20 Feb

Op het moment dat de beurzen bloedrode cijfers laten zien, worden beleggers alert. Eerst slaat de angst ze om het lijf, dan komt de teleurstelling en daarna wordt men scherp. Dat klinkt u vast bekend in de oren.

 

Onlnags was er weer zo’n week en nog steeds voelt men de naschokken. Er zijn nog genoeg beleggers die op zo’n moment uit pure paniek aandelen gaan verkopen. In mijn ogen is dat niet de juiste strategie. Op dergelijke momenten worden ondergewaardeerde aandelen nog interessanter dan ze al waren. Maar zo zijn er genoeg mogelijkheden om tegen lage prijzen prachtige aandelen te kopen.

 

In dit artikel wil ik ingaan op een speciale categorie veilige aandelen met een hele hoge beschermfactor. Juist op dit soort momenten worden ze weer actueel.

 

Rotsvast

Er zijn aandelen die een hoog dividendrendement realiseren tot een procent of acht, ze keren maandelijks of per kwartaal een rotsvast dividend uit en de koers ervan wijkt in de regel niet veel af van de nominale waarde van 25 dollar. Je houdt ze voor jaren in de portefeuille en je laat ze doen wat ze moeten doen: Het genereren van een mooi inkomen uit dividend. Bij voorkeur maandelijks!

 

U begrijpt het al: het gaat over preferente aandelen. Eigenlijk moet ik zeggen cumulatief preferente aandelen. Deze bieden u nog meer bescherming in de vorm van een dividendgarantie zolang de onderneming blijft bestaan en de aandelen niet afgelost worden.

 

Stormanker

Ik gebruik regelmatig het woord stormanker, omdat de koers van preferente aandelen in de regel rond de nominale waarde blijft hangen. Zelfs als de beurzen instorten gedragen ze zich heel kranig. Je krijgt je ze zomaar niet van hun voetstuk. Vorige week bewezen ze dat weer. Deze aandelen geven rust en ze blijven ondertussen onverstoord dividend uitkeren. Een procent of zeven, acht dividendrendement is echt geen uitzondering.

 

Gladstone

Afgelopen maart wijdde ik een artikel aan preferente aandelen. Ik heb een aantal preferente aandelen van de investeerder David Gladstone in mijn preferente portfolio. In dit artikel wordt duidelijk uitgelegd wat deze preferente aandelen voor u kunnen betekenen. Het is zeker de moeite waard om deze stormankers te overwegen.

 

Leave a Comment