10 Aug

Voor onze cursisten is dit oud nieuws, maar toch goed om verder te lezen, want dit is namelijk wel heel erg simpel.

Onlangs zijn de tax lien veilingen geweest in Florida. Daar zijn altijd te veel liens om te verkopen, er blijven er altijd vele duizenden over per county. Het mooie hiervan is is dat je geen veiling hoeft te bezoeken, niet hoeft te bieden, maar dat je de lien kunt aankopen met een creditcard en dan 18% rendement krijgt, per jaar. Dit is geen sprookje, al zeggen vele “kenners” op internet iets anders, investeren in tax liens is een zeer eenvoudige manier om goede rendementen te verkrijgen.

Als je weet waar je moet zijn en  wat te doen, is het een fluitje van een cent.

Heel veel investeerders besteden heel veel tijd aan het kijken naar mooie huizen. Zij investeren met tax liens in de prachtigste huizen. Hierdoor is de competitie erg hoog want dat is wat al de investeerders online doen. We verklappen je een geheim waardoor je toegang krijgt tot miljoenen tax liens met 18% rendement per jaar. Het is een andere manier van investeren met tax liens. Dit hoeven namelijk niet de mooiste huizen  met zwembaden te zijn die aan zee liggen. De kans dat je bijvoorbeeld in een hybride staat een huis krijgt met een tax lien is kleiner dan 1%. Wanneer de Foreclosure wordt gestart gaat de lien namelijk naar een veiling en hier wordt hij bijna altijd verkocht als tax deed. Dit biedt een enorm potentieel.

Kijk dus ook gewoon eens naar een stukje grond. Florida is namelijk een hybride staat waar je heel gemakkelijk online kunt investeren. Hier geldt dus dat wanneer een lien langer dan de redemption periode openstaat, de county het onderliggende perceel (inclusief een woning die er eventueel opstaat) op een veiling te koop aanbiedt. In Florida wordt 99,9 % van alle aanbod gewoon verkocht. Dat betekent dus dat je ALTIJD je inleg en rendement terug krijgt. Florida heeft een rendement van 18% op haar liens dus dat betekent dat je lien per jaar met 18% in waarde vermeerdert met een maximum van drie jaar. Dat is gemiddeld 17,5 % meer dan dat je in Nederland op een spaarrekening krijgt. Daar hoef je zelfs niet eens wat voor te doen, alleen maar wachten tot het geld op je rekening gestort wordt! Passief inkomen noemen ze dat.

Ik laat zien hoe je dat doet:

Op de site van de veiling aanbieder in Florida staat de mogelijkheid: “view/purchase certificates” dit gaat om County held certificates.  Deze county held certificates of Over The Counter liens zijn op de veiling niet verkocht en worden daarna als OTC lien aangeboden via de website van de County. Als je daarop klikt krijg je alle OTC liens te zien. Je kunt op de blauwe link klikken en dan zie je de volgende informatie, het adres, de naam van de eigenaar, de waarde volgens de county van het stukje grond (woning)

Schermafdruk 2016-08-10 08.10.06

Staat je het stukje grond aan? dan klik je op de knop ADD to CARD en deze lien staat in je winkelwagen en betalen kan met een creditcard…

Dit is bijvoorbeeld heet stukje grond dat  onder de lien hangt. In een woonwijk. Mooi onderhouden door misschien de buurman, of de county.  Dit zal gegarandeerd op een veiling gekocht worden, omdat het een stukje grond is in een groeiende regio. Florida kent al langere tijd weer groei in de woningmarkt. En in het allerergste geval hou je er een stukje grond aan over, die biedt je aan aan de buurman voor 2000 dollar, heeft hij een mooie tuin. Of anders aan een makelaar.

Schermafdruk 2016-08-10 08.09.47

Verkopen is niet het probleem, zolang je niet de hoofdprijs vraagt. Dat hoeft ook niet, want je lien kostte maar 400 dollar. Wanneer je twijfelt of de liens verkocht worden kijk dan eens op de veiling site van de county waar de deeds verkocht worden en je zult zien dat in de buurt van jouw lien alle stukken grond verkocht zijn voor prijzen variërend van $ 400 tot $3500. Let wel: het is voor jouw niet interessant voor welk bedrag er verkocht is. Er wordt altijd een minimum bid gevraagd door de County die jou inleg plus rendement dekt. Hoe gemakkelijk kun je dit soort rendementen realiseren en je geld voor je laten werken?

Wees er snel bij, want wij zijn flink aan het inkopen, maar ik verwacht ook zeker dat onze studenten geïnteresseerd zijn. Mocht je niet weten hoe je deze tax liens kunt kopen en wil jij ook deze rendementen realiseren, op 24 en 25 september start er weer een cursus. We garanderen je dat je meteen aan de slag kunt en zelfs in de cursus een lien (of liens) kunt kopen.

Laat ons in een comment hieronder weten of jij hiermee verder wilt?