• (+31) 85 401 1091

Investeren zonder risico

Dankzij  een overkoepelende belastingwet in de Verenigde Staten die stamt uit de 18e  eeuw, kunnen is het mogelijk om hoge rendementen te halen met minimaal risico. In het kort komt het erop neer dat de wet de mogelijkheid biedt om enerzijds de schulden aan te bieden aan investeerders met hierbij het onroerend goed als onderpand op de investering en anderzijds bij verkoop van de woning, als gevolg van belasting achterstand, alle andere leningen op het onroerend goed te laten vervallen. Hierdoor is het zo dat wanneer het onroerendgoed verkocht wordt, voor het bedrag van de openstaande belasting , alle niet overheidsgebonden leningen die aan het onroerend goed gebonden zijn zullen vervallen. Dit is de basis van het beleggen in tax liens en deeds en waarom het interessant kan zijn. Dit levert namelijk een hoge mate van zekerheid voor de investeerder. Immers bij je investering heb je onroerend goed als onderpand of wanneer het onroerend goed je eigendom wordenn alle (hypotheek) schulden in een keer uitgewist.

 

Hoe werken tax liens en deeds nu eigenijk?

Vooropgesteld is het zo dat de Verenigde Staten een totaal andere vorm van maatschappelijke kapitaal financiering hebben dan wij in Nederland en Europa gewend zijn. In Nederland is alles voornamelijk centraal gefinancierd vanuit onze regering. De Verenigde Staten kent een financiering die gericht is op de verschillende staten en zelfs counties. In de Verenigde Staten is er een grote mate van onafhankelijkheid van de staten. Binnen de staten zijn de counties ook op hun beurt weer onafhankelijkheid. Dit betekent dat de counties hun eigen belastingen innen. Uit deze belastingen wordt dan vervolgens weer het onderwijs en bijvoorbeeld de politie en brandweer en andere overheidsdiensten gefinancieerd. Het is dus van groot belang dat deze belastingen ook geïnd worden om er voor te zorgen dat de openbare diensten kunnen worden uitgevoerd. Een van de grootste bron van inkomsten is de onroerendgoed belasting. Op het moment dat de burgers in een willekeurige staat of countie hun belasting niet betalen ontstaat er een financieringstekort. Er zal bezuinigd moeten worden of de kwaliteit van onderwijs of veiligheidsdiensten zoals politie of brandweer loopt terug. Er is geen backup van de  overkoepelende staat of de Verenigde Staten in zijn algemeenheid. Een tekort aan financiën wordt niet aangevuld of aangezuiverd.

 

Tax-Lien-Certificate

 

Rendement on Investment tot wel 36% bij tax Liens

Dit is een van de redenen waarom de counties de openstaande belastingen (schulden) door verkopen, via tax lien certificaten, aan investeerders. Dit is in wel meer sectoren een bekend gegeven maar in deze specifieke sector is het heel interessant vanwege de bescherming van de wet die het als onderpand het onroerendgoed geeft of wanneer de woning je eigendom wordt, de andere leningen uitwist. Daarnaast is de investering in tax lien certificaten aantrekkelijk vanwege de hoge rendementen die gehaald worden wanneer de schuld, door de schuldenaar, wordt betaald. Het rendement op de certificaten verschilt van staat tot staat en heeft eenbandbreedte van 8 tot 36 % per jaar.ficaten Alle staten hebben hier echter verschillende regels voor. Echter alle staten hebben een vorm financiering via de certi in de vorm van een tax lien of tax deed.

 

Een simpel voorbeeld van een tax lien.

 

Dhr. A in Fort Meyers Florida heeft een woning met een waarde van ongeveer $ 90.000. Zijn jaarlijkse onroerendgoed belasting bedraagt ongeveer $1000. Deze heeft hij gedurende twee jaar niet betaald en de county besluit een tax lien uit te geven op de openstaande belasting. Er wordt een Tax Lien Certificaat uitgegeven voor $ 1000 met als onderpand de woning. U besluit deze Tax Lien Certificaat te kopen en ontvangt per jaar op dit certificaat 18%. Dhr. A heeft na een jaar voldoende geld bij elkaar gekregen om zijn belastingen te betalen en lost zijn schulden af. Binnen zeven dagen nadat dhr. A zijn schulden heeft afgelost ontvangt u een bijschrijving van $ 1180 op uw bankrekening. De $ 1000 +18%. Wanneer hij pas twee jaar betaald ontvangt u $ 1360. Na maximaal drie jaar wordt de woning in Florida op veiling gebracht. Wanneer de woning via een tax deed verkocht wordt ontvangt u $1540. Wanneer de woning niet verkocht wordt via een tax deed wordt u eigenaar van de woning. Doordat u de woning als onderpand heeft is uw investeringsrisico minimaal.

Dit is een voorbeeld van een investering in tax lien certificaten waarbij de rentes verschillen binnen de counties waarbij 36% rendement per jaar het hoogste is en alles met het onroerend goed als onderpand. Te mooi om waar te zijn? Neem eens contact met ons op en wij kunnen u verschillende voorbeelden geven waarbij de strategie voor ons nog veel succesvoller was.

 

Wie is COWE Invest

COWE Invest heeft met Taxlien.nl een organisatie opgezet die anderen wil leren hoe eenvoudig het is om in deze moeilijke tijd toch goede rendementen te behalen zodat er toch een financiele zonnige toekomst kan zijn voor iedereen. Wij willen laten zien dat met kleine bedragen grote resultaten kunnen worden behaald. Ook wij zijn met kleinere bedragen begonnen op zoek naar mogelijkheden om ons kapitaal te vergroten en onze onzekere pensioen toekomst enigzins zeker te stellen. Nu inmiddels jaren later en vele transacties wijzer kunnen wij zeggen dat we hierin succesvol zijn. Het viel ons op dat weinig Nederlands-talige nog op de hoogte zijn van deze strategie en wij willen die graag bij u onder de aandacht brengen.

 

Wilt u meer informatie bekijk dan de ervaringen van andere cursisten op de site of kom langs bij een van onze informatie middagen die wij door het hele land houden of bel ons voor een vrijblijvend informatief gesprek op (+31) 85 401 1091.

Andere informatie bronnen:

 

Gratis 7 daagse cursus

Gratis Ebook over investeren met tax liens

Voorverkoop van ons boek “Rijk worden zonder risico”

Informatieve site over tax lien en deeds

 

Leave a Comment