillende mensen een Tax Lien hebben gekocht voor dat pand. Wat gebeurt er als niemand dat pandrecht opeist? En wat gebeurt er dan met je investering?

  Reply

  • Wim Coster November 20, 2013 at 11:13 am

   De tax lien heeft een bepaalde boete of rente per tijdseenheid. Bij de ene county is dat een bedrag of percentage per maand, bij de andere per jaar en weer een derde variant is dat er een vaste boete wordt gerekend, In de eerste twee gevallen zal dus naar ratio van het bedrag of de rente worden uitbetaald. Bijvoorbeeld de Lien is % 1000 met een rente van 23% per jaar en deze wordt na zes maanden afgelost. Uitbetaald bedrag, meestal binnen een week na betaling door de eigenaar, is in dit geval $ 1150 ($ 1000 + (@8/12*6). In het geval van een vaste boete of penalty maakt het niet uit wanneer wordt afbetaald het bedrag is altijd hetzelfde gedurende het jaar.

   Reply

  • Wim Coster November 20, 2013 at 11:15 am

   Wanneer de eigenaar zijn belastingschulden niet betaald zou het kunnen dat je geld meestal maximaal drie jaar vaststaat bij de county. In dat geval wordt de rente per jaar opgebouwd. Dat is dus 8 tot 36 % per jaar. Dus even als voorbeeld weer. Je koopt een tax lien in jaar 1 en je moet tot jaar drie wachten voor de foreclosure. $ 1000 + (jaar 1 36%) 360+ (jaar 2 36%) 360 + (jaar 3) 360= $ 2080.

   Reply

 • S. de groot November 19, 2013 at 9:37 am

  Bedankt voor deze duidelijke video! Voor alsnog geen vragen. Inzicht: onbegrensd potentieel!

  Reply

 • Meryem November 19, 2013 at 6:59 am

  Een hele interessante manier van investeren, alleen heb ik nog een vraag. Jullie geven aan dat wanneer de eigenaar de belasting niet betaald de investeerder een optie op de woning heeft. Geldt dit vanaf een bepaald bedrag dat je investeert in een tax lien of maakt dit niet uit? Bedankt voor deze eerste video, ik kijk uit naar de volgende!

  Reply

  • Wim Coster November 19, 2013 at 12:11 pm

   @Meryem, het bedrag maakt in principe niets uit. Bij een tax lien is altijd de woning het onderpand op de Lien. Dus wanneer je een Lien koopt van $ 20 kun je in theorie eigenaar worden van het onroerend goed dat hier als onderpand aan vast zit. Dit kan dan een woning, economisch pand of grond zijn.

   Reply

Leave a Comment