07 Sep

  • By Wim Coster
  • In Nieuws
  • Comments 1

Dat was een reactie die ik in mijn mailbox kreeg van een cursist die de 7 daagse cursus had gevolgd. De beurzen hebben de afgelopen weken een dramatisch beeld laten zien en er verschijnen steeds meer berichten over een grote beurscrash en andere doemscenario’s. Maar kijk eens om je heen je geld staat op de bank tegen een rente van gemiddeld 1,2 % (gunstig tarief) en de inflatie is 1,4%. Per saldo wordt je geld dus alleen maar minder waard. Investeren in aandelen kun je nu ook beter niet doen en ga je investeren in opties dan moet je wel heel goed weten wat je doet. Wellicht dat een cursus bij Tom Lassing je dan nog wat oplevert.

Tax lien certificaten hebben echter al vele beurscrashes gezien in de loop van de tijd. De Amerikaanse overheid hanteert dit systeem al sinds de 18e eeuw en nog steeds werkt het. Rentes tussen de 8 en de 36% zijn nog steeds te realiseren. Bovendien heb je een waardepapier die je recht geeft op de onderliggende property. Zelfs al zou je bijvoorbeeld 0% rente bieden op de tax lien certificaten in Florida dan nog staat de staat garant voor minimaal 5%.

Dus geld inleggen op een systeem waarbij het onderpand altijd hoger is dan de lening zelf en waarbij het onderpand vastgoed is? Wij denken dat er juist nu geen veiligere manier van je geld investeren is.

gratis ebook

1 Comment

  • Beleggen…..echt? Eind deze maand een wereldwijde beurscrash (Wim Coster) | Beurs Blik September 7, 2015 at 12:14 pm

    […] Dat was een reactie die ik in mijn mailbox kreeg van een cursist die de 7 daagse cursus had gevolgd. De beurzen hebben de afgelopen weken een dramatisch beeld laten zien en er verschijnen steeds meer berichten over een grote beurscrash en andere doemscenario’s. Maar kijk eens om je heen je geld staat op de bank tegen een rente van gemiddeld 1,2 % (gunstig tarief) en de inflatie is 1,4%. Per saldo wordt je geld dus alleen maar minder waard. Investeren in aandelen kun je nu ook beter niet doen en ga je investeren in opties dan moet je wel heel goed weten wat je doet. Wellicht dat… Lees verder […]

    Reply

Leave a Comment