09 Apr

 

De economie was nogal turbulent de laatste jaren. Ook in de VS waren er meer executie veilingen dan ooit. Er waren mensen die hun huis achterlieten en met de noorderzon vertrokken en de werkloosheid was enorm.

Maar zoals als altijd geldt ook hier: “de een z’n dood, is de ander z’n brood”. Ook nu is deze economie voor investeringen in tax liens en tax deeds interessanter dan ooit. Het aanbod is enorm en daardoor kun je eenvoudiger vastgoed verwerven. Maar ook voor deze methode van aankopen van certificaten of vastgoed is het belangrijk dat je weet wat je doet. Er zijn altijd zaken waar je rekening mee moet houden als je wilt investeren en een foutje kan grote gevolgen hebben.

De 7 fouten die je moet vermijden

 

Fout 1: Een woning aanschaffen zonder goed en zorgvuldig onderzoek. Schakel altijd een professional in: een goede makelaar en je property manager en soms een hypotheek verstrekker of een andere partij die je een realistische waarde van de woning kan geven. Maar hoe dan ook, je moet je eigen onderzoek doen zodat je goede vragen kunt stellen en weet wanneer je een onjuist antwoord krijgt.

Fout 2: Wachten op een nog goedkopere woning. Wie maar blijft wachten op een nog mooiere kan, laat ook prachtige kansen aan zich voorbij gaan. Je kunt echt goede aankopen doen met deze methode, maar er zullen altijd nog mooiere deals voorbij komen, maar wees tevreden met het rendement dat je haalt. Met tax liens en tax deeds zijn er altijd goede kansen in elke markt, in elke economische omstandigheden.

Fout 3: Geen rekening houden met het feit dat je soms een woning zult moeten verhuren/ leasen als lange termijn investering. We gaan ervan uit dat in een enkel geval een woning niet meteen verkocht kan worden, om wat voor reden dan ook. Nu is het huren en leasen van woningen een zeer interessant investeringsmodel en hoe dan ook de moeite om je daarin te verdiepen. Belangrijk is je voor de aankoop goed te verdiepen of je exit plan past bij de lokale omstandigheden en het vastgoed wat je wilt aanschaffen.

Fout 4: Investeren met de verkeerde financiering: Investeren met een hypotheek op de woning kan heel veel voordelen opleveren, al is het voor buitenslandse investeerders een hele uitdaging zijn om een hypotheek te krijgen. Een verkeerder financiering kan zeer nadelig uitpakken voor je investering. Laat je altijd goed adviseren door een hypotheek deskundige met kennis en ervaring in investeringsfinanciering zodat hij/ zij je kan adviseren.

Fout 5: Verwachten dat je geen of weinig onderhoudskosten zult hebben wanneer je een woning verhuurd. Je hoeft alleen maar naar je eigen woning te kijken om te weten dat je altijd kosten hebt aan een woning. Ok al heb je de meest ideale huurder: als jij geen onderhoud pleegt, zal je investering niet goed renderen.

Bij verhuur heb je altijd een lange termijn investering en vooraf hou je rekening met: dak, hekwerk, verf, houtwerk wat allemaal een beperkte levensduur heeft. Als je de investering start, hou dan rekening met wat je kwijt bent aan kosten voor onderhoud.

Fout 6: Zonder een goede verzekering, reserveringen, of een financieel plan voor tijden van leegstand, onderhoud, natuurgeweld of noodsituaties is vragen om stress. Het is verstandig om vooraf risico’ s af te dekken.

Neem contact op met een verzekeringsagent en die kan je hierbij adviseren. Informeer je waar de woning staat en of er gebieden zijn met meer dan gemiddelde natuurverschijnselen zoals orkanen, aardbevingen en tornado’s. Je kunt je hiervoor verzekeren, maar daar hangen forse prijzen aan.

Reserveer altijd geld voor onderhoud en onvoorziene kosten.

Fout 7: De woning niet als een investeringsobject zien is de grootste fout van allemaal. Het is en blijft een business en zakelijke benadering in plaats van een emotionele is nodig. Net als in andere zaken, er zijn goede en minder goede tijden, accepteer het en anticipeer hierop.

Als ervaren investeerders in deze methode vinden we het leuk om vragen te beantwoorden en graag horen we jullie tips, vragen en opmerkingen.

In de VS zijn de kansen op de vastgoedmarkt enorm!

We geven regelmatig webinars en workshops en die zijn gratis toegankelijk. Ook staat op onze website de 7 daagse gratis cursus die je alles vertelt over tax liens en deeds.

Graag tot ziens

Wim Coster en Ina Wessels

 

 

 

Leave a Comment